A jel ima nekog Biblijskog primera da su vernici ikada drzali fokus u molitvi na takav nacin...?Pa to je i glavna funkcija. Fokus u molitvi. Obično pri izgovaranju Isusove molitve.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A jel ima nekog Biblijskog primera da su vernici ikada drzali fokus u molitvi na takav nacin...?Pa to je i glavna funkcija. Fokus u molitvi. Obično pri izgovaranju Isusove molitve.
Brojanica je pomagalo. Nije dogmatska tema.A jel ima nekog Biblijskog primera da su vernici ikada drzali fokus u molitvi na takav nacin...?
A jel ima nekog Biblijskog primera da su vernici ikada drzali fokus u molitvi na takav nacin...?
Ima biblijskih primera osame. Kada izgovaraš Isusovu molitvu ti se jednimBrojanica je pomagalo. Nije dogmatska tema.
A jel to nesto poput mobilnog telefona - setiras alarma i eto ti potsetnika kad ces da nesto uradis ( bilo molitva,bilo sastanak,bilo ovo il ono...) ?Brojanica je pomagalo. Nije dogmatska tema.

Pomagalo. Znaš valjda šta znači ta riječ. Kad se moliš Bogu da ne izgubiš fokus pogotovo jer monasi, koji najčešće koriste brojanice, često ponavljaju Isusovu molitvu mnogo puta.A jel to nesto poput mobilnog telefona - setiras alarma i eto ti potsetnika kad ces da nesto uradis ( bilo molitva,bilo sastanak,bilo ovo il ono...) ?
...meni se ipak cini da ti to neka dogma samo je ne vidis od tih "naocara za svajcovanje"koje nosis kad citas Bibliju...![]()
Jeli,a tebe naucili da je onaj primer koji je Isus dao zapravo forma molitve koje se treba "recitirati"kad ti i koliko god ti kazu tvoji verski ucitelji...?Ima biblijskih primera osame. Kada izgovaraš Isusovu molitvu ti se jednim
delom osamiš, izdvojiš iz sveta. Ne moraš doslovno da odeš u pustinju.
Pa eto nisu,mozda zbog toga sto ne znaju novoverske stogodarije,oni se drze iskljucivo Svetog Pisma stoga ja osto neinformisan...Robiju to nisu objasnili na bibliskom kursu koji je pohađao, zato što se ti
ljudi ne bave duhovnim praksama i to ne mogu da znaju.

Ma znam sta znaci ta rec ali definitivno ne razumem kontekst u koljeg je koristis.Pomagalo. Znaš valjda šta znači ta riječ.
A jel se ikad dogodilo nekom verniku da je izgubio fokus u molitvi a da je to zapisano u Svetom Pismu ...?Kad se moliš Bogu da ne izgubiš fokus pogotovo jer monasi, koji najčešće koriste brojanice, često ponavljaju Isusovu molitvu mnogo puta.
a šta muslimanima značiPa to je i glavna funkcija. Fokus u molitvi. Obično pri izgovaranju Isusove molitve.
A jel se nekad dogodilo to nekom čovjeku bilo kad? Pošto je brojanica bitanje praktične a ne dogmatske prirode.A jel se ikad dogodilo nekom verniku da je izgubio fokus u molitvi a da je to zapisano u Svetom Pismu ...?
Izgovaranje Allahovih imena koliko ja znam.a šta muslimanima znači
Iskreno meni nikad nije a koliko znam nije se desilo ni jednom hriscaninu...ostalima se mozda desava pa im trebaju brojcanici,ovo,ono...A jel se nekad dogodilo to nekom čovjeku bilo kad? Pošto je brojanica bitanje praktične a ne dogmatske prirode.
a jel imaš biblijskih primera gde da sereš?A jel ima nekog Biblijskog primera da su vernici ikada drzali fokus u molitvi na takav nacin...?
Dobro je sto smo u kafani inace bi ti neko mozda zamerio na ovaj tvoj novoverski recnik...a jel imaš biblijskih primera gde da sereš?
Nikad ti se nije desilo da izgubiš fokus u molitvi? Uostalom ima li u Bibliji primjer da se neko moli pod električnom svjetlošću pa da li se onda isključivo moliš pod prirodnom svjetlošću?Iskreno meni nikad nije a koliko znam nije se desilo ni jednom hriscaninu...ostalima se mozda desava pa im trebaju brojcanici,ovo,ono...
Biblija ne poznaje takvu praksu stoga je to klasicna novotarija koju praktikuju iskljucivo novoverci.
i to mi ga uz Kalemegdan što će neko da mi zameriDobro je sto smo u kafani inace bi ti neko mozda zamerio na ovaj tvoj novoverski recnik...

Ako mozes da se setis bez brojanice, ne treba ti brojanica. Kolko izmolis Oce Nasa dnevno?A jel ima nekog Biblijskog primera da su vernici ikada drzali fokus u molitvi na takav nacin...?
Ne,to je razgovor sa Bogom,ako si u stanju da pricas onda pric aj a ako si trenuitno umoran ili imas drugih,prioritetnijih poslova onda obavi to pa se onda vrati na moitvu,u miru...Nikad ti se nije desilo da izgubiš fokus u molitvi?
Kojeg li ..... neprikladnog primera ( b=veruj mi ovo su veoma veoma birane reci.)...Uostalom ima li u Bibliji primjer da se neko moli pod električnom svjetlošću pa da li se onda isključivo moliš pod prirodnom svjetlošću?
Pa kako ti stojiš u odnosu na biblijsku praksu? Tamo nema nijedan primjer da se neko molio a da mu je u kući gorila sijalica. Stoga je to novovjerska praksa.Ne,to je razgovor sa Bogom,ako si u stanju da pricas onda pric aj a ako si trenuitno umoran ili imas drugih,prioritetnijih poslova onda obavi to pa se onda vrati na moitvu,u miru...
...osim ukoliko je nesto urgentno...
E sad,kad smo kod urgencije,sta mislis,jel se ikad desilo nekom koji je u velikoj zivotnoj opasnosti "da izgubi fokus"u molitvi,da mu onako odlutaju misli ili se mozda revno fokusira svim svojim bicem...!?
Kojeg li ..... neprikladnog primera ( b=veruj mi ovo su veoma veoma birane reci.)...
Meni svetolost ne treba da bi se fokusirao na molitvu,ja to mogu i u mraku i na suncu,i dalnju i nocu,ne treba mi svetlo a ako ga upalis necu ti zamerati...ugasi ga i ja sam ok.
Ali tebe kako vidimo trebaju brojanice pa se sad ti lepo jos jednom proracunaj kako stojis na verskom planu u odnosu na Biblijsku praksu.
Iskreno niokad ne koristim taj primer molitve - to je samo forma koja istice sustinu molitve a ne da je to univerzalni mdel kako se svi mi doslovno trebamo moliti.'Ako mozes da se setis bez brojanice, ne treba ti brojanica. Kolko izmolis Oce Nasa dnevno?
Tebi se nisam ni obratila. Sa tobom sam bila koliko toliko pristojna, tako što samJeli,a tebe naucili da je onaj primer koji je Isus dao zapravo forma molitve koje se treba "recitirati"kad ti i koliko god ti kazu tvoji verski ucitelji...?
...u smislu "idi i "otpevaj...pardon izrecitiraj...ne ne,nego uzmi tri "komada" Oce nas i dobar si,sve ce biti u redu...
Pa eto nisu,mozda zbog toga sto ne znaju novoverske stogodarije,oni se drze iskljucivo Svetog Pisma stoga ja osto neinformisan...![]()
Ja sam bila pristojnija, pa sam otvorila svojevremeno temu o pranju zuba.a jel imaš biblijskih primera gde da sereš?
On i dalje bibliske primere traži..To nije novoverksa praksa jer nerma apsolutno nikakav verski kontekst,jel vidis sta ti prsti kuckaju u panici ?Pa kako ti stojiš u odnosu na biblijsku praksu? Tamo nema nijedan primjer da se neko molio a da mu je u kući gorila sijalica. Stoga je to novovjerska praksa.