Ovo je veoma dobra tema. I ja sam se isto pitala mnogo puta> pa zar ne postoji bas nijedan veterinar koji zna nesto o hrchcima? Ja ih imam vec pet godina (generaciju za generacijom) i u pocetku sam pokusavalada ih vodim kod veterinara, ali nisu nista umeli da mi kazu. Prvi hrcak (zenka) je uginula od prehlade, a jedna druga je uginula od tumora na dojci. Mozda ne bi nikako moglo da im se pomogne sve i da su veterinari znali sta da rade, ali ipak... Nekako mi je glupo da u celom gradu ne postoji bas niko ko bi znao oko njih. Mozda treba probati na Veterinarskom fakultetu?
Elem, sto se tice pomenutog problema... Sto se tice otoka, ne znam sta da kazem... Mozda zvuci glupo, ali da li ste 100% sigurni da nisu u pitanju normalni testisi? Hrcak ima testise vece od glave, ruzicasti su i moze po potrebi da ih ubacuje nazad u telo i ponovo izbacuje napolje. Sto se tice opadanja dlake, mnogi od njih se linjaju tokom leta, otpada im dlaka i onda izrasta nova. Mozda ja samo ovde pokusavam da utesim, moguce je da nije nsita strasno, a opet, mozda je zaista ozbiljno. Ukoliko je tumor, bojim se da tu ne moze mnogo da se uradi, bar u nasoj zemlji; ali svakako pokusajte da nadjete nekog veterinara, bar da kaze sta bi moglo da bude. Ipak, ako hrcak ne odbija hranu i nije ozbiljnije promenio ponasanje, to je obicno dobar znak.
Srecno!
PS-Da li mozda mozes da posaljes fotografiju hrcka, mozda ce neko ovde znati vise da ti kaze.