Veseli Četvrtak (Spisak objavljenih stripova je na prvoj strani)

• Začetnik teme Začetnik teme miXed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo da malo osvežim ovu pustaru od foruma :

ZG_VEC_52.jpg

Gospodar tame
ZG VEC 52

SCENARIO
Ade Capone

CRTEŽ
Gallieno Ferri

Evo citam poslednjeg Dampyra. VC odlucio da prestane da izdaje Dampyra.

Mozda ce praviti neka skupa kolekcionarska izdanja.

Steta, Dampyr i BB su bili najbolji stripovi koje je VC izdavao.

Ta izdanja počinju da izlaze na leto i kolko ja znam izlaziće 2 puta godišnje..Sadržaće po 3 epizode stim što će neke (kao što će biti prva) sadržati i po 4 zbog dvodelnih priča..

Nego kakvi su utisci na Vateka ? :kpozdrav:

Ta izdanja počinju da izlaze na leto i kolko ja znam izlaziće 2 puta godišnje..Sadržaće po 3 epizode stim što će neke (kao što će biti prva) sadržati i po 4 zbog dvodelnih priča..

Nego kakvi su utisci na Vateka ? :kpozdrav:

Nisam odusevljen. Previse sporednih likova i neke price o njima, a premalo Harlana, Tesle i Kurjaka. I kraj je bio polovican. Vatek ispade najtezi protivnik do sada.

Priča je dosta slabije od prvog dela po meni...A svete sporedne priče i likovi su tu samo da bi odugovlačili radnju, a samim tim i serijal. Npr neki likovi iz " Transilvanijskog ekspresa " se razvlače sve do 150+ epizode kad će Harlan napokon da završi sa njima, kao i Tork iz "Nezasitih" koji se pojavljuje tek za nekih 30ak epizoda, i sa kojim još uvek nije završeno ni u Italiji..

Btw novi Dylan 53 izašo juče :

dd_vec_53.jpg

Scenario: Giuseppe De Nardo
Crtež: Bruno Brindisi

Jack White, bilo je spekulacija da će oživeti Taličnog. Gledjući sadažnju praksu VČ pre će to biti u nekoj formi koja neće na kioske, ako do toga uopšte i dođe. Šteta.

Mislim da je VČ trebao da otvori Trafike u više gradova, u Beogradu i tako većina po navici ide na kioske ili u Darkvud/ Alan Ford. To bi rešilo pitanje tiraža... stripaši su opsednuti glancerima i ne vole egzibicije sa poštom.

Smatram da se izgubila odavno strast za pracenje nastavaka stripova u smislu "nastavak u sledecem broju".
Tu stvar je bilo tesko pratiti i u osamdesetim godinama kad je zaista bilo tesko nabaviti novac za nastavke. Umjesto nastavaka strip moze biti spojen u jednu epizodu kao knjiga i da se proda i da se cuva kao knjiga a ne kao dio nekog nastavka kojeg moras spajati trazenjem odredjenog nastavka preko ruke.

Back