Verske zajednice kao poreski obveznici: da ili ne?

Esad Dzudo

Poznat
Banovan
Poruka
7.093
Autorska tema.........svi smo pred Bogom i zakonom jednaki i RAVNOPRAVNI, u modernom svetu. Jedino u iztocnjackim despocijama i teokracijama su crkvena lica IZNAD i IZVAN ZAKONA>>> P R I V I L E G I R A N A>>>>>> STOP diskriminiranju. Uvedimo im fiskalizaciju, pa da placaju 20% pdv na robu i usluge.

Svaki pop, misionar (sto sveti vodice i obilazi pastvu, tj. trziste),malu fiskal. a crkve vecu...plus su im biznisi na EXTRA LOKACIJAMA.

Mene sektasi iz SNS globe za porez na imovinu i reketare me za trzni centar godisnje od 5.000 eura....prosle bilo 4.000e...

Zasto MI mali obrtnici i lokalni poduzetnici da budemo globljeni, a ova najveca oficijelna NVO udruga NE....Okazite se......

SPC moli i državu i Boga da plaća državi porez, jer bi to značilo da država mora da joj vrati celokupnu otetu imovinu i naknadu štete sa kamatom za sve ove godine.

Slažeš se da ako pravno lice treba da plaća porez od 5%, 10% ili 20%, to treba da podrazumeva i da mu država garantuje pravo na sopstvenu imovinu i da mu ne otima druge izvore prihoda, kao što su bile šume, njive, vinogradi, voćnjaci, građevinsko zemljište, zgrade.

Plus, udaranje poreza SPC nije moguće bez udaranja poreza i RKC ili Islamskoj zajednici, a da li su oni koji toliko žele da oporezuju SPC voljni da rizikuju da urade nešto što može da se protumači kao udar na nacionalne manjine i njihov identitet?

Treba svi da plaćaju porez.
Ali bi država trebala prvo da vrati svu nacionalizovanu crkvenu imovinu.
To bi posebnu težinu sada imalo na Kosovu i Metohiji.
Tapije postoje.

Ali, npr. da ne idemo dalje,
celo staro Dedinje je nacionalizovano '45.
A vlasnici,tj. naslednici imaju tapije.
Još opasnije:
Privatizovana imovina JNA:
Hoteli, odmarališta, letovališta.
I ti isti problem - oduzeto vlasnicima
pa posle prodato (privatiziovano)
Pandorina kutija.

SPC moli i državu i Boga da plaća državi porez, jer bi to značilo da država mora da joj vrati celokupnu otetu imovinu i naknadu štete sa kamatom za sve ove godine.

Slažeš se da ako pravno lice treba da plaća porez od 5%, 10% ili 20%, to treba da podrazumeva i da mu država garantuje pravo na sopstvenu imovinu i da mu ne otima druge izvore prihoda, kao što su bile šume, njive, vinogradi, voćnjaci, građevinsko zemljište, zgrade.

Plus, udaranje poreza SPC nije moguće bez udaranja poreza i RKC ili Islamskoj zajednici, a da li su oni koji toliko žele da oporezuju SPC voljni da rizikuju da urade nešto što može da se protumači kao udar na nacionalne manjine i njihov identitet?
Svim NVO tj. verama i sektama podjednak tretman....bez diskriminiranja....pitanje je OKLEN tim crkvama, koje PROPAGIRAJU SIROMASTVO ZEMALJSKO, silne latifundije i bogatstva. Oni su tu u koliziji sa doktrinom. Nisu KONZISTENTNI i KOHERENTNI.

Autorska tema.........svi smo pred Bogom i zakonom jednaki i RAVNOPRAVNI, u modernom svetu. Jedino u iztocnjackim despocijama i teokracijama su crkvena lica IZNAD i IZVAN ZAKONA>>> P R I V I L E G I R A N A>>>>>> STOP diskriminiranju. Uvedimo im fiskalizaciju, pa da placaju 20% pdv na robu i usluge.

Svaki pop, misionar (sto sveti vodice i obilazi pastvu, tj. trziste),malu fiskal. a crkve vecu...plus su im biznisi na EXTRA LOKACIJAMA.

Mene sektasi iz SNS globe za porez na imovinu i reketare me za trzni centar godisnje od 5.000 eura....prosle bilo 4.000e...

Zasto MI mali obrtnici i lokalni poduzetnici da budemo globljeni, a ova najveca oficijelna NVO udruga NE....Okazite se......

Ала си ти забраздио у комунизам, па из комунизма у либерализам.

Није теби лако, па још ако су сви истовремено и у социјализму и у капитализму.

Ти си шоу, оу...

Ала си ти забраздио у комунизам, па из комунизма у либерализам.

Није теби лако, па још ако су сви истовремено и у социјализму и у капитализму.

Ти си шоу, оу...
To je samo Bozja pravda, da svi budu jednaki pred njim. Ti njakas te postulate, a zaklinjes se u vjeru? Da li si ti pravovjeran?

kad neko obeca nesto za tvoje materijalno , a ne garantuje ispunjenje obecanog - to je prevara

mada je vecini neki vid prevare potreban, lakse se hvataju u kostac sa zivotom

svako ko ima profit treba da placa porez drzavi

Ти би хтео опрост грехова? Не иде то тако. Своје грехова мораш сам да окајеш. Да шутиш, трпиш и патиш!

Back