Vertex

~Vertex u osmoj kuci~

Govori o unutrasnjoj potrebi za zajednicom sa nekim, kao i potpunom posvecenosci od strane tog istog nekog, bilo sta od ova dva da se desi. Ova potreba je toliko jaka, da mozemo fantazirati o najrazlicitijim nacinima neizvrsenih akcija i reakcija ako se konacni san, jednom postignut, nadje ugrozen. Losa strana je kada realnost nije u saglasnosti sa zamisljenim kvalitetima naseg partnera (a tako je najcesce slucaj), imamo problem da se adaptiramo novonastaloj situaciji. Jednom snazno povredjeni, ovi ljudi imaju potrebu da se distanciraju za svaku narednu vezu, pri cemu gube mogucnost da istraze odnose koji mozda mogu da ispune njihova ocekivanja, a sve usled tog straha..

~Vertex u Raku~

Ovde imamo Vertex koji predstavlja san o jednoj divnoj i bajnoj sredini koja je lisena svih neprijatnih tonova kao i uticaja spolja. Postoje jako duboke teznje kad je rec o idealnoj strukturi porodice, kao i porodicnog zivota. Kada udjete u vezu, i posvetite joj se, vi ste zaista duboko u tome, te ako osetite da se partner ne trudi dovoljno, te da nije dovoljno ozbiljan, bunite se. Mozda su vasa ocekivanja od drugih nerealna i bazirana na vasem licnem osecaju nesigurnosti.

U mom slučaju potpuno tačno. No moja karta generalno pokazuje sklonost već ka ovako nečemu...zajednica, puno ljubavi i pažnje, bežim od sukoba, mogu lepo da funkcionišem samo kad se nalazim okružena pozitivnim vibracijama, ne mogu da mrzim ljude jer me to guši pa često opraštam više nego što treba, sklonost da se distanciram posle neuspeha i onaj fatalistički ' ma odustajem ja od veza, šta će mi to' stav, teško sticanje poverenja u druge ljude nakon lošeg iskustva..itd

Znam više osoba sa Vertexom u 7 ili 8 polju ( najjače kada su polja u znaku raka ili device) da su vrlo skloni zaljubljivanju, da imaju izraženu sklonost ka tome da budu u vezi, lako se vezuju, brzo počinju da zamišljaju budućnost sa partnerom čim se zaljube.
Vertex pa u 7 polju u devici, izuzetno gnušanje od prevara ( a u više slučajeva često bivali prevareni ili odbačeni) .

Evo ja imam vertex u vagi i na kraju seste kuce i tacno je to. Mada, meni je i vaga na descendentu pa se i tu poklapa.
~Vertex u Vagi~

Ovde Vertex zudi za zajednicom dve duse, koja se bazira na jedinstvenom miru i pravdi. Ovo je slicno zivotu na Veneri, planeti ljubavi, gde se ljubavnici nikad ne svadjaju, a vlada harmonija. Fizicka pozuda je svakako neophodan aspekt dvaju bica koja su vecno spojena, ali platonska komponenta prevazilazi sve ovo i najbitnija je. Ako neko ko vas prosto magnetski privlaci ima Vertex bas ovde, budite direktni i agresivni u pristupu, ali uvek imajte u vidu da ako dodje do nekih svadjica, morate zauzeti defanzivni i pacifisticki stav.

Back