Veterinar

Fax mi iskreno i nije pao na pamet:rumenko: Mada cuo sam da su ljudi imali losa iskustva tu... No to je bilo davno, mozda se u medjuvremenu sredilo. Tamo se nista ne zakazuje, samo se ode jel?

ja sa faksom imam losa iskustva, Bacica znam on je dobar vet, ali ako nemas kola isto ti je do fakulteta ili negde dalje:((( je sam takodje na banjici, a pse vodim na bezaniju ili mi dolazi vet kuci

Mi smo nasu kerusu davne 2001 vodili mesec dana svaki dan na fakultet jer sam smatrala da je to ustanova iz koje su svi veterinari proistekli.
Posle mesec dana mi je strasno zasmetalo kad su poceli komentari tipa: "Jao pa zar ste vi jos tu?" ili "Mi bi da je otvorimo pa da vidimo sta joj je" ili pitanje tipa "Vi jos niste odustali?"
Svaki pregled smo uredno platili.
Tada mi je pukao film i nabavila sam adrese veterinara koji su u to vreme vazili za najeminentnije. Otisla sam kod Novaka jer sam jos kao dete citala neke njegove clanke. Na svu srecu. Ordinaciju Noavk krase odlicni profesionalci i bar tada su imali istu cenu za usluge kao i veterinarski fakultet.
Pas je lepo ziveo jos 7 godina i uspavan je proslog leta u dubokoj starosti od 15 godina. Da nije bilo njih bili bi uskraceni za mnogo lepog sto smo u medjuvremenu doziveli i sa psom i sa njima kao ljudima. U medjuvremenu smo uzeli novog psa i ne pada nam na pamet pomisao da promenimo vetrinara.
Toplo ih preporucujem.

Apsolutno jedina mana su im cene. Mnogo su skuplji od ostalih ali može im se. ;) Stručnjaci su iz svih oblasti, odlično su opremljeni, strpljivi i sa životinjama i sa vlasnicima...

Ja nemam losa iskustva sa faxom ali isla sam samo na vakcinaciju i cipovanje. Inace na faxu je cena za sterilizaciju ista kao i u privatnoj ordinaciji. Ali sam cip i vakcine platila dosta dosta jeftinije.

Da, na faksu su imali one iz državne donacije (nemačka vakcina i španski čip, sa sve pasošem prošle gpdine 100 dinara a ove 500 za vakcinu i 100 za čip i pasoš) a većina privatnika ima Virbac čipove koji su prošle godine bili oko 2000.

Ukoliko neko zivi na teritoriji opstine Grocka na smed. putu u Bolecu moze slobodno da poseti Vet. ambulantu Nidza i Desa.
Veterinar Nikola je super...pravi lekar zaista.
Uvek pomaze i ponasa se bas kako treba profesionalno.

011 8064-396
064/16-00-541

Poslednja izmena:
Zovi profesora, drzi se njega i radi kako ti kaze. Najgore je mesati misljenja. Ako ti je dao tel zbog Obrada nema veze, vazno je da ti ga je dao i da mozes da ga zoves. Sto se Veterinarskog fakulteta tice, ne znam, tamo ima savrsenih veterinara, a desi se i da se naleti na budalu. Necu da pitam kako se zove taj profesor, nije ni vazno, meni eto znaci sto si pomenuo Obrada. Znam da covek dobro radi svoj posao i da voli NO.

Када немам шта да радим, ја прегледам старе поруке, наравно из области које ме бар мало занимају. Тако видех и вашу дискусију. Ниси у праву за ову "болдовану" реченицу. Увек је пожељно узети друго мишљење, нарочито ако има неких недоумица. Нико није најпаметнији, да би требало само њега слушати. Што се тиче факултета, делимично сте у праву. Љубазни су и хоће да се потруде, хоће да одвоје време за вас и ваш проблем, да попричају са вама и пренесу вам своје знање, само... Ја се за ових 9 година колико идем са својим мацама на факултет ниједном нисам вратио кући са дијагнозом и конкретним предлогом терапије (зато и не идем више). Све је некако у фазону "мож' да бидне, ал' не мора да значи", како то кажу у неким деловима наше отаџбине. Па онда трк кући и прекопавај интернет док ти очи не побеле. Ово је жалосно и не правим се паметнијим него што јесам, али чешће сам ја постављао тачну дијагнозу него они. Има доста људи тамо који су препуни знања, просто вас очарају када их слушате док причају о медицини, али код практичне примене често закажу.

Као телефон за хитне случајеве би могао да послужи и овај: 064 122 47 94 (ветеринарска амбуланта "Mama", Бистричка бр. 2 на Палилули, ово је телефон власника Др Александра Спасовића, али замолио је само за хитне случајеве).

Ja sam vec na jednoj od tema rekao kako se zove profesor, cisto ako neko zna nesto lose, da bi mi rekao.....ja sam naravno potrazio na netu, i koliko sam skontao covek je strucnjak za konje....;-)

Ако помињеш коње, рекло би се да говориш о професору Др Драгиши Трајиловићу. Није стручњак, он је геније за коње, тако кажу сви, укључујући његову колегиницу са којом је студирао. Када би, још као студент, на вежбама пришао коњу и почео преглед, асистенти су губили дах. И није стручан само за коње већ и мачке, али он не ради у амбуланти, нажалост. Мој утисак је да је човек енциклопедија медицине. Такође је душа од човека. Ја сам често ишао код њега у канцеларију на консултације, јер о онима из амбуланте сам написао шта мислим.

Veterinarska ambulanta "Novak" na Lekinom brdu,Veselina Masleše 55

http://www.vetnovak.com/

Radno vreme:
09 00 - 20 00 h

Vikendom:
09 00 - 14 00 h

Hitne intervencije:
00 - 24 h

tel: 064 1157 802

011/2851-856

011/2851-923

Veterinari su veliki profesionalci, strucnjaci na polju radiologije i hirurgije kao i interne medicine. Topla preporuka

Претпостављам да ни један прави ветеринар, који воли животиње и због тога је и завршио ветерину, нема стриктно одређено радно време. Исто тако претпостављам да је и њима јасно да куца не може да одабере када ће да се разболи. За оне баш хитне случајеве не знам, али, ако желите да о здрављу вашег љубимца брине хуман и племенит човек, који при том зна, труди се и ништа не препушта случају, онда вам, од свег срца, пепоручујем НЕНАДА МИЛОЈКОВИЋА, тел. 064 111 66 36 ( ВЕТ ЦЕНТАР, Панчићева 10 ). За ових 28 година колико имам куце, прошла сам, тј. оне су прошле кроз разне ординације и сусреле се са разноразним "чикама у белом". О лошим ветеринарима можемо другом приликом, мислим и да би требало.
Ненаду дајем оцену 5+.

... Veterinari su veliki profesionalci, strucnjaci na polju radiologije i hirurgije kao i interne medicine. Topla preporuka

Смем ли да будем скептичан када је у питању интерна медицина? Ја ни на факултету који су наши ветеринари завршили нисам нашао стручњаке за интерну медицину (са часним изузетком проф. Драгише Трајиловића, који врло ретко ради у амбуланти), бар када је дијагностика у питању. Изгледа да између теорије (научених лекција) и праксе (повезивања теоријског знања, клиничке слике и лаб. налаза, снимака и т.д. у логичку целину која води до дијагнозе) постоји дубок јаз, који многи не могу да премосте. Одлучио сам да следећа амбуланта, или клиника, коју ћу да испробам буде баш Новакова, али претходна искуства не дају место великом оптимизму.

Denis Novak se kune u naprednu djagnostiku i rtg aparat smatra svojom najboljom investicijom ikada u životu, a takođe i naglašava značaj specijalizacije kod tumačenja tih snimaka. Slušajući ga na predavanjima u Komori i ranije u emisiji Klinika VET, mimi's dad je razvio duboko poštovanje za njega i to o čemu priča. Naravno, prof. Trailović je nerevaziđen ali treba malo prakse i puno talenta i teorija na kraju dođe na svoje, pokaže se u praksi. Recimo, ne moramo onom ružnom psetu sa placa da uzimamo bris ili skarifikat da bi znali da je u pitanju demodeks, toliko smo iskustva zajedno napabirčili da bi na osnovu anamneze (dala je ja) zaključili da je baš to uz ev. stafilo-sekundinu.

... Recimo, ne moramo onom ružnom psetu sa placa da uzimamo bris ili skarifikat da bi znali da je u pitanju demodeks, toliko smo iskustva zajedno napabirčili da bi na osnovu anamneze (dala je ja) zaključili da je baš to uz ev. stafilo-sekundinu.

Како смо сигурни да није саркоптес?

Што се осталог тиче, бићу јако срећан ако се покаже да је Новак јак у дијагностици (мислим на интерну медицину). Наравно, бићу још срећнији ако не будем морао да га икада упознам (мада знам да ми је срећа давно окренула леђа). Знам једног изузетног хирурга, пре свега ортопедског, мада је веома јак у хирургији уопште, али дијагностика код њега и његових сарадника (којима је уствари препустио дијагностику) је била "труба". Зато сам отишао. Разочаравали су ме и неки професори факултета, док сам одлазио тамо, па како да не будем скептичан?

Како смо сигурни да није саркоптес?

Што се осталог тиче, бићу јако срећан ако се покаже да је Новак јак у дијагностици (мислим на интерну медицину). Наравно, бићу још срећнији ако не будем морао да га икада упознам (мада знам да ми је срећа давно окренула леђа). Знам једног изузетног хирурга, пре свега ортопедског, мада је веома јак у хирургији уопште, али дијагностика код њега и његових сарадника (којима је уствари препустио дијагностику) је била "труба". Зато сам отишао. Разочаравали су ме и неки професори факултета, док сам одлазио тамо, па како да не будем скептичан?

Znamo da nije sarkoptes jer su promene skoncentrisane na kratkodlakom delu, na licu, i ne svrbe ga. A sve ostalo mi je jasno.

Back