VEZA I DIJAGNOZA

Anksioznost pa i depresija je danas k'o dobar dan (na zalost) i to nisu klasicni psihijatrijski bolesnicni (sem ako depresija nije klinicka ili udruzena sa psihozom i sl).

Ljudi sa anks. su obicno svesni da imaju problem i lece se, i to nije nikakav bauk.

I sta znaci rec 'dijagnoza'? Da onda znaci da si obelezen i da ne treba bas previse sa takvim ljudima?
Ja sam imala velikih problema sa anksioznoscu i upoznala mnogo ljudi sa (slicnom) 'dijagnozom' i mogu da kazem da je dobar deo njih
normalniji nego neki koji nemaju dijagnozu.

A sto se tice zabavljanja - da, zabavljala bih se. (i sama sam, kao sto rekoh, iskusila sve to)

Ukoliko neko ima anksioznost i depresiju (a cesto idu zajedno) - da. To za mene nije psihijatrisjki slucaj.
Ukoliko je neka teza dijagnoza - ne znam.

A sta ako se n.pr dugo zabavljas sa nekim i on dobije psihozu, da li to znaci da bi ste se momentalno pozdravili ili..?

Surova istina je da briga drugog da leci tudje psiholoske probleme, jer to mu/joj nije u opisu posla.
Svakom je svoja sreca, psihicki mir i mentalno zdravlje na prvom mestu.

E sad, zavisi i od problema. Sto mnogi kazu, nije anksioznost i manjak samopouzdanja isto kao shizofrenija.
A i anksioznost i samopouzdanje, ne vidim sto bi neka zena trpela takvog muskarca. Ljudi ceo zivot boluju od toga, zive sa time, neki se ne izlece nikada, neki ne potraze pomoc.

A niko nije lud da se igra psihologa i da mu drugi kvari kvalitet zivota. Sebicno, mozda, ali evo, ni ja to ne bih mogao da trpim.
Imao sam slican problem, pobegao glavom bez obzira, i srecnije zivim. Ali eto, isto tako ce neko i od mene pobeci glavom bez obzira.

Ukoliko neko ima anksioznost i depresiju (a cesto idu zajedno) - da. To za mene nije psihijatrisjki slucaj.
Ukoliko je neka teza dijagnoza - ne znam.

A sta ako se n.pr dugo zabavljas sa nekim i on dobije psihozu, da li to znaci da bi ste se momentalno pozdravili ili..?

Ma često se dešava da neko uleti sa nekim u vezu a da i ne primeti koliki je taj neko duševni bolesnik.
Znaš ono, ako je lud nije glup.
Od takvih treba bežati .....

[QUOTE="Gogilli";32467136]Ma često se dešava da neko uleti sa nekim u vezu a da i ne primeti koliki je taj neko duševni bolesnik.
Znaš ono, ako je lud nije glup.
Od takvih treba bežati .....[/QUOTE]

Apsolutno. Kazem opet mnogi je onih bez tzv dijagnoze a koji su (uslovno receno) opasniji nego oni sa.

Mada, razumem i ljude koji ne bi bili sa nekim ko je anksiozna i/ili depresivan.

Prošao sam zbog iskustava u ratu kroz višegodišnju depresiju . Nikada nisam išao kod psihijatra
jer sam bio ubjeđen da je to problem koji mogu i trebam da riješim sam . Da sam išao kod
psihijatra po pomoć vjerovatno bih bio kljukan lijekovima i upisan u tefter a okolina bi me gledala
kao neku vrstu ludaka kojem se baš i ne može vjerovati .
Ne bih imao problem da se družim sa nekim koji ima psihičke probleme . Tu one prave ludake
isključujem jer mogu biti vrlo opasni .Kod ove dve grupe barem znam s čim mogu da računam
a najveći rizik su oni koji i nemaju dijagnozu .Pogledajmo crnu hroniku pa ćemo vidjeti da najviše
srranja naprave oni koji su bili prividno normalni .

Prošao sam zbog iskustava u ratu kroz višegodišnju depresiju . Nikada nisam išao kod psihijatra
jer sam bio ubjeđen da je to problem koji mogu i trebam da riješim sam . Da sam išao kod
psihijatra po pomoć vjerovatno bih bio kljukan lijekovima i upisan u tefter a okolina bi me gledala
kao neku vrstu ludaka kojem se baš i ne može vjerovati .

Ne bih imao problem da se družim sa nekim koji ima psihičke probleme . Tu one prave ludake
isključujem jer mogu biti vrlo opasni .Kod ove dve grupe barem znam s čim mogu da računam
a najveći rizik su oni koji i nemaju dijagnozu .Pogledajmo crnu hroniku pa ćemo vidjeti da najviše
srranja naprave oni koji su bili prividno normalni .

E ovakvo razmišljanje je tipično za našu sredinu.
Moja sestra je psiholog u Americi i da bi uopšte mogla da radi sa pacijentima mora i ona da ide na seanse kod svog ličnog psihologa ili psihijatra.
Samo kod nas se takve stvari još uvek kriju iz straha da će biti obeleženi.
Ako te prijatelji zbog takvih stvari napuste nikada ti nisu ni bili prijatelji i ne trebaju ti.

pijavica_660x330.jpg

Back