...verujem...ne verujem...

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Sve cesce srecemo zene u kasnim 30im i 40im koje izjavljuju:"Konacno spremna da se uskoro ostvarim kao majka." "Planiram da se uskoro ostvarim u ulozi majke." Itd... uz to obicno ide pripoved kako do tad nisu bile spremne i nisu zelele decu i porodicu.
Sve vise mojih vrsnjakinja su solo. Nemaju ni momka, ni vezu, i ako imaju misle da je rano za decu.
Taj deo oko "rano" me zaintrigirao...

Ko jos veruje da je 30 godina rano za decu i porodicu?
Ko veruje da se lako ostaje u drugom stanju sa 40?
Zasto ljudi pomeraju granice zeleci da sto veci deo svog zivota provedu solo?
Jesu deca i porodica, brak postali okovi danasnjice, koje nerado stavljamo tek na polovini zivotnog veka sa 40 godina?
Zasto?

moja kuma nema nikoga.al i kad je imala 45 pricala je kad ona bude imala dete...
na zalost,napunila je 50 i ta prica se zavrsila
neki ljudi jednostavno nemaju srece po tom pitanju.ne sretnu nikoga ,a za usvajanje se ne odlucuju zato sto cekaju onog pravog
ja nisam bila spremna do 29.onog trenutka kad sam osetila da zelim dete,za mesec dana sam zatrudnela :)

o sv kravo ima li te

a hebi ga cickava neki oce prvo da samostalno obezbede materjalna sredstva za svoje dete....ja najcesce cujem taj razlog kod onih sto oce al nikako...tuzno je to....ko ima veliku zelju a nema bas mogucnosti i onda je rastrzan
nece svako u sponzoruse

ima i onih sto oce prvo da se istutnjaju pa onda skrase...bolje i to nego da tutnjaju posle i skembaju dete

a ima i onih sto nisu imale zelje pa su je dobile kasno i tad je i ostvaruju, ili ne iz nekog razloga....i to je ok....ne moraju svi sa 20 god da zele da budu mame

u svakom slucaju ni jedne ni druge ni trece nisu gore od onih sto rode igracku pa kad se izigraju i smore kukaju

uostalom njihova stvar....

Poslednja izmena:
Meni je bilo rano da imam decu sa 30. Ne rano, nego mi nije padalo ni na pamet - takoreći, nije mi bilo ni u dupetu i dete apsolutno nisam želela.
Sada već mogu da se zamislim sa detetom. No to ne znači da ga želim sa velikim ž, već počinjem da osećam naznake te želje.

Inače, mislim da bi tema bila potpuna da su ista pitanja postavljena i za rane 20-te.
Meni lično je neverovatno da bi neko uopšte želeo dete u 20-toj recimo, ali kako je šarena bašta božja, dajem im za pravo i ne postavljam pitanja sa "zašto" i "kako".

Sve cesce srecemo zene u kasnim 30im i 40im koje izjavljuju:"Konacno spremna da se uskoro ostvarim kao majka." "Planiram da se uskoro ostvarim u ulozi majke." Itd... uz to obicno ide pripoved kako do tad nisu bile spremne i nisu zelele decu i porodicu.
Sve vise mojih vrsnjakinja su solo. Nemaju ni momka, ni vezu, i ako imaju misle da je rano za decu.

Jesu deca i porodica, brak postali okovi danasnjice, koje nerado stavljamo tek na polovini zivotnog veka sa 40 godina?
Zasto?

dosadna si,ne ljuti se.

Ne znam odgovor na temu, nego sam došla da te pitam šta je sa Elenom? Jel sve ok?
- - - - - - - - - -
Ne znam zašto je nekome rano da ima decu kada ima 30 godina, kada ima 40 - tek onda mi nije jasno, ali što bi sve moralo i da mi bude jasno.
Ok je.
Eno se prevrce i gicka.
Nema ni cvoruge.
Realno brinucu do ujutru ali mislim da je ok
moja kuma nema nikoga.al i kad je imala 45 pricala je kad ona bude imala dete...
na zalost,napunila je 50 i ta prica se zavrsila
neki ljudi jednostavno nemaju srece po tom pitanju.ne sretnu nikoga ,a za usvajanje se ne odlucuju zato sto cekaju onog pravog
ja nisam bila spremna do 29.onog trenutka kad sam osetila da zelim dete,za mesec dana sam zatrudnela :)
Inspiracija za temu mu je tekst iz neke sarene stampe kod frizerke... gde Ivana Mihic, ako me secanje dobro sluzi, sa svojih 45 izjavljuje nesto tipa "Konacno spremna za ulogu majke. Volela bi da se u skoroj buducnosti ostvari kao majka..."
Pa se ja pitam da li sve vise mladih misle da je to tako lako u 40im ostvariti?
I zasto se ta granica pomera?

o sv kravo ima li te
a hebi ga cickava neki oce prvo da samostalno obezbede materjalna sredstva za svoje dete....ja najcesce cujem taj razlog kod onih sto oce al nikako...tuzno je to....ko ima veliku zelju a nema bas mogucnosti i onda je rastrzan
nece svako u sponzoruse
ima i onih sto oce prvo da se istutnjaju pa onda skrase...bolje i to nego da tutnjaju posle i skembaju dete
a ima i onih sto nisu imale zelje pa su je dobile kasno i tad je i ostvaruju, ili ne iz nekog razloga....i to je ok....ne moraju svi sa 20 god da zele da budu mame
u svakom slucaju ni jedne ni druge ni trece nisu gore od onih sto rode igracku pa kad se izigraju i smore kukaju
uostalom njihova stvar....

Naravno da je ok da rade sta zele sa svojim zivotom...
Izuzimam one koji zele decu a ne mogu da ih imaju i one koji ih ne zele. Tu je sve jasno kao dan.
Mene zbunjuju oni koji zele ali tamo u 50im? Zasto?

Meni to izgleda kao kad bi ja sad u 30oj rekla E pa vreme je da postanem vrhunski teniser. Do sad nisam bila spremna ali sad jedva cekam da se ostvarim u toj ulozi.
mene zanima jesu li oni svesni

Ok je.
Eno se prevrce i gicka.
Nema ni cvoruge.
Realno brinucu do ujutru ali mislim da je ok

Inspiracija za temu mu je tekst iz neke sarene stampe kod frizerke... gde Ivana Mihic, ako me secanje dobro sluzi, sa svojih 45 izjavljuje nesto tipa "Konacno spremna za ulogu majke. Volela bi da se u skoroj buducnosti ostvari kao majka..."
Pa se ja pitam da li sve vise mladih misle da je to tako lako u 40im ostvariti?
I zasto se ta granica pomera
?
A što se ne bi pomerala?
Ljudi žive duže nego pre 100 god, pa ne moraju roditi u 16-toj jer će umreti u 35-oj.
U krajnjoj liniji, usled individualističkog egocentrizma, koji per se uopšte nije negativna stvar po pojedinca iako se tako predstavlja od strane nekih frakcija društva, ljudi danas teže proživljavanju i ostvarivanju raznih želja i sadržaja, ne samo roditeljstva, pa je logično da roditeljstvo dolazi kasnije na dnevni red.

Izuzimam one koji zele decu a ne mogu da ih imaju i one koji ih ne zele. Tu je sve jasno kao dan.

Meni to izgleda kao kad bi ja sad u 30oj rekla E pa vreme je da postanem vrhunski teniser. Do sad nisam bila spremna ali sad jedva cekam da se ostvarim u toj ulozi.

Kakve veze ima ko kad nesto odluci?

Mnogo je cudnije kad neko u 16 zna da zeli da bude majka.

Неке моје другарице су родиле друго дете тек после четрдесете. Што не би могла и ова твоја заова прво.

Ne kažem da ne bi mogla, ni da neće, nego da me interesuje kako će ona razmišljati.

Ja mogu da kažem za sebe da ne bih volela da mi dete bude srednjoškolac, a ja da imam 60 godina. Za druge ne znam.

vidi to u 50 i u 30 nije isto....ne mozes ih u isti kos

ja ne razumem onu satro glumicu sto se prodala pinku i slavu dostigla radjajuci u 52 il vise ne secam se
meni je to sebicno
osuditi dete da bude srednjoskolac bez mame je meni uzasno...i ne mislim da joj treba aplaudirati
velicaju je ko majku bogorodicu
da je toliko osecajna i toliko ljubavi prema deci da gaji mogla je da usvoji nekoliko do sad....

ali neko sa 35 nije u istoj situaciji....to nije kasno
sve negde do 45 je ok....posle je vec kasno zbog buducnosti tog deteta

Kakve veze ima ko kad nesto odluci?

Mnogo je cudnije kad neko u 16 zna da zeli da bude majka.

Кад сам ја родила прво (триесдве и по), упознала сам у породилишту једну која је у двадесет другој родила ТРЕЋЕ.

Да ли треба да напомињем да је изгледала као да ми је баба.

A što se ne bi pomerala?
Ljudi žive duže nego pre 100 god, pa ne moraju roditi u 16-toj jer će umreti u 35-oj.
U krajnjoj liniji, usled individualističkog egocentrizma, koji per se uopšte nije negativna stvar po pojedinca iako se tako predstavlja od strane nekih frakcija društva, ljudi danas teže proživljavanju i ostvarivanju raznih želja i sadržaja, ne samo roditeljstva, pa je logično da roditeljstvo dolazi kasnije na dnevni red.

I ja smatram da nije negativna ali me zanima zasto ljudi misle da ce se lakse nositi u 40im i 50im sa svim tim izazovima nego u 20im?

PS. Ne znam gde nestade deo posle 'svesni' iz prethodnog mi posta... a ne znam ni sta sam napisala...

Zasto?
Nije to samo stvar uverenja, dosta zavisi i od okolnost. Ne mozes da stvaras porodicu samo zato sto je vreme.
btw mnogi se foliraju. Misle da je bolje da kazu da vise drze do slobode nego da nemaju nikoga ili da nisu nasle nekoga ko sa njima zeli decu.

Mnogo smo krhki mi ljudi, skoro u svemu, i mnogo cesce je ono sto cujemo od ljudi odbrambeni mehanizam nego pravi razlog.

Back