Veseli vernici

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://www.baslibrary.org/biblical-archaeology-review/34/6/8
Još više dokaza u prilog autentičnosti Pisma. Arheološka i lingvistička istraživanja sve više potvrđuju da Izrailjci nisu potekli iz Hanana kako to sekularna arheologija i istoriografija tvrde a nasuprot svjedočenju Svetog Pisma. Vrlo interesantno.
mitovi nastaju oko zrnca istine...verovatno je da se radilo o manjoj grupi Jevreja par hiljada ili desetina hiljada...koji su pobegli iz Egipta...sigurno nije bilo reč o 3 miliona...i verovatno su imali nekog Mojsija kao predvodnika...e sad da im je Bog obećao zemlju drugih naroda i da su Božji narod to su verovatno mitovi koji su bili potrebni toj grupi ljudi da prežive teške uslove u kojima su se našli...teško je danas razlučiti šta je mit a šta istina u svemu tome..

predlažem da se ime ovog podforuma promeni u "Propovedaonica" s obzirom na činjenicu da skoro svi ovde dolazimo da propovedamo svoje shvatanje vere a skoro niko da nauči nešto od drugih...najteže je propovedati propovednicima...čaša koja je puna ne može se dopuniti

Pa dao sam ti. Šta nisi vidio?

Pa imao sam tri duže rasprave sa robijem i jednu sa Glasnikom i upoznao sam se bolje sa adventističkim učenjem. To mi prvo pada na pamet.
dobro svi znamo da su obojica subotari samo glasnik javni a robi krije
jesi naučio nešto konstruktivno?
kako unaprediti svoj život?
kako se šaliti?
kako ćaskati o uopštenim temama?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back