Vezbanje sa GUMOM

Cak Noris

Obećava
Poruka
75
Cuo sam od nekog lika da je moguce napraviti dobar rezultat vezbajuci sa obicnom unutrasnjom gumom od bicikla...Probao sam i stvarno sam video da moze dosta toga da se odradi, ali me zanima da li neko ima iskustva i u kom polozaju i kako bih trebao da radim za odredjene delove tela, npr za grudi, ruke i slicno...Ili ako imaju negde video klipovi ili teme o tome, nebitno da li na nasem ili Engleskom jeziku. Hvala unapred !

Cuo sam od nekog lika da je moguce napraviti dobar rezultat vezbajuci sa obicnom unutrasnjom gumom od bicikla...Probao sam i stvarno sam video da moze dosta toga da se odradi, ali me zanima da li neko ima iskustva i u kom polozaju i kako bih trebao da radim za odredjene delove tela, npr za grudi, ruke i slicno...Ili ako imaju negde video klipovi ili teme o tome, nebitno da li na nasem ili Engleskom jeziku. Hvala unapred !

Po mom skromnom misljenju, koje se ceni ovde, OVO JE SVE SVIRANJE K U R C U !
Mi treniramo po 10 godi u teretani + maximalno dobra ishrana i suplementi i opet tesko i sporo idu rezultati....A kamoli zezancija sa tamo nekom gumom.....Nema leba od toga da ti kazem, eto odmah da ti ustedim vreme bices zahvalan....

Upisi se u teretanu ili kupi par bucica od bar 10kg i sklekere, vratilo itd....

gOOGLE I YOUTUBE I SKY IS THE LIMIT

Po mom skromnom misljenju, koje se ceni ovde, OVO JE SVE SVIRANJE K U R C U !
Mi treniramo po 10 godi u teretani + maximalno dobra ishrana i suplementi i opet tesko i sporo idu rezultati....A kamoli zezancija sa tamo nekom gumom.....Nema leba od toga da ti kazem, eto odmah da ti ustedim vreme bices zahvalan....

Upisi se u teretanu ili kupi par bucica od bar 10kg i sklekere, vratilo itd....

gOOGLE I YOUTUBE I SKY IS THE LIMIT

Ja verujem da si ti strucan, i hvala ti na savetu.Ali ipak na meni je da procenim da li ja to prihvatam ili ne.U svakom slucaju mnogo hvala i za linkove i za savet !

U izvesnoj meri se slažem sa Zlijem, sumnjam da ćeš samo sa tim odraditi kompletan i koristan trening.. Ako imaš bučice, guma ili nekih 10m lastike koju ispresavijaš više puta mogu biti odlični da ti pruže dodatno opterećenje za rad sa bučicama.. Ovako samo.. Šta znam..

Pa videh ja onde gomilu tegova (kettlebells) zgibove itd, a jedina vežba gde koristi gumu o kojoj je ovde reč jeste kada vežba ono bacanje.. Tako da i dalje stoji ono što smo mi rekli, ispomoć :)

Evo nečeg

i tako dalje.. Al opet, ovakav trening iziskuje mnogo mašte (što nije loše :D), i ne može da parira treningu sa opterećenjima, najbolje ćeš proći sa kombinovanjem ta dva (ukoliko nemaš dovoljno težak teg da ti on sam bude izazov)..

Vezbanje sa gumom je tema tako da nisam ja nista pogresio :) Ako nece neko da radi nece mu ni svi tegovi sveta pomoci, a ako hoce umesto gume neka kupi opruge i radi... Druga stvar, Fjodoru gume trebaju da mozda bude bolji u parteru, da bolje baca i ne znam, on zna, tako da zavisi koji mu je cilj krajnji.
Postoji jos nesto u radu sa gumama i oprugama i sl: jedna deo tela je uvek jaci, leva ruka, leva noga, desno rame i da ne k3nj@m, tako da je jako diskutabilno koliko ce koja ruka (i ostali delovi tela) da trpi opterecenja, odnosno gotovo da je nemoguce isto opteretiti i jednu i drugu stranu, sto nije slucaj sa tegovima...

Ima nekoliko vrsta tih guma, neke tanke za aerobik i slicno, gde mi treba gomila njih da osetim da radim.
Druge su slicne gumama za bickil - evo primera
Traktorska guma

Poslednja izmena:

Back