Veze nastale iz prijateljstva

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.554
Meša Selimović je rekao da se prijateljstvo ne bira, ono biva ko zna zbog čega, kao ljubav.

1656522265651.png

Ako je tako, onda je izvesno i da ne biramo da se zaljubimo u druga.
To se prosto desi ili ne.
A, ako se već dogodi, ta veza ili brak, često ima dobru perspektivu.

Osobe koje započnu vezu posle prijateljstva su u prednosti.jer su u samom prijateljstvu već
naučili šta je ono što je potrebno onom drugom i kako da mu to pruže,
kao i kako da traže kada je njima nešto potrebno .
Pod pretpostavkom da se radi o kvalitetnom prijateljskom odnosu,
naučili su ne samo kako da otvoreno i direktno komuniciraju, već i kako da otvaraju i rešavaju konflikte
i uživaju u zajedničkim aktivnostima u slobodno vreme.

A sve ove stvari su neophodne za dobru vezu.
Ali , ovakve veze imaju i svoje loše strane,kao-
nedostatak aspekta koji se odnosi na strast i intimnost, s obzirom da se neretko dešava da oni nastavljaju
da gledaju jedno drugo isključivo kao prijatelja
.Kao i informacije i detalji koje znaju o prošlosti partnera, iz perioda kada su bili prijatelji.

Ova iskustva nekada mogu da budu zbunjujuća u slučaju započinjanja romantične veze sa nekim ko nam je bio drug
. Postavlja se uvek i čuveno pitanje :"šta ako nešto krene po zlu,
da li posle završetka veze možemo ponovo biti prijatelji kao što smo bili ranije?"
"Da li je vredno "kvariti" drugarstvo radi pokušaja nečeg višeg.?"

Ali to kako će započeti, izgledati i trajati sama veza nastala iz prijateljstva zavisi od toga kako je ono izgledalo,
koliko su osobe spremne da rade na novoj relaciji i da li su prijatelji razgovarali o očekivanjama od romantičnog odnosa.
Ako se stvari tu dobro postave, veze nastale iz prijateljstva zaista mogu da imaju svetlu budućnost.

1656522296670.png

Da li ste imali ili imate vezu nastalu iz prijateljstva?
Šta mislite o takvim vezama?

Ne verujem u musko-zenska prijateljstva...
Mislim, možda u periodu pre adolescencije...

Kada su zreli ljudi u pitanju, mislim da tu uvek postoji krajnja namera...
Kod muskaraca je to sex, a kod zena besplatna pažnja...

I pored toga, imam zenske prijatelje. To su zene mojih prijatelja, drugarice moje sestre,
i zene koje sam upoznao sasvim slucajno, ali prema kojima nisam nikad pokazivao zainteresovanost...

Zakljucak, kod mene se ne moze izroditi veza iz prijateljstva...
Ako mi se neka sviđa, ona to sazna pre ili kasnije....
Ako mi je prijateljica, onda je gledam kao nešto bespolno...

Meša Selimović je rekao da se prijateljstvo ne bira, ono biva ko zna zbog čega, kao ljubav.

Pogledajte prilog 1179098
Ako je tako, onda je izvesno i da ne biramo da se zaljubimo u druga.
To se prosto desi ili ne.
A, ako se već dogodi, ta veza ili brak, često ima dobru perspektivu.

Osobe koje započnu vezu posle prijateljstva su u prednosti.jer su u samom prijateljstvu već
naučili šta je ono što je potrebno onom drugom i kako da mu to pruže,
kao i kako da traže kada je njima nešto potrebno .
Pod pretpostavkom da se radi o kvalitetnom prijateljskom odnosu,
naučili su ne samo kako da otvoreno i direktno komuniciraju, već i kako da otvaraju i rešavaju konflikte
i uživaju u zajedničkim aktivnostima u slobodno vreme.

A sve ove stvari su neophodne za dobru vezu.
Ali , ovakve veze imaju i svoje loše strane,kao-
nedostatak aspekta koji se odnosi na strast i intimnost, s obzirom da se neretko dešava da oni nastavljaju
da gledaju jedno drugo isključivo kao prijatelja
.Kao i informacije i detalji koje znaju o prošlosti partnera, iz perioda kada su bili prijatelji.

Ova iskustva nekada mogu da budu zbunjujuća u slučaju započinjanja romantične veze sa nekim ko nam je bio drug
. Postavlja se uvek i čuveno pitanje :"šta ako nešto krene po zlu,
da li posle završetka veze možemo ponovo biti prijatelji kao što smo bili ranije?"
"Da li je vredno "kvariti" drugarstvo radi pokušaja nečeg višeg.?"

Ali to kako će započeti, izgledati i trajati sama veza nastala iz prijateljstva zavisi od toga kako je ono izgledalo,
koliko su osobe spremne da rade na novoj relaciji i da li su prijatelji razgovarali o očekivanjama od romantičnog odnosa.
Ako se stvari tu dobro postave, veze nastale iz prijateljstva zaista mogu da imaju svetlu budućnost.

Pogledajte prilog 1179100

Da li ste imali ili imate vezu nastalu iz prijateljstva?
Šta mislite o takvim vezama?
Ja nisam. Ne smatram da zena i muskarac mogu imati prijateljstvo bez erotike. Ne mislim da je muskarcu potrebna prijateljica (za kafenisanje, ispoved, razgovori o razlicitim temama.........)i od prvog susreta medju njima je erotika. Pitanje je dal ce da zavrsi u krevetu il ce nesto da ih pre toga razdvoji.
Period startovanja, muvanja, palamudjevine............ mozemo nazvati "prijateljstvom" ali u pozadini, iza zavese, uvek je erotika ta koja ce usmeravati buduci odnos "prijatelja". Ta klasicna prijateljstva razlicitih polova moguca su samo kod neprirodnih kontakata, izmedju homoseksualaca oba pola.

Ne znam šta i koliko mu je brisano postova i tema, ali to je bio toliko ogorčen čovek da njegovi postovi stvarno više nisu imali smisla. Bljutavo, podcenjivački, na granici vređanja.
Šta da se lažemo.

Šta su sve Tesli ukrali, kolike su Nobelove nagrade za te krađe dodeljene drugima pa se Tesla nije obrisao.
Nije ni trepnuo. :lol:
Jeste ali ipak nije to onaj Corvi koga smo znali, sve ima svoje razloge koji i ne moraju biti vezani za forum. Mnogi od nas se dugo znamo ovde i umesto kritike treba pruziti razumevanje, nekad zaista dobro dodje.
A u pravu si ti, naizgled jeste tako.

Prava ljubav je ona koja je nastala iz prijateljstva. Kad nekog poznaš, poznaš ga ne samo očima već i dušom.
Znaš mu karakter, vrline, mane, osećaje i onda imaš u šta i da se zaljubiš.
Zaljubiš se u osobu koju znaš.

Kako možeš da se zaljubiš u nekog kog vidiš prvi put?
Kako?
I u šta si se zaljubio-la?

U njene sise, dupe ili ičku, a ona u tvoje mišiće, auto, urac? :)

Oči, osmeh, lepotu kao razlog zaljubljivanja nisam spomenuo. Namerno.
Da se ne ispovraćam. :lol:

Prava ljubav je ona koja je nastala iz prijateljstva. Kad nekog poznaš, poznaš ga ne samo očima već i dušom.
Znaš mu karakter, vrline, mane, osećaje i onda imaš u šta i da se zaljubiš.
Zaljubiš se u osobu koju znaš.

Kako možeš da se zaljubiš u nekog kog vidiš prvi put?
Kako?
I u šta si se zaljubio-la?

U njene sise, dupe ili ičku, a ona u tvoje mišiće, auto, urac? :)

Oči, osmeh, lepotu kao razlog zaljubljivanja nisam spomenuo. Namerno.
Da se ne ispovraćam. :lol:
Ljubav na prvi pogled ne postoji.
To je nemoguće.

Back