Verujete li astrolozima?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vjerujem da polozaj zvijezda na nebu moze u velikoj mjeri da nam olaksa samospoznaju,da na laksi nacin prepoznamo svoju osobenost i afinitite u zivotu,ali raznim gatarama i onima koji nam predvidjaju buducnost(ni jedan mi astrolog u zivotu nista nije predvidio kako treba,ni najmanje) naravno da ne vjerujem.

Vjerujem da polozaj zvijezda na nebu moze u velikoj mjeri da nam olaksa samospoznaju,da na laksi nacin prepoznamo svoju osobenost i afinitite u zivotu,ali raznim gatarama i onima koji nam predvidjaju buducnost(ni jedan mi astrolog u zivotu nista nije predvidio kako treba,ni najmanje) naravno da ne vjerujem.

Zvezdama - da.
Njihovom položaju, razmeštanju tokom vremena i sl.
Ali, smatram da to niko od astrologa ne ume da rastumači.
Prilično sam uveren da su sve šarlatani i vaćaroši, koji žele da čvoke....

Zvezdama - da.
Njihovom položaju, razmeštanju tokom vremena i sl.
Ali, smatram da to niko od astrologa ne ume da rastumači.
Prilično sam uveren da su sve šarlatani i vaćaroši, koji žele da čvoke....

PA mogu se naci te neke zajednicke crte pri odredjivanju karaktera i osobenosti na osonovu polozaja Sunca(znaka) npr ,kao i neki uvid u psihilosku pozadinu pojedinca na osonovu citave karte,(evo sinoc pitam prijatelja za ovog jednog papucara da nije slucajno Bik u horoskopu ,posto mu zena radi sta hoce,on sve to mirno podnosi,sedmicno progovori covjek cak 3 rijeci :D,pa mi ovaj kaze kako znam da je Bik,jeli mi neko rekao :D,a znam ih 20 koji se isto tako ponasaju) ali je tacno da 95% onih koji sebe nazivaju astrolozima u tome vide samo dobru i sto je vaznije laku zaradu,i da su tako dobri astrolozi kakvima se predstavljaju nebi sjedili godinama u astro call centrima i preklinjali ljude da ih zovu,nego bi iskoristili to svoje znanje pa bi jednom godisnje uboli 7micu na Lotu :DNego ublehari zesci.
Johanes Kepler je bio jedan od najvecih astronoma svih vremena,ali se poceo usputno baviti i astrologijom(od cega je i zivio),pa je u jednom svom djelu pred smrt i napisao, da je na taj nacin samo naivnoj aristokratiji tog vremena (pravio horoskope kraljevima,kraljicama) uzimao pare.

Ocu da počnem da se bavim izradom natalnih karti pa mi je svaki savet dobro dosao....kako početi gde se edukovati i sl...
Unapred hvala z:)
Marie ns

Svaki odgovor kod koga učiti astrologiju bio bi besplatna reklama, a to nije dozvoljeno.
Na ovom delu foruma pišu ljubitelji astrologije, ali pišu i astrolozi, tako mišljenja ljudi jesu različita i neko je naklonjoj ovoj, neko drugi onoj školi astrologije, što jeste subjektivno viđenje, a ima i ljudi koji nisu pohađali časove kod nekog određenog, pa ne bih da se ova tema pretvori u besplatne reklame+ rasprave u nedogled.
Ono što možeš u današnje vreme i izuzetno je dostupno-jeste pretraživanje astroloških stranica, fb-a, sajtova, itd... na internetu, jer svako se reklamira na neki svoj način i oglašava u tom smislu.
Preporučujem da se detaljno posvetiš tom istraživanju, čitanju autorskih tekstova, pa proceniš kakav stav ti najbolje odgovara. Činjenica je da imamo dosta kvalitetnih astrologa, svetskog kalibra, ali mnogo veći broj sujetnih kolega koji su u ,,ja-pa-ja" fazonu.
Pozdrav z:poz:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back