Vesela tema

-pregledam finansijski bilans
-pišem dnevnik
-otišla bih kod osobe koju volim, kad je ima.
-prijavim planinarsku turu
Dragi dnevniče,

Maja je veliko go.no, danas sam potvrdila svoje sumnje a sumnjala sam odavno
Evo šta se desilo, odem ja do prodavnice da kupim bundevu za pitu a pored mene se pojavila, pogodi ko? Maja! Kao fol joj bilo drago što me vidi a kad je videla da kupujem bundevu....

Dragi dnevniče,

danas je pao prvi sneg, dok su pahuljice polako padale čulo se zvono na vratima.
Nisam mogla da verujem kada sam otvorila vrata - ladno su bile ona sokačara seljačka od Tanje i raspala kobiletina Mira. Kao slučajno prolazile pa im se diglo, iako mi žene TO nemamo, da dodju baš kod mene...

Pa onda...

Dragi dnevniče,

ovaj svet je mnogo lep a sigurna sam da bi bio još lepši da nema one kokoške Sandre. Naime, preko puta naše zgrade ima muško-ženska teretana i snimile smo novog lika koji je počeo od skoro da dolazi. Mnogo je sladak a čula sam da radi kao advokat. Dok sam smišljala kako da započnem slučajni razgovor na traci za trčanje ladno sam izneverovala šta je uradila Sandra - obukla je body dva broja manji da bi izgledala zategnutije i pitala advokata da joj objasni kako se dižu ručni tegovi... Koji retard od žene...

Istuširam se, vrućom - hladnom vodom, vrati me iz mrtvih, bukvalno.
Bicikl je fabrika dobrog raspoloženja i zdravlja.
Gledanje žena, devojaka, maženje, ljubljenje, ako ima ko sa kim. Haha
Igranje sa psima.
Ručkanje.
Puno vode.
Koka kola. Hehe
Lekići...
Muzika non stop.
Smešni i zanimljivi rilsići.
Filmovi.
Razgovori.
Vetar, vazduh...
Boje, cveće.
Sloboda, mir.
Smeh, smeh, smeh.
Filozofija, fizika, logika. Sve nauke.
Frekvencija.
Dugo spavanje u udobnom krevetu.
I ja volim da učinim dobro delo.
Mirisi.
Sanjarenje, maštanje, smišljanje ideja...
Pisanje, sad je dobar i chatGPT.
Nada. Optimizam. Čistoća duha i obraza, iskrenost, poštenje, čast i pravda. Čojstvo.
Ljubaznost i kultura.

Kada se osećate zakatančeno, nije vam dan, možda ste ustali nenaspavani ili ste, jednostavno, po prirodi takvi.
Vezano za neke moje nedavne kritike na racun "negativnosti i "negativnh tema" tu se nije mislilo na osobe koji nisu optimisti ili kojima ne cvetaju ruze, da se tako izrazim, zivot nije lak i ne cvetaju svima ruze, i razumem da se nekima ljudima nisu poklopile karte ili je milion stvari islo protiv njih i apsolutno razumem da nemogu svi biti "haj-haj", radi se o necemu sasvim drugom- da na racun nekih neuspeha ljudi sebi daju opravdanje da (po mom misljenju) maltretiraju druge,
s moje tacke gledista- ne postoji opravdanje koje daje za pravo da se drugi ljudi nazivaju raznim imenima, i ljudi s raznim mentalnim problemima (ukljucujuci narcisiste) nisu sami izabrali taj put, a ovde ih se cesto demonizuje- iako realno su i vecina njih zrtve i uopste ne prolaze dobro u zivotu.
Ima izuzetaka, ali generalno ni jedan ljudski zivot nije vredniji od drugog- i ako nije ok vredjati ljude s jednim problemom, zasto je onda dozvoljeno da se vredjaju ljudi s nekim drugim problemima? I zasto se uopste iko mora vredjati i omalovazavati?
Ima izuzetaka, ali vecina ljudi zasluzuje svoje mesto pod suncem- ne moraju svi biti sretni i veseli- ali trebaju svi postovati druge i ne zahtevati poseban tretman, jer svi smo mi necija deca.

Vezano za neke moje nedavne kritike na racun "negativnosti i "negativnh tema" tu se nije mislilo na osobe koji nisu optimisti ili kojima ne cvetaju ruze, da se tako izrazim, zivot nije lak i ne cvetaju svima ruze, i razumem da se nekima ljudima nisu poklopile karte ili je milion stvari islo protiv njih i apsolutno razumem da nemogu svi biti "haj-haj", radi se o necemu sasvim drugom- da na racun nekih neuspeha ljudi sebi daju opravdanje da (po mom misljenju) maltretiraju druge,
s moje tacke gledista- ne postoji opravdanje koje daje za pravo da se drugi ljudi nazivaju raznim imenima, i ljudi s raznim mentalnim problemima (ukljucujuci narcisiste) nisu sami izabrali taj put, a ovde ih se cesto demonizuje- iako realno su i vecina njih zrtve i uopste ne prolaze dobro u zivotu.
Ima izuzetaka, ali generalno ni jedan ljudski zivot nije vredniji od drugog- i ako nije ok vredjati ljude s jednim problemom, zasto je onda dozvoljeno da se vredjaju ljudi s nekim drugim problemima? I zasto se uopste iko mora vredjati i omalovazavati?
Ima izuzetaka, ali vecina ljudi zasluzuje svoje mesto pod suncem- ne moraju svi biti sretni i veseli- ali trebaju svi postovati druge i ne zahtevati poseban tretman, jer svi smo mi necija deca.

Bold 1: Ne razumem ko koga maltretira ovde?

Bold 2: Ako misliš na osobe sa narcističkim poremećajem ličnosti, ovde se na temama pisalo o tome kakvi su simptomi takvih ljudi, manipulatori su..ali mislim da se u tim temama napravila greška, tim osobama treba pomoć, najpre pomoć porodice, jer ljudi sa NPL ne idu sami kod psihijatra da potraže pomoć.

Nedostajao je taj savet u temama.

Ne znam ko se vređa i omalovažava, osobe sa NPL ili..?

Ako misliš na osobe sa narcističkim poremećajem ličnosti, ovde se na temama pisalo o tome kakvi su simptomi takvih ljudi, manipulatori su..ali mislim da se u tim temama napravila greška, tim osobama treba pomoć, najpre pomoć porodice, jer ljudi sa NPL ne idu sami kod psihijatra da potraže pomoć.
Procitaj teme o NLP, i videti ces da se bacalo drvlje i kamenje na ljude s tim poremecajem, iako su i oni sami zrtve tog poremecaja, generalno o raznim poremecajima se govori vrlo negativno, sto da budemo iskreni- meni licno smeta i deluje mi kao trazenje krivca.
S druge strane- moguce je da sam nerealan i da ocekujem previse, ali s moje strane gledista- trebali bi da barem pokusamo da razumemo.

Procitaj teme o NLP, i videti ces da se bacalo drvlje i kamenje na ljude s tim poremecajem, iako su i oni sami zrtve tog poremecaja, generalno o raznim poremecajima se govori vrlo negativno, sto da budemo iskreni- meni licno smeta i deluje mi kao trazenje krivca.
S druge strane- moguce je da sam nerealan i da ocekujem previse, ali s moje strane gledista- trebali bi da barem pokusamo da razumemo.
Postoji razlog za to ali to je za drugu temu. Neku koja nije vesela :D

Kada se osećate zakatančeno, nije vam dan, možda ste ustali nenaspavani ili ste, jednostavno, po prirodi takvi, čime popravljate raspoloženje?
Mirišete cveće?
Gledate crtaće?
Divite se sebi pred ogledalom?
Ili nešto drugo vam ulepša dan?

Kažu da je svaki trenutak jedinstven. Treba ga iskoristiti najbolje što možemo.
Da skratim, šta vas uveseljava?
Divim se sebi pred ogledalom

To nije dobra navika.
Piješ koka kolu a kritikuješ pušenje.
Svako ima svoju slabost.
To je privremeno, ne znam da li bi mi verovala, ali koka kolom ubijam tugu posle jela. Iz flaše kad popijem, pa hladno, gazirano, slatko, onako mi pulsira u glavi, mozgiću, kao da se resetujem. Ne popijem puno. Neki trip imam. Možda bih mogao da zamenim sa kiselom. Ako bih imao isti efekat. Inače i sa vodom, kad nju pijem, volim kad mi pulsira isto glava, od hladne vode.
Znači pušiš, čim kažeš. Hehe
Moja slabost je neka žena...može da bude Zeleni kriptonit, pošto sam ja supermen. Možda se zove Milja od sMilja. Haha

To je privremeno, ne znam da li bi mi verovala, ali koka kolom ubijam tugu posle jela. Iz flaše kad popijem, pa hladno, gazirano, slatko, onako mi pulsira u glavi, mozgiću, kao da se resetujem. Ne popijem puno. Neki trip imam. Možda bih mogao da zamenim sa kiselom. Ako bih imao isti efekat. Inače i sa vodom, kad nju pijem, volim kad mi pulsira isto glava, od hladne vode.
Moja slabost je neka žena...može da bude Zeleni kriptonit, pošto sam ja supermen. Možda se zove Milja od sMilja. Haha
Inače je šećer iz koka kole hrana, za mozak. Ako je umereno. A koliko vitamina cigarete imaju? Hehe
Neki mi je rekao, dovoljno. Možda kao B vitamin, za smirenje.

Razumem ljubav prema koka koli. Veoma je zanosna. I ne osuđujem.

Razumem ljubav prema koka koli. Veoma je zanosna. I ne osuđujem.
I jedino mi je to neki ventil i droga, ne jedem ni slatko više, ni jogurt...
Ne pijem alkohol, ne drogiram se, ne pratim fudbal, ne idem u kladionicu, ne pijem kafu, ne pušim.
Malo ručkam uveče i popijem malo i koke i kole. Hehe
A volim ukus koka kole, a malo sam i subjektivan jer su neki moji radili u istoj firmi.

I jedino mi je to neki ventil i droga, ne jedem ni slatko više, ni jogurt...
Ne pijem alkohol, ne drogiram se, ne pratim fudbal, ne idem u kladionicu, ne pijem kafu, ne pušim.
Malo ručkam uveče i popijem malo i koke i kole. Hehe
A volim ukus koka kole, a malo sam i subjektivan jer su neki moji radili u istoj firmi.
O Bože, natjeraj me da prihvatim različitosti!:roll:

Back