Verenička i Partner viza - Australija

Mozda jos neko cita ovo :)
Danas mi je potvrdjeno,trenutno je moguce uci u Australiju : Partner (subclasses 100, 309, 801, 820) and Child (subclasses 101, 102, 445) visa holders can come to Australia. You do not need to request an exemption.
Potrebno je prvo dobiti formalno odobrenje pa tek onda krenuti. Letovi se organizuju kako prema AU tako i iz AU.
Zahtevi za partner vize i sve vize koje su povezane porodicno ( dependent child...) se primaju i obradjuju, naravno usporeno ali se radi.
To su super vesti. Ja sam čitala da su ljudi imali problema da dođu na aerodrom zbog policijskog časa, što je i logično. Za 2-3 meseca bi trebalo i da se popravi situacija u Srbiji u smislu da ne bude karantina, pa nećeš morati o tome da brineš.

Potvrdio nam je agent. A i na sajtu stoji da je sa 309 moguce ici od 4 aprila. Dobili smo i kontakt za prevoz. Necu jos neko vreme dok se sve ne smiri jos malo. Ja imam rok do 20.januara 2021 da usjem u AU. Za jedno dva tri meseca planiram.
Super:)
Jesi razmisljala kojom kompanijom bi ste leteli?
Ja sam do sada 3 puta letela za Australiju i meni je uvek Qatar favorit. Čini mi se i da je nekako najbrzi put sa njima.
Leteli smo i sa Singapore Airlines,i iako im je usluga stvarno super, meni je taj put kad smo sa njima isli bas bio naporan.

Karantin jeste ali se dobija dozvola za kretanje. Ja radim jos uvek i apsolutno nemam problema uz dozvolu. Ukoliko bih morala na aerodrom policija bi mi dala dozvolu bez problema. Ja sam do sada dva puta isla Etihadom. Bilo mi je najbrze, oko 20 sati ukupno, sa kratkim cekanjem izmedju letova, 2 sata, sto mi je bilo dovoljno da popijem kafu, toalet, malo protegnem noge.... cak sam poslednji put na povratku dobila business klasu for free 😀
Videcemo da li ce se stvari normalizivati i da li ce oni leteti jer tamo imamo poene pa bi me karta izasla oko 400aud. Ako ne onda ce biti daj sta das a poeni ce biti za neko skitanje tamo-vamo kada se sve normalizuje.
Koliko vidim sada Virgin airlines i Qantas odrzavaju linije “ The $165-million backing for the domestic routes comes on top of support to the two airlines to keep open international routes to Los Angeles, London, Hong Kong and Auckland.”

Poslednja izmena:
Super:)
Jesi razmisljala kojom kompanijom bi ste leteli?
Ja sam do sada 3 puta letela za Australiju i meni je uvek Qatar favorit. Čini mi se i da je nekako najbrzi put sa njima.
Leteli smo i sa Singapore Airlines,i iako im je usluga stvarno super, meni je taj put kad smo sa njima isli bas bio naporan.
Meni je Katar isto favorit. Prošle godine sam 3 puta letela sa njima, 2 puta za Srbiju i 1 za Hrvatsku što me je "lansiralo" u sledeći nivo članstva gde imam dodatne pogodnosti poput boljih mesta , 10 dodatnih kg i bespatnih , biznis ček in, biznis loundž poseta. Od kako sam "Silver", uvek dobijem mesta na spratu, gde ima 2+4+2 sedišta, i poluprazno je uvek jer je to za putnike koji često putuju. U decembru sam spavala na 4 sedišta. Davno sam mogla biti taj nivo, ali sam bila nesmotrena, gledala da što više uštedim i da ne platim kartu 100$ skuplje. Caka je u tome da je za Silver potrebno 150 poena, to je 2 leta za Srbiju ako se kupi malo skuplja karta (100$+). A ja sam uvek kupovala one najjeftinije, koje nude samo 56 Qpoints , dosta lošije u odnosu na sledeću opciju 88 Qpoints. Samo karta za biznis loundž je 100$ za mene i 55$ za malog, pa jeftinije mi je da kupim skuplju kartu, dobijem biznis loundž besplatno, plus 10 dodatnih kg. Sada su nam svima produžili status zbog ovog neletenja.

Pozdrav svima.Samo da se javim xD...Obozavam kada procitam sranja iz srpskih i ostalih novina sirom sveta o australijskom "lock down" koji se nikada nije desio.Sta je u lock down?Pubovi?Smesno.Ja u Sydneyu od zadnjih 20 dana imam 19 radnih,neometano kretanje i sve ostale aktivnosti, sto i nije za pohvalu ove vlade koja je reskirala stanovnistvo zarad ekonomije.Na srecu, iskockali su lepo,tako da je sve ok,ali stoji opomena da je u ovoj drzavi najnitnija ekonomija pa dog life(australijska deca,kako zovu dzukele) pa onda ljudski zivot.Kako god,zaradio sam $$$😂😂😂

Zavisi od toga koliko je neko vremena proveo vam Australije. Svakom treba izvod iz MKR, a nekima treba i uverenje o nekažnjavanju. Moraju dokumenta biti prevedena od strane Naati.
Hvala puno na odgovoru. Znate li mozda da li je potrebno vaditi novi MKR i uverenje o nekaznjavanju ukoliko uopste nije bilo napustanja Australije od momenta dolaska ili se moze koristiti obrazac upotrebljen za dobijanje vize?

Hvala puno na odgovoru. Znate li mozda da li je potrebno vaditi novi MKR i uverenje o nekaznjavanju ukoliko uopste nije bilo napustanja Australije od momenta dolaska ili se moze koristiti obrazac upotrebljen za dobijanje vize?
Ne treba novi MKR , ali ako vam bude bilo potrebno uverenje o nekažnjavanju, to će morati biti novo, jer ne važi više od godinu dana.

Zahvaljujem se takodje ljudima koji mi daju podrsku u inboxu,ne razumem samo zasto ne napisu javno ovde,cega se i koga plase,ili ih he sramota da kazu da je ova drzava daleko od idealne?!Medju mojim istomisljenicima je i agent Vera,iz agencije "Baxwel" koju cete na pretrazi na google naci medju prvima koji obecavaju visu za zemlju snova iz koje se i sama vratila u Beograd sa porodicom uz objasnjenje"Ma hteli smo da poludimo u Queenslandu"od takvog nacina zivota.Nadam se da ce ipak moje hladjenje biti mala pomoc svima vama kada budete sa padobranom snova aterirali na australijski kontinent!Srecno!
Inace, Vera se u januaru ove godine ponovo vratila u Queensland :)

Cao svima,

Ja sam Australijski državljanin i pravim papire za mog muža (309/100).
Imamo neke izveštaje od kolegenice koje su Australijski državljani i moje majke što je Australijski državljanin. Tačnije form 80. A žive ovde u Srbiji.
Nece ni jedan notar sa nam overi izjave jer su na engleskom...
Da li se neko suočio sa tim? Kod koga ste overili?

Cao svima,

Imamo neke izveštaje od kolegenice koje su Australijski državljani i moje majke što je Australijski državljanin. Tačnije form 80. A žive ovde u Srbiji.

Javni beležnik može overiti prepis isprave koja je sačinjena na stranom jeziku samo ukoliko ima svojstvo sudskog tumača za određeni strani jezik (u ovom slučaju za engleski jezik).
Vi bi ste trebali priložiti i prevod koji je overen kod sudskog tumača.

1. Morate priložiti prevod na srpski jezik sa overom sudskog tumača, u dva primerka, kao i originalni dokument.
  2. Javni beležnik će uz prevod i originalni dokument priložiti svoju javnobeležničku ispravu kojom potvrđuje da ste potpisali dokument u njegovom prisustvu i na tom dokumentu će se nalaziti potpis i pečat javnog beležnika kao i sve ostale propratne inofrmacije.
  3. Na kraju ćete morati, kod sudskog prevodioca, da prevedete na engleski jezik i tu javnobeležničku ispravu, a taj prevode će vam sudski tumač spojiti jemstvenikom (trobojnim koncem) sa svim ovim prethodnim dokumentima

A možda bi ste mogli da se konsultujete sa nekim ovlašćenim agentom za migraciju. Vera iz Baxvela je otišla nazad za AU a imala je ovlašćenje da overava dokumenta. Možda još neki agent ima to ovlašćenje.
Bar se posavetujte sa njima....
:sad2::worth:

Poslednja izmena:
Cao svima,

Možete overiti u Australijskoj ambasadi.
Australija je prilično liberalna po pitanju overa, nisu kao mi, a gde je pečat :D Veruju na reč.
Meni je čak koleginica koja radi u školi overavala (potpisala se kao nastavnik, ime i prezime) i nisu pravili problem.
Veće smo mi cepidlake, nego oni.

Cao svima,

Bitno pitanje...Zbog čega su popunili Form 80 ako im to niko nije tražio ?
Taj formular se ne popunjava osim ako vam CO izričito traži. Znam da ima puno detalja i da se svi hvataju za glavu od njega. Nemojte sebi bespotrebno komplikovati život.

Možete overiti u Australijskoj ambasadi.
Australija je prilično liberalna po pitanju overa, nisu kao mi, a gde je pečat :D Veruju na reč.
Meni je čak koleginica koja radi u školi overavala (potpisala se kao nastavnik, ime i prezime) i nisu pravili problem.
Veće smo mi cepidlake, nego oni.
Moj kum je nedavno aplicirao i ja sam mu bila svedok... Mada meni je rekao da overim u policiji ovde :/

Back