vestacka ishrana beba

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smeh

Veoma poznat
Poruka
13.755
Prijateljica se porodila pre desetak dana i uopste nema mleka, tako da je primorana da bebu prehranjuje adaptiranim mlekom.
U bolinici su mu davali "bebelak" i ona je nastavila sa tim preparatom. Medjutim mali je poceo da se vidno grci i nesnosno da place po citavu noc a ima i neredovnu i jako tvrdu stolicu. Ima saveta da pokusa da promeni vrstu mleka kojom ga hrani.
Deca mog brata su takodje odhranjena na tim preparatima (i hvala Bogu, potpuno su zdrava!), pa se secam da je ponuda razlicitih preparata bila solidna, ali da je bilo poprilicnih razlika ne samo u ceni (sto je vrlo ocigledno!) vec i u kvalitetu (drugarica je radila na pedijatriji i imlala neke podatke i znam da je rekla: "Samo ne 'bebelak' on je najlosiji, ali i najzastupljeniji zbog dobre prodajne mreze!"). Iako lekari obicno kazu da su sva adaptirana mleka slicna - zanimaju me i iskustva majki koje su imale slican problem...
Nadam se da pominjenje odredjenog proizvoda ne spada u reklamu istog...

sta u ovoj situaciji reci i kako pomoci?Ja sam svoju devojcicu hranila sa bebelakom i bila sam prezadovoljna{a ona je bila nedonosce od 1700 gr.}.Mislim da nije problem u hrani.posavetuj se sa pedijatrom,neka pregleda bebi tezinu i stomacic{on ce ti najbolje reci da li da nastavis ili da predjes na nesto drugo}.eto toliko od mene-srecno.

smeh:
Prijateljica se porodila pre desetak dana i uopste nema mleka, tako da je primorana da bebu prehranjuje adaptiranim mlekom.
U bolinici su mu davali "bebelak" i ona je nastavila sa tim preparatom. Medjutim mali je poceo da se vidno grci i nesnosno da place po citavu noc a ima i neredovnu i jako tvrdu stolicu. Ima saveta da pokusa da promeni vrstu mleka kojom ga hrani.
Deca mog brata su takodje odhranjena na tim preparatima (i hvala Bogu, potpuno su zdrava!), pa se secam da je ponuda razlicitih preparata bila solidna, ali da je bilo poprilicnih razlika ne samo u ceni (sto je vrlo ocigledno!) vec i u kvalitetu (drugarica je radila na pedijatriji i imlala neke podatke i znam da je rekla: "Samo ne 'bebelak' on je najlosiji, ali i najzastupljeniji zbog dobre prodajne mreze!"). Iako lekari obicno kazu da su sva adaptirana mleka slicna - zanimaju me i iskustva majki koje su imale slican problem...
Ja sam svoje prvo dete prehranjivala bebelakom i bilo je sve u redu.Pokusala sam i drugo dete da prehranjujem istim ali sam ubrzo odustala jer to nije isto mleko kao pre nekoliko godina.Ni ukus,ni miris,ni kvalitet.Nakon toga smo presli na "Milumil" i nismo imali problema.Beba je odlicno napredovala,bez neprijatnih grceva.Sto je najvaznije bila je i ostala zdrava.Ovo je moje iskustvo a vi sami procenite sta je bolje.Pozdrav

Imam dva sina (sada su vec "veliki") i takodje nisam imala mleka pa sam koristila adaptiranu formulu.Stariji je pio Bebelac i takodje je imao tvrdu stilicu i grceve,cak se desavalo i da povrati u mlazu kada zavrsi flasicu,ali je veoma dobro napredovao (prvih meseci u proseku po 1,300gr)pa nam je perdijatar savetovao da se zadrzimo na istom mleku,napominjem da je starije dete rodjeno pre vremena,u 28-oj nedelji trudnoce i imao je 900gr.iz bolnice je izasao tek posle 3,5 meseca,tako da je i tamo pio bebelac.
Mladji sin je pio Impamil,i nismo imali nikakvih problema,cak ni sa tvrdom stolicom, grceve je imao,ali manjeg intenziteta nego kod starijeg deteta. Sada sam cula da je Impamil nesto van upotrebe,ali neznam zbog cega.Nasi pedijatri su misljenja da adaptirana formula treba da bude sa naseg podneblja,ali neznam osim Impamila da li postoji jos neko,osim mozda neka formula iz Hrvatske,to nam je nekako blize nego mozda "HIPP","Milupa" itd.. Mada sa druge strane,detetu ipak treba dati ono sto mu odgovara. Toliko,pozdrav!

Ni ja nisam imala ni kap mleka, tako da sam po dolasku kuci nastavila da dajem bebi BEBELAK.Sa BEBELAKOM smo se toliko namucile i beba i ja, da je to bilo strasno,stolica joj je toliko bila tvrda da je cvilelela...
Zbor povracanja u mlazu sam presla na "Nestle" a i uz Nestle bebi s eregulisala i stolica. Znaci, uz Nestle joj se stolica normalizovala, a posto sam ja jurila formulu koja odgovara bebi prvenstveno zbog povracanja, kasnije sam presla na "HUMANU" i sa Humanom joj je stolica OK. Mislim da sve zavisi od same bebe, moje drugarice su koristile bebelak i njihovim bebama je to odgovaralo.
Svakako se konsultuj sa pedijatrom, jer nisu sve mlecne formule iste, neke imaju vise ili manje gvozdja..i ostalih sastojaka.

smeh:
Pa sama činjenica da mora biti othranjena veštački govori za sebe. Moja sestra je hranila dve bebe bebelakom i nije imala većih problema. Naravno, bilo ih je. Grčevi, plač... Ali ništa preterano.

Slazem se potpuno da svakoj bebi ne odgovara ista formula pa je najbolje da probas sama i vidis koja ce joj odgovarati.Danas ih barem ima dosta.Stariji sin je pio Bebelak do 5-tog meseca i nije povracao,nije imao grceve ni problema sa stolicom.Mladji sin koji ima 7 meseci takodje,sad smo presli na Bebelak 2 zato sto jako lepo napreduje.Probala sam da mu pre tri meseca dam Humanu jer mi je prijateljice preporucila,njena cerka je to pila,ali je on svaki put povracao pa sam se vratila Bebelaku.Znaci da definitivno zavisi od same bebe.Srecno

Moj sin ima 12 dana i s obzirom na to da smo se mucili sa dojenjem,poceli smo sa ishranom NAN-om,medjutim javila se tvrdja stolica i rekla bih blagi grcevi.Da li da pokusam sa drugom dohranom ili da nastavim sa ovom posto su mi rekli da nije dobro menjati vrste dohrane?

Grcevi se javljaju i kod beba na prirodnoj ishrani, doduse u nesto blazoj formi mozda nego kod dece koja su prehranjivana, mada ni to nije pravilo. Tvrdja stolica prati vestacku hranu, posebno u p[rvih mesec dana dok je digestivni trakt bebe nerazvijen i nenaviknut na oralnu prehranu. Pokusajte sa istom hranom do mesec dana, pa ako ne ide pokusajte da promenite vestacku hranu, ali ako ima ikakvih izgleda da dojite dete - savetujem dojenje.

moj mali klopa bebelac1 i sve je ok ali sad treba da predjemo na dvojku a tamo pise da treba da jede 480g dnevno...to je duplo manje nego sto je jeo pre a nije se jos skroz adaptirao na raznu hranu pa stalno place gladan
kako se daje dvojka brwe

Back