VHS..to vrataja uspomene..prvi i jedini smo ishli da kupimo tjale i ja sada vec praistoriJske 1989.....u podrumu neke radnje kod Kneza...Goldstar marka....i moze se retji da je bio zadovoljavajutji jer je pocheo da crkava tek negde sredinom 90-tih.Isti dan kad smo ga kupili kupili smo i 1 VHS kasetu ORIGINAL bato,nasha sinhronizacija crtaca Supermen-6 epizoda..ono..znam da je 1 o ludom nauchniku sa zracima smrti,ostalo sam vetj zaboravio .I to sam naravno vrteo kao lud.Verovatno josh imam nekoliko prezivelih kaseta..one koje nisu izjeli mravi

..jer pre jedno 10-ak godina nakon ne pipkanja istih niz godina izvuchem ih iz futrole a unutra prepuni oni beli tochkici zutih mrava.
Onda ranih 90-tih u video klubu...moj lokalni nije bio sa sluzavim poslodavcima.Prvi je bio u privatnom stanu,ne lokal nego najobichnij stan..ako se dobro setjam drugi sprat.Na ulazu u jednu od soba odma posle ulaznih vrata su postavili prepreku ko tezgu.Vodilo ga je dvoje sad ebem ga ne znam da li su bili brat i sestra,momak i devojka ili muz i zena.Mladi lepi ljubazni,fino obucheni ko neki intelektualni soj a ne ljigavi pirati.Posle sam promenio jer su valjda ovi zatvorili pa je bio neki masan sed lik koji je lichio na shefa mog tjaleta.

E neverovatno je da se secam da mi je uvek bilo chudno kako ima nenormalno svetlo plave ochi..secam se toga jasnije nego onoga shta sam radio pre pola sata.Taj lik je vec imao lokal odma u prizemlju par zgrada od mene,do prodavnice kucnih ljubimaca.Secam se da nikada nisam zeleo da se okrenem iza sebe od tezge jer me plashila slika Djavolka sa postera za Legend.

A filmovi..pa ti u prvom video klubi su mi za jednu novu godinu tamo ranih 90-tih dali poklon poster filma Beast Master 2 kao redovnoj mushteriji...koji je taj film iznajmio n-puta

Vecina filmova su bili zeshtje sranje ali ma koliko tada zudeo za onim shto je bila tadashnja A produkcija sada tek chovek nauchi da ceni vrednost pravog B film kvaliteta i tresha jer tako neshto vishe maltene ne postoji.Nindza klinci,Razni B SF shokovi,Gremlini,Tamna strana meseca mislim da se zove jedan tresh SF,Moonstone sa ruskim plavushanom baletanom(onaj krupni plavi iz Die Hard 1) inache odlichan B horor,onda naravno SW,Indijana dzons,povratak u budutjnost,Dzejms Bond serijal....i pre svih Terminator 2..e to je bilo neverovatno koliko je bilo nemogiuce doci do tog filma 92.,...postojale su bukvalno liste chekanja...ja sam par meseci chekao,popizdeo i nije me neshto odushevio tada....u odnosu na toliku frku...a ni danas.
I ima neshto u tome shto reche Verbal Kint da sva sretja shto tadashnja tehnologija ne postoji za sadashnje fimove.Kako se tehnologija menjala tako valjda i drushtvo ruku pod ruku pa i filmovi jer tadashnje je filmove stvarno VREDELO gledati..za razliku od sadashnjih.Ili smo samo ostarili?