Veseli Četvrtak (Spisak objavljenih stripova je na prvoj strani)

• Začetnik teme Začetnik teme miXed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izgleda da će ovo biti sledeći Zagor specijal, ali to nije sigurno...

ovaj zagor specijal je izasao upavo u ludensu....i mislim da bi bilo bezveze od veselog da i on sada izdaje isti..po mom misljenju veseli bi trebao da odustane od specijala jer nemoguce je da po tom pitanju parira ludesnu...a i odabrane price ce sve izaci u zagoru extra,po stoti put ponavljam i malo sam vec i dosadan,neka veseli pocne sa necim cega se ludens nije setio,neka pocne sa kit telerom trobrojima,kao sto su ludensov mark i blek,i sami vide da su kultni stripovi kao zagor i tex najprodavaniji,nema od experimentisanja nista,experimentisao je ludens/sd sa nathanom i lazarusom,....nek veseli pokusa sa dzudasom i kit telerom i sta fali horrorima ,pa tarzanu u izvedbi kerca...ili naprimjer stripove koji su nekada izlazili samo u jugi kao sto su su veliki blek,koji ce definitivno biti preskocen u ludensu....

U Srbiji malo ko uopste zna za Ludensova izdanja,osim par desetina stripofila i glupo je zbog toga lisiti nase citaoce tih stripova,zato puna podrska VC-ja recimo kupujem Ludens,ali znam dosta njih koji pojma nemaju da Hrvati izdaju Boneli stripove;sto se tice specijala,VC ih izdaje sa dodatnom knjizicom,kao i sto izlazi u Italiji a Ludens to ne radi,bas uz ovaj specijal ide i dodatni strip o Ramatovoj proslosti koji Ludens nije objavio

ja znam gomilu ljudi koji planiraju da prodaju svoja ludensova izdanja i da krenu da skupljaju vč, jer uz njih ide dodatak... Problem je i to što na malo mesta mogu da se kupe hrvatska izdanja... Ja znam samo za Darkwood i Alan Ford, tako da ljudi kupuju sve što izađe... a što se tiče odabranih priča, pa ista je situacija, a i meni je skroz super što imam kompletnu epizodu na jednom mnestu...

ja znam gomilu ljudi koji planiraju da prodaju svoja ludensova izdanja i da krenu da skupljaju vč, jer uz njih ide dodatak... Problem je i to što na malo mesta mogu da se kupe hrvatska izdanja... Ja znam samo za Darkwood i Alan Ford, tako da ljudi kupuju sve što izađe... a što se tiče odabranih priča, pa ista je situacija, a i meni je skroz super što imam kompletnu epizodu na jednom mnestu...

ma sve je to u redu sto vi kazete,nego mnogo je izaslo specijala do sada u ludensu,i mislim da veseli ne treba iste te da izbacuje,npr dobra stvar je kod veselog sto je izbacio crni plamen i ostala dva,jer to u ludensu nije izaslo,al meni je malo bezveze kad u mesec dana izadje ciko vitez i u ludensu i vc,i nesvidja mi se to kod veselog sto ne ide od prvog broja ,vec izbaci npr specijal koji je u originalu mozda neki 7. ili 8. po redu...ali jako je dobro to sto ide i dodatna knjizica uz strip,ali niko ne kupuje specijal zbog knjizice nego zbog stripa,bolje bi im bilo da to sastave,a ludens je u dodatku dodao pricu o ramatu,isto kao u nekim drugim specijalima pricu o diging bilu ili bat batertonu...mislim da se ludens jako dobro pridrzava originala i po numeraciji i po sadrzaju..

Ludens nije objavio dodatak o Ramatu,vec sam ti napisao to,a osim toga ni Ludens nije objavljivao specijalce po redosledu-ovaj Princ Elfova je cini mi se br 11 u Italiji,a oni su ga tek sad objavili;kao specijace su objavili i Indijansku magiju koja nije specijalac,vec redovni br 500,a isti je slucaj i sa Prokletim blagom,Utrkom 5 strelica-sve su to redovni brojevi,ali koji su u boji,pa su ih oni objavili kao specijalce-pogledaj na sajtu bonelija redosled specijalaca i koji brojevi postoje

Ludens nije objavio dodatak o Ramatu,vec sam ti napisao to,a osim toga ni Ludens nije objavljivao specijalce po redosledu-ovaj Princ Elfova je cini mi se br 11 u Italiji,a oni su ga tek sad objavili;kao specijace su objavili i Indijansku magiju koja nije specijalac,vec redovni br 500,a isti je slucaj i sa Prokletim blagom,Utrkom 5 strelica-sve su to redovni brojevi,ali koji su u boji,pa su ih oni objavili kao specijalce-pogledaj na sajtu bonelija redosled specijalaca i koji brojevi postoje

kada izbacino sve te koji nisu specijali ,kao moj prijatelj jim gitara,utrka pet strelica,indijanska magija,prokleto blago itd...a ostaveimo ove koji su zaista specijali,vidjecete da svi idu po redu jedan za drugim po originalu,problem je samo sto oni objavljuju nesto sto nije specijal,pa se numeracija malo zezne...

Bez namere da se sa tobom upustam u raspravu,pogledaj na Bonelijevom sajtu raspored specijala,pa se onda javi da pricas o redosledu Ludensovih specijalaca-prvi Ludensov specijal je Nulta godina Darkvuda koji je u Italiji specijal broj 13,pretposlednji specijal Ludensov je br 18-Kamen koji ubija,a on je jos '89 objavljen u Italiji kao br 2,a njega je jos Dnevnik svojevremeno objavio;Posejdonovo prokletstvo je u Italiji objavljen 2006 kao br 18,a ludens ga je objavio pre Smrtonosne mocvare koja je u It br 15
Nemoj napamet da tvrdis neke stvari,a koje se lako daju proveriti
Trazis da VC ne objavljuje stripove koje je Ludens ves objavio,a posto vidim da si iz Banja Luke,zaboravljas da za razliku od vas iz Srpske mi u Srbiji na trafikama nigde ne mozemo da kupimo Ludensova izdanja,osim u 2 striparnice u Bg

Poslednja izmena:
Ako ce ti specijalci biti price poput ovog....onda je i bolje preskociti ih.
ZG_VCSP_2.jpg

Veseli cetvrtak objavljuje stripove u Srbiji i na srpskom jeziku, i apsolutno bi bilo idiotski da gledaju na to da je neki mozda nekad bio objavljen u Hrvatskoj i da to utice na njihovu izdavacku politiku. Veseli ima publiku od preko 10.000 citalaca, i to sto je par desetina nekada nabavilo nesto od Ludensa NE SME da utice na odluku Veselog o objavljivanju. To bi bilo potpuno idiotski.
A Ludens dosta preskace numeraciju, stripovi se raspadaju, i prevod je ocajno los.

Inace, vidim da se vodila rasprava ko, sta i kako objavljuje.

Ok, postoji kod nekih ljudi ta zelja za kolekcionarstvom i zato zele da se objavljuje sve redom. Ali meni ne treba kolekcija losih stripova. To mi samo zauzima mesto i truje me olovom ili zavrsi u kanti za djubre. Hocu kolekciju samo dobrih stripova. Ni Vuk nije objavljivao sve redom nego je pravio neki izbor. Zato bih zeleo, ako za to postoji mogucnost, da se preskacu losi stripovi i objavljuje samo ono sto valja i za sta na kraju vredi izdvojiti novac - koji na mesecnom nivou i nije tako mali. 1600 dinara u Srbiji gde je proslog meseca prosecna plata bila 28.000, nije zanemarljivo.

Kupovao sam sve od VC. I za sada sam eliminisao Zagora - pre svega zbog specijala koji su ispod svakog nivoa (regularni Zagor jos moze da prodje) i zbog toga sto to vise nije onaj Zagor - vec se ne zna sta je - sad je i Dylan Dog i Dampyr i Marti i Frodo... I uz sve to, a kao da je potrebno jos nesto, izlazi svake nedelje - sto je vise nego sto mogu da podnesem....

E sad sledeci na udaru je Tex... Njega volim da citam, ali ako nastave i u sledecem broju sa ovim crtanjem i pricom i on ce da ispadne iz price...

Ne vidim drugi nacin da se izborim sa tim. Da nastavim sa eliminacijom problematicnih i nesigurnih stripova. Ili da VC sam pocne da vrsi neku cenzuru i objavljuje samo ono sto valja i poboljsa kvalitet stampe, distribucije (opet sam jurio Mister No-a po Beogradu) i ostalih stvari koje smo zamerali ranije...

Back