Ви у детињству...

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.723
Какви сте били у детињству?
Да ли сте били послушно дете или сте правили несташлуке?
Који су то несташлуци били?
Какав сте били ђак?
И уопште какви сте били као дете?

Glavni kolovodja u svemu,uvek spremna na nestasluke,pentranje po drvecu,trcanje izmedju kukuruza,"kradja"visanja iz komsiluka...
A sto se tice poslusnosti,dedina rec je bila zakon,bar dok sam bila mala,kasnije sam postovala dedu i znala da ono sto kaze uvek ima smisla.
Skola,u osnovnoj sam bila dobar djak,mozda sam i mogla bolje,ali nije bilo nikog da me malo vise pogura,u srednjoj sam bila jak vrlodobras.

Какав сте били ђак?

Bila sam mirna, poslusna i maza.
Volela sam da se igram, ali sam mogla da sedim na mestu dugo....

Nisam bila sklona nestaslucima.

Deka je jednom rekao roditeljima da pripaze na mene, jer je stekao utisak da necu biti dobar djak...
sto se presao - jer sam imala sve petice.

E da,jedno vreme sam imala manu - da rasformiram svaku hemijsku olovnu... ne znam sta je to moglo da znaci :think:

preskakala ograde, verala se po skelama na gradilistu, pela se na drvece, skupljala macice, kucice, povredjene ptice i lecila ih...bila sam poslusna al nestasna
u kraju sam imala drugare koji su bili kao ja :)
igrali smo se bas lepo....
imala sam velikog psa kog sam svuda vodila sa sobom...
u skoli sm bila vrlo dobra
do desete godine
onda smo se preselili I smorila sam se
al sam nasla drugare pa smo pravili haos....isli smo po groblju i zezali se..... :roll:
kao duhovi I te gluposti......I dalje sam spasavala I ptice I sve zivo....cak sam I jezeve nalazila....
I tako
...volela sam da rastavljam I sastavljam digitron neki nesrecni.....I radio je
bilo mi je super
roditelji nisu bili bas odusevljeni uvek al ja sam uzivala :D
da mogu da se vratim malo nekad...da napunim baterije.....

Do puberteta sam bila pravi mali "nerd". :lol: Odličan đak, učiteljicina mezimica, u višim razredima osnovne su svi hteli da sede sa mnom da bi prepisivali. Mirna, tiha, poslušna. I onda je došao pubertet pa sam se trgla i okrenula za 180 stepeni. Postala drčna, bahata, glasna, ali vesela, nasmejana, druželjubiva, sa jezikom koji niko ne može nadlajati. I ceo svet je bio moj. :D

znala sam cim sam videla temu,da ce vecina sebe opisivati kao vrlo nestasnu decicu

boredsmiley-2.gif

uvek sam bio dobro dete..
bilo je tu i nestashluka i mangupluka,
ali nikad nishta katastrofalno...
on nas troje dece, uvek sam bio najodgovorniji,
najbolji djak, iako sam bio vrlodobar 4 a ponekad i odlichan 5.
pravio sam i marifetluke za koje moji roditelji ne znaju,
samog sebe dovodeci u smrtne opasnosti,
sreca, Bog chuva decu i budale...

nisma bila komunikativna, nisam se uklapala sa drugom decom tjah tesko sam se uklapala bilo gde, najlepse igre sam odigrala u svojoj glavi, stvoreni citavi uredjeni svetovi....ali bila sam nestasna sama za sebe.

- - - - - - - - - -

udarila sma komsinicu sa plasticnom igrackom po sred cela, palila sibice ispod stola u kuhinji, srusila trpezarijski sto...i tako....

problem sa mnom je bio sto sam bila em introvertna, a nisam bila ni vodja, niti sam umela da sledim vodje...jednostavno svet za sebe. ne diraj me, ne diram te...i tako i danas...ne znam da funkcionisem u timu (kada moram radim u timu, ali me posihicki iscrpljuje), najvise volim da radim samostalno. ne podnosim hijerarhiju, ali me ne zanima ni da vodim druge.

e da stavila sma nosu na glavu jednom u vrticu....

kao djak od 5 do 8 razreda bezala iz skole....5 i 8 razred jedva vrlo dobra, 6 i 7 dobra...posle sam s eextra popravila u srednjoj, bila jedna od najboljih djaka u odeljenju, ali to je bilo do okruzenja, nije mi prijalo okruzenje u osnovnoj.

Poslednja izmena:
kada sam bila sedmi razred u moje odeljenje je dosao decak koga su izbacili iz druge osnovne skole jer je dva puta ponavljao i bio nestasan... nije bio neshvacen. jednostavno je bio glup i nije ga interesovalo apsolutno nista vise od fudbalske lopte. nekako su mu svi progledali kroz prste pa je zavrsio i osmi.
taj covek je danas ugledni biznismen u srbiji.
da je kojim slucajem ovde na forumu verovatno bi napisao bilo sta o sebi, samo ne da je uzasno smrdeo i bio glup.

@tema - bila sam dobro dete, ne preterano mirno i odlican djak.

Какав сте били ђак?

pre skole sam bila veoma radoznala ali ne preterano nestasna.
nisam volela vrtic i veliku grupu dece, vise sam volela da se igram sama i od svoje sobe pravila imaginarni svet, smisljala price za koje moj brat kaze da su pretecha hari potera:lol: stalno sam pevala i plesala i smisljala neke nastupe pred ukucanima...
u skoli sam uvek bila odlicna, ali su me svrstavali u grupu problematicne dece: disident,aktivista djackih protesta protiv losih nastavnika, idejni vodja bezanja sa casova, borac za pravdu itd. itd...
u srednjoj sam konacno postala drustvena: )) i stekla sjajnu ekipu sa kojom sam dozivela najlepse trenutke mladosti.

Имао сам лепо детињство.
Одрастао у класичној војвођанској кући с три дворишта, с родитељима који нису били богати због друштвеног положаја већ више срећне околности да је отац имао добар занат(ако је ветерина занат?!?), а мати знањем далеко надилазила средњу школу коју је завршила, а викендима и током скоро целог летњег распуста био код бабе и деде на салашу.
Деда ми додели једног од два салашарска велика пса да ме прати по атару(био је то огроман рундов кога смо због дебелог крзна звали Бундаш, с више од 40 кила, тако велик да се све гегао док хода, али кад је требало невероватно брз и спретан!), не због неких незгодних људи као данас који обилазе забачене парцеле разних чудноватих травуљ'на, већ више због других салашарских паса.
Носио бих праћку, гађао птице и зечеве(гађао сам и лисице, али без успеха) и постао тако добар стрелац да сам просто давао форе пристојне раздаљине животињама да би имале шансе, али...
Заинтересовао ме је лет камена, даљина до које долети, путања...
После сам сазнао да се то у физици зове кос хитац, набавио књиге из физике и математике, открио да ми те науке добро иду, дипломирао на ЕТФ-у, а астрономија ми је хоби.
Никада нисам постао ловац(има ту и много рада и испита, а не само дружења и ловачких паприкаша) али комотно бих могао отворити стрељану за обуку неупућених само да либерализују закон о оружју.
Није да ми је недостајало иницијативе, али испочетка сам био трагично смотан с девојкама, а онда су ме са 17 година уписали на танчур(школа плеса)...
Упишите своје младунце, научиће како треба да се крећу, држе девојку, синхронизују се, добиће на елеганцији и гипкости, а и девојке би могле рећи нешто позитивно са своје стране гледе школе плеса.
После сам се пустио у промет....
Кад је дошла инфлација 1993. добио сам неплаћено и... научио како се први лова, од држања часова матеметике за пријемни на факс, преко трговине горивом, до трговине девизама.
Уживам, пуштам децу да расту, научим их свему спрам узраста и повремено им шапнем нешто око друштвених вештина...

Какав сте били ђак?
bila sam prilicno poslusno dete, volela sam da provodim vreme sama i da se igram sama, volela sam jako da citam (i rano krenula) i mastam, bila sam odlican djak.
ni kad sam bila mala a ni sada nisam volela decu, pre sam bila starmala u smislu da sam uvek volela vise da sedim sa odraslima i slusam sta pricaju nego sa decom jer mi nisu bili zanimljivi ni oni ni njihove price, a i generalna agresija i nametljivost koja je za decu tipicna dok se malo ne civilizuju. moja sustina je i dalje ostala ista, ali sam tek negde u srednjoj postala drcnija i krenula da me boli briga sta i kako rade drugi, te sam pocela sve po svome da guram. inace bila sam dosta osetljiva kao dete i uvek jako pamtila stvari, te pamtim i dan danas svaku nepravdu koja mi je nanesena od strane roditelja ili drugih ljudi, samo sto sad to gledam drugacijim ocima :lol: bila sam i ostala osoba koja je sklona posmatranju i analiziranju odnosa i situacija, stalno sam postavljala pitanja u vezi razlicitih stvari i davila roditelje do zla boga, filozof u dusi.

Какав сте били ђак?

Zavisi o kom periodu se radi.
Ovo drugo.
Svakakvi. Jednom sam uspela i da se potucem - tacnije nalupala sam kao vola u kupusu neku budalu u osnovnoj sto mi se nakacila da me maltretira.
Vukovac sa svim mogucim i nemogucim nagradama.

Kako kad.Nekad razumna i poslusna,a kad smatram da sam nepravedno kaznjena ili grdjena,znala sam biti vrrrrlooo nestasna.Jedan od nestasluka(koji je mojoj majci skratio pola zivota)je bio kada sa se iskrala od nje iz trznog centra u gradu na zapadu i peske otisla kod drugarice(bilo mi je 5 godina)presla sama bezbroj semafora,jedan haustor i par blokova.Majka od drugarice kada me je videla samu bez majke,pod visokom temperaturom,preko pidzame je obukla kaput i otisla u trzni centar da trazi moju mamu.Dobila sam nevidjene batine!
Onda sam stricu podmetnula iglu sa vrhom okrenutim na gore na kaucu kad sam cula da ce doci u posetu.Zato sto mi je izvukao usi pre izvesnog vremena.Ne bi ni otkrili da sam ja podmetnula iglu,jer je to popodne majka nesto krpila,ali nisam izdrzala da se ne smejem videvsi njegove izrogacene oci kad se uboo.
Ali zato kad sam trebala na operaciju slepog creva sa nepunih 6,ja sam majku tesila da ne brine,umesto ona mene.U bolnici sam bila dete za primer,poslusna,bez histerije i placa.
Uglavnom,temperament mi je takav i danas,na nepravdu reagujem burno,bilo da je nepravda na moj ili tudj racun.

Back