dekapitare
Iskusan
- Poruka
- 5.529
pa kaži šta si mislio pa ću ti reći jesam li pogrešno pomislio.Na ono "ako ja mislim na ono što ti misliš".
šta to znači da vas dvojica vodite ozbiljne teološke rasprave?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa kaži šta si mislio pa ću ti reći jesam li pogrešno pomislio.Na ono "ako ja mislim na ono što ti misliš".
Pa to su rasprave koje su prije svega argumentovane sa dosta biblijskih citata, razmjena mišljenja, pozivaju na dublja tumačenja i shvatanja teksta, uključuju proučavanje Pisma i značaja odredbi u Pismu.pa kaži šta si mislio pa ću ti reći jesam li pogrešno pomislio.
šta to znači da vas dvojica vodite ozbiljne teološke rasprave?
Problem je sto svaku tvrdnju mozes podrzati i oboriti citatom iz Biblije, a tu su jos proizvoljna tumacenja...Pa to su rasprave koje su prije svega argumentovane sa dosta biblijskih citata, razmjena mišljenja, pozivaju na dublja tumačenja i shvatanja teksta, uključuju proučavanje Pisma i značaja odredbi u Pismu.
to i mi ostali radimo kada je potrebno, pa ne hvalimo se da vodimo ozbiljne teološke rasprave ili ti misliš da smo svi mi ostali neozbiljniPa to su rasprave koje su prije svega argumentovane sa dosta biblijskih citata, razmjena mišljenja, pozivaju na dublja tumačenja i shvatanja teksta, uključuju proučavanje Pisma i značaja odredbi u Pismu.
Ne, ja nisam rekao da su rasprave ostalih neozbiljne. Štaviše ja bih volio da se i drugi uključe.to i mi ostali radimo kada je potrebno, pa ne hvalimo se da vodimo ozbiljne teološke rasprave ili ti misliš da smo svi mi ostali neozbiljni
upravo to...Biblija je tako obimno i nekozoistentno delo da svi shvataju sve različito...najbolje je poći od osnova i raditi to u praksi...šta Isus kaže da je osnova? Ljubav prema Bogu, pa onda sebi i bližnjima i odbacivanje gordosti tj. sujete...Kad se taj posao obavi onda možeš čitati i ulaziti u rasprave samo ti to sve onda i ne treba...Problem je sto svaku tvrdnju mozes podrzati i oboriti citatom iz Biblije, a tu su jos proizvoljna tumacenja...
Sujetu ne mozes da izbrises nikako a ni gordost. Samo mozes da promenis prioritete :>pupravo to...Biblija je tako obimno i nekozoistentno delo da svi shvataju sve različito...najbolje je poći od osnova i raditi to u praksi...šta Isus kaže da je osnova? Ljubav prema Bogu, pa onda sebi i bližnjima i odbacivanje gordosti tj. sujete...Kad se taj posao obavi onda možeš čitati i ulaziti u rasprave samo ti to sve onda i ne treba...
kako koji...zavisi dosta od igumana...monasi prepuštaju svoju volju potpuno duhovniku i on ih stalno testira...sve zavisi od toga koliko je duhovnik monaha svestan koliko je važno da se treba boriti protiv sujete...Sujetu ne mozes da izbrises nikako a ni gordost. Samo mozes da promenis prioritete :>p
Pre svega, eto oni koji bi to trebali da izbace, a to su monasi oni su najgordiji od svih, mnogo
vise nego mirjani :>P
Ma probijaju nosem oblake, svi do jednog, dosta sam se druzio sa njima. Pre svega, tu je problem, sto to sto su tamo, misle da su boljikako koji...zavisi dosta od igumana...monasi prepuštaju svoju volju potpuno duhovniku i on ih stalno testira...sve zavisi od toga koliko je duhovnik monaha svestan da se treba boriti protiv sujete...
a jesi li se upitao zašto nećeNe, ja nisam rekao da su rasprave ostalih neozbiljne. Štaviše ja bih volio da se i drugi uključe.
Pa zašto?a jesi li se upitao zašto neće
Zato sto ovo nije alt.bible.advocacyPa zašto?![]()
zato što su dueli sa vama kao revolveraški obračuni gde se gađate citatima iz Biblije da bi pokazali kako ste iznad drugih i da ste u pravu..postovi vam smrde sujetom da blistate pred drugima, da se pokažete. kako znate i kako ste verni....nije to poenta vere...idi u manastir pa tako diskutuj sa monasima nećeš ih oduševiti...da nađeš srce i dušu bolje čitaj više pravoslavne literature pogotovu monaške a manje Biblije..Pa zašto?![]()
zato što smarate i zatrpavate temu besomučnim nadgornjavanjem.Pa zašto?![]()
To dvoje nije uopšte suprotno jedno drugom pogotovo jer će mnogi monasi sami uputiti na čitanje Pisma.zato što su dueli sa vama kao revolveraški obračuni gde se gađate citatima iz Biblije da bi pokazali kako ste iznad drugih i da ste u pravu..postovi vam smrde sujetom da blistate pred drugima, da se pokažete. kako znate i kako ste verni....nije to poenta vere...idi u manastir pa tako diskutuj sa monasima nećeš ih oduševiti...da nađeš srce i dušu bolje čitaj više pravoslavne literature pogotovu monaške a manje Biblije..
Maki jel si iz Banja Luke beše?Ne, ja nisam rekao da su rasprave ostalih neozbiljne. Štaviše ja bih volio da se i drugi uključe.
Ne. Jesam iz Republike Srpske ali ne iz BL.Maki jel si iz Banja Luke beše?
Zato što su vam postovi dosadni, puni citata bez sopstvenog mišljenja i razmišljanja, bez duše ..... Dosadni.Pa zašto?![]()
To je vise bavljenje pravom nego religioznost, samo sto se koristi Biblija umsto zakona.Zato što su vam postovi dosadni, puni citata bez sopstvenog mišljenja i razmišljanja, bez duše ..... Dosadni.
Imaš npr profesora čija predavanja voliš jer je zanimljiv i profesora koji je dosadan i čija predavanja su ti smorna.
A najveći biser je .... dodjes i napišeš ushićeno kako vas dvojica vodite teološke razgovore, kako je Robi ovde vodeći (samo ne znam u čemu) a ne vidiš da takvim načinom vodjenja rasprave udavili ste teme.
Dobro vece ljubavi, molim se i dalje za tebe :>PDobro veče
samo da pronadjem sapun, nasapunjamo se, završim kupanje i eto mene![]()
da nisu došli sa kršćanskog foruma, ne znam kako bi ovaj forum preživeoZato što su vam postovi dosadni, puni citata bez sopstvenog mišljenja i razmišljanja, bez duše ..... Dosadni.
Imaš npr profesora čija predavanja voliš jer je zanimljiv i profesora koji je dosadan i čija predavanja su ti smorna.
A najveći biser je .... dodjes i napišeš ushićeno kako vas dvojica vodite teološke razgovore, kako je Robi ovde vodeći (samo ne znam u čemu) a ne vidiš da takvim načinom vodjenja rasprave udavili ste teme.
Pismo se može interpretirati na mnogo načina...pravoslavna literatura koristi one interpretacije koje su se kroz vekove pokazale kao korisne...nije Pravoslavlje samo Biblija kao što je slučaj kod protestanata...ono je uzelo biblijsko učenje i nadogradilo ga shvatanjima i dubljim uvidima i napravilo tako nešto mnogo bolje i prihvatljivije...To dvoje nije uopšte suprotno jedno drugom pogotovo jer će mnogi monasi sami uputiti na čitanje Pisma.
ma niko njih ne tera odavde samo pišu tako suvoparnoda nisu došli sa kršćanskog foruma, ne znam kako bi ovaj forum preživeo![]()
Ma dosla ti odmena koja je podigla standarde pisanja tvog tabora i to do nivoa kojeg ne mozes pratiti pa te to nekako dodatno uznemirava...A jesi zaslužio čast. Od kad si ti na forumu, nekako lakše dišem.
Oslobodio si me napasti..![]()