Vesti na podforumu Politika (Vol.2)

• Začetnik teme Začetnik teme kyo.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
epilog
Liječnici ne poštuju propise, i Srbin može dati krv Hrvatu

eerttz20080824001.gif

Pravilnik iz 1999. po kojem strani državljani ne mogu davati krv u Hrvatskoj prestao je vrijediti nakon donošenja Zakona o krvi i krvnim pripravcima 2006. godine. :rtfm:
Pravilnik detaljno propisuje dob, starost, razinu hemoglobina i proteina i krvi, ali nigdje nema ni riječi o tome čije državljanstvo smije imati davatelj krvi. Time slučaj državljanina Republike Srbije kojeg je liječnica odbila kad je u šibenskoj Općoj bolnici pokušao dati krv jer je na radiju čuo da u bolnici nedostaje zaliha krvi dobiva neslavan završetak.:(

http://www.javno.com/hr/hrvatska/clanak.php?id=174710

šta drugo reči nego neinformirana 8a8etina u šibenskoj bolnici...:dash:

ma znao sam ja da je mogao da da krv nas srbin :rtfm: znaci bolnica je kriva? :dash:

@kyoatia znaci ipak je onaj srbin mogao dati krv?

a vidiš...ne treba crtat tako piše ako je verovat portalu koji donosi vest

jer ako je istina da je došlo do promene zakonskog akta i ako se nešto zabunom il ne izostavi tada više to ne vredi

tj. drugim rečima
ako se menja neki dio zakona tada se sve treba ponovno doslovno prepisat i promeniti samo taj dio dodat il oduzet

dakle oni su to izostavili...ma sve ćemo još saznat

još čovek na kraju može da podnese tužbu i pobere koju kintu u Hrvatskoj
:)

nisam znao gde da postavim ovu vest pa reko ajd ovde:

Živela s jednom funtom dnevno

London - Četrdesetsedmogodišnja učiteljica iz Engleske Ket Keli kladila se da će godinu dana živeti samo s jednom funtom dnevno i dobila je opkladu.
Iako je već prvog dana zažalila zbog te odluke, bilo je kasno da odustane, jer nije želela da izgubi opkladu, pošto joj je bio potreban novac da kupi bratu poklon za svadbu. Režije za stan platila je unapred za godinu dana, a potom je sa 365 funti morala da pokrije godišnji trošak za prevoz, hranu, odeću i druženje.
Kaže da se uglavnom hranila na promocijama knjiga ili otvaranjima izložbi, a kupovala je samo bajato povrće i hleb od juče. Pored toga, dok je pešačila do posla pažljivo je gledala trotoar i za godinu dana na ulici je sakupila 117 funti. Godinu dana nije koristila ni fiksni ni mobilni telefon, a kada je vreme dozvoljavalo vozila je bicikl. Na poslu i u knjižari koristila je besplatno internet.
Nakon godinu dana, Ket je raspolagala sa 12.000 funti, koliko joj iznosi godišnja plata, a dobila je i opkladu od 3.000 funti. Bratu je kao venčani poklon dala 1.300 funti.
- Ovo je bilo zaista dragoceno iskustvo. Sada se prema novcu odnosim mnogo odgovornije, a što je najlepše uspela sam i da se zaljubim u menadžera farme na kojoj sam vikendom radila za hranu - rekla je Ket.

Nekoliko puta sam bio u GB.
Nemci i Škoti su pravi rasipnici u odnosu na Engleze.
To su stipse kakvih na kugli nema. Toliko su štedljivi da mi Balkanci to uopšte ne možemo da razumemo.

Stipse nevidjene...

pre per godina na moru.....upoznali nekog engleza...mi placali ture...on nishta..posle trazio od nas po evro....... i kupio pivo samo za sebe......:dash::rotf:

nisam znao gde da postavim ovu vest pa reko ajd ovde:

Živela s jednom funtom dnevno

London - Četrdesetsedmogodišnja učiteljica iz Engleske Ket Keli kladila se da će godinu dana živeti samo s jednom funtom dnevno i dobila je opkladu.
Iako je već prvog dana zažalila zbog te odluke, bilo je kasno da odustane, jer nije želela da izgubi opkladu, pošto joj je bio potreban novac da kupi bratu poklon za svadbu. Režije za stan platila je unapred za godinu dana, a potom je sa 365 funti morala da pokrije godišnji trošak za prevoz, hranu, odeću i druženje.
Kaže da se uglavnom hranila na promocijama knjiga ili otvaranjima izložbi, a kupovala je samo bajato povrće i hleb od juče. Pored toga, dok je pešačila do posla pažljivo je gledala trotoar i za godinu dana na ulici je sakupila 117 funti. Godinu dana nije koristila ni fiksni ni mobilni telefon, a kada je vreme dozvoljavalo vozila je bicikl. Na poslu i u knjižari koristila je besplatno internet.
Nakon godinu dana, Ket je raspolagala sa 12.000 funti, koliko joj iznosi godišnja plata, a dobila je i opkladu od 3.000 funti. Bratu je kao venčani poklon dala 1.300 funti.
- Ovo je bilo zaista dragoceno iskustvo. Sada se prema novcu odnosim mnogo odgovornije, a što je najlepše uspela sam i da se zaljubim u menadžera farme na kojoj sam vikendom radila za hranu - rekla je Ket.

:super::super::super:

WOW
koja priča:klap:

nego piše da je bratu kupila pokon za 1300 funti a zaradila 15000...
a gde je preostalih 13700 funti stavila?:think:
:mrgreen:

hrv_maka_tx.jpg

Veliki požar koji već više od 24 sata hara Makarskom rivijerom rasplamsao se, a vatra je ušla u predgrađe Makarske. Oko 22 sata započela je evakuacija staniovništva iz prigradskog naselja Zelenika u kojem je došlo i do nestanka struje.

Kako javlja portal makarska-rvijera.com, Stožer zaštite i spašavanja Grada Makarske proglasio izvanredno stanje i zapovijedio evakuaciju Velikog Brda. Evakuacija se odvija jedinim prohodnim putem, makadamom prema Makru. U pripremi je evakuacija iz hotela Rivijera.

Svi oni koji nemaju kod kod koga prespavati biti će smješteni u osnovnoj školi i vrtiću.

U opasnosti od požara je i tvornica Novak u vlasništvu oca Holverke Novak Srzić. Vatrogasci su sve snage usmjerili prema obrani središta Makarske, a posao im otežava bura koja i dalje puše.(RI)

Poslednja izmena:
hrv_maka_tx.jpg

Veliki požar koji već više od 24 sata hara Makarskom rivijerom rasplamsao se, a vatra je ušla u predgrađe Makarske. Oko 22 sata započela je evakuacija staniovništva iz prigradskog naselja Zelenika u kojem je došlo i do nestanka struje.

Kako javlja portal makarska-rvijera.com, Stožer zaštite i spašavanja Grada Makarske proglasio izvanredno stanje i zapovijedio evakuaciju Velikog Brda. Evakuacija se odvija jedinim prohodnim putem, makadamom prema Makru. U pripremi je evakuacija iz hotela Rivijera.

Svi oni koji nemaju kod kod koga prespavati biti će smješteni u osnovnoj školi i vrtiću.

U opasnosti od požara je i tvornica Novak u vlasništvu oca Holverke Novak Srzić. Vatrogasci su sve snage usmjerili prema obrani središta Makarske, a posao im otežava bura koja i dalje puše.(RI)

strasno..

Pahorovi socijaldemokrati pobijedili Janšin SDS

slovenija-txt1.jpg

Socijaldemokrati Boruta Pahora osvojili su najviše glasova na parlamentarnim izborima u Sloveniji.
Prve izlazne ankete Televizije Slovenije govore da im je pripalo 31.5% glasova dok je stranka aktualnog premijera Janeza Janše (SDS) dobila 27.7% glasova. SNS slovenskog nacionalista Zmage Jelinčića dobio je 5,8% glasova, a velik uspjeh zabilježila je stranka ZARES s osvojenih 9,7%

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/3170919/index.do

----------------------
opet jača levica:super:...eto počelo u Sloveniji:think::arrow:...nadam se da će se proširiti na istočnije zemlje od Slovenije:)

Back