VEZBE ZA TEHNIKU (tema za gitariste)

To je ona scena s vozom?:D
eh...Blind Dog Fulton...:)
prodadose duse djavolu da bi naucili blues....kakva vezba,kakvi bakraci...
neko mi rece da je deonice koje mali karate kid svira u filmu odsvirao SRV...
i Vai je najnebitnija licnost u Crossroadsima...
a za tehniku...hm...r'n'r krug(npr. c5,c6,c7,c6,c5...)sa septimama sviranim na jednoj zici ispod tonike(ako sviras c na a zici,onda septimu sviras na d)...super za razvaljivanje ruke...

@behemoth:
Bolt on je Fenderov nacin sklapanja vrata s telom(srafljenje),a neck thru body je Gibsonov(utiskivanje)...bolt on je laksi za stelovanje...ondak,drvo...pa,to opet zavisi od ukusa...obzirom na muziku kojom se bavis,nemoj mahagony,on daje topao,bluzerski ton...;) i,da,Duncan magneti su odlicni(kao i DiMarzio)...btw,Seymore Duncan je jos ziv i radi u Fenderovom Custom Shopu...

Ketchua:
To je ona scena s vozom?:D
eh...Blind Dog Fulton...:)
prodadose duse djavolu da bi naucili blues....kakva vezba,kakvi bakraci...
neko mi rece da je deonice koje mali karate kid svira u filmu odsvirao SRV...
i Vai je najnebitnija licnost u Crossroadsima...
a za tehniku...hm...r'n'r krug(npr. c5,c6,c7,c6,c5...)sa septimama sviranim na jednoj zici ispod tonike(ako sviras c na a zici,onda septimu sviras na d)...super za razvaljivanje ruke...

Jeste scena sa vozom, jedna od meni drazih scena u filmu... :lol:

Da, to sam i ja cuo da je SRV svirao tu deonicu.
Ma ja Vai-a i ne volim, meni to nije svirka vec bezdusno trkeljisanje gitare a to ne volim.

Ketchua:
ja mzim sve te bezdusnike,odlicne tehnicare koji nemaju sta da kazu...sto se mene tice, Crossoads Blues je i tehnicki(a o emociji i da ne pricam) bolja pesma od bilo koje malmsteenove ili vaieve...
da nemas slucajno film?ja sam imao disk,ali se nesto zeznulo...:?

Slazem se u potpunosti sa ovim, imam film, bas sam ga ovih dana skinuo sa neta. Ako imas neki bolji net od modemskog skini ga sa Torrenta, sjajna stva i to vredi imati.

Nego, imas li ti mozda Paris Texas, gleda bih ga ponovo ali nikako ne mogu da ga nadjem, pa ni na netu nisam uspeo da ga pronadjem. :(

Po meni najbolje vezbu su skale, skale i skale....
Onda akordi, akordi i akordi...
(pri ovim podrazumevam da se uci sto vise skala i akorda... naravno... da se svaki ton cuje)
Zatim mozemo se oprobati u skidanju neke pesme...
A onda dolazi ono najbolje...
Komponovanje...
Prvo melodija, pa pratnja.... (barem ja tako radim)
A sto se tice nekih konkretnih vezba durska skala je dobra... (naravno u svim pozicijama :D )
Toliko... Pozz :)

Najbolje je da uzmes da razvuces sve skale dur , mol , harmonski i melodijski mol onda njihove moduse po celom vratu i da ih sviras uz metronom koji je na 60-80 bpm.Vezbas ovako mesec dana i kad krenes da improvizujes,mozda se nece cuti toliko razlika nego ces steci osecaj instrumenta,posle je sve duplo lakse...

Back