Verenička i Partner viza - Australija

Hvala Vlado!
Pratim tvoje odgovore vec duze vreme, tabelu i ostalo, tako da mi je drago sto si i dalje ukljucen. Svakako cestitam na vizi! :)

Cestitam i svima ostalima kojima su odobrene vize, uzivacete u Aus! :)

Sto se mog prvog pitanja tice, ja sam kao i gdja Jankovic, ukapirala da cu morati na neki nacin da dokazem da cu ga prve dve godine ja izdrzavati. Nisam sigurna na koji nacin to mogu dokazati, osim da napisem da nam je ideja da nadjem posao pre naseg odlaska ili nekoga ko bi garantovao za nas oboje? Pitanje jeste doduse da li je sve to neophodno?

Dragi moji forumski saborci. Moram vam reči, kao što i svi znamo da je ovo čekanje teško, mukotrpno, iscrpljujuće. Svaki dan proveden odvojen od svog voljenog biča je bolno. Uostalom ko je prošao kroz ovo zna o čemu pričam. I taj koji prolazi zna. A vi tek što ste započeli imačete uvida o čemu mi pričamo.

Danas je tačno 375 dana od kada smo podnijeli vizu. Mnogo muka, suza, neprospavane noči, tuge ali i radosti su iza nas.

Sve je to zaboravljeno danas, jer, DOBILI SMO VIZU. Koja radost vlada u našoj porodici i prijateljima samo oni koji su prošli znaju. Tačno nakon 16 dana od intervjua se ovo desilo.

Hoču da se zahvalim svima na podršci što smo dobili od vas i korisnih informacija. Želim svima što brži okončaj njihovog procesa i nek vam Bog pomogne i da strpljenje. Znajte da vrijedi svo čekanje.
Za sad puno pozdrava od sunčanog Skoplja. A za te down under, vidimo se uskoro

Dragi moji forumski saborci. Moram vam reči, kao što i svi znamo da je ovo čekanje teško, mukotrpno, iscrpljujuće. Svaki dan proveden odvojen od svog voljenog biča je bolno. Uostalom ko je prošao kroz ovo zna o čemu pričam. I taj koji prolazi zna. A vi tek što ste započeli imačete uvida o čemu mi pričamo.

Danas je tačno 375 dana od kada smo podnijeli vizu. Mnogo muka, suza, neprospavane noči, tuge ali i radosti su iza nas.

Sve je to zaboravljeno danas, jer, DOBILI SMO VIZU. Koja radost vlada u našoj porodici i prijateljima samo oni koji su prošli znaju. Tačno nakon 16 dana od intervjua se ovo desilo.

Hoču da se zahvalim svima na podršci što smo dobili od vas i korisnih informacija. Želim svima što brži okončaj njihovog procesa i nek vam Bog pomogne i da strpljenje. Znajte da vrijedi svo čekanje.

Cestitam od srca i znam veoma dobro kako ste se osecali za svo ovo vreme cekanja vize.Srecno i sve najbolje na novom zivotnom putu!!!:D:tambalamba:

Cestitam Kas&Sal! Uzivajte!

Sto se tice sponzora, rec "izdrzavati" jeste malo prejaka, misli se na financijsku i bilo kakvu pomoc u te prve 2 godine, niko ovde kada ode tamo nece lezati na kaucu i ne poceti da radi cim se ukaze prilika za to, ali za slucaj da se upravo to desi tome sluzi sponzor koji se obavezao da ce priziti svom partneru sve sto mu je potrebno tih prvih 2 godine. E sad, odavno je ukinuta obaveza sponzora da prikazuje bilo kakvo svoje financijsko stanje itd te su tu malo kontradiktorni sebi. Bilo je slucajeva gde su ljudi koji su primali socijalnu pomoc tamo sasvim uspesno sponzorisali svoje partnere.

Kao sto sam rekla, ja bih fino napisala jednu izjavu i objasnila svoje planove, ako imam neke dokaze da potkrepim svoje tvrdnje prilozila bih i to. Dajte sve od sebe, tako da sta god da se desi kasije mozete biti mirni sa sobom i reci "nije do mene, jer ucinio/la sam sve sto je bilo u mojoj moci"

Srecno!

Cestitam od srca, ZA TACNO 13 DANA JE PUNIH 12 MESECI OD KAKO CEKAMO, NADAM SE DA CE I NAS USKORO USRECITI! KO TI JE BIO CO? JE LI IMA DA JE NEKO BILA MARIA?

Cestitam od srca, ZA TACNO 13 DANA JE PUNIH 12 MESECI OD KAKO CEKAMO, NADAM SE DA CE I NAS USKORO USRECITI! KO TI JE BIO CO? JE LI IMA DA JE NEKO BILA MARIA?

- - - - - - - - - -

JA 353 DANA. ZNACI OD PRILIKE SAMO SMO MI JOS OSTALI IZ 2014=e GODINE?
Jas do sada 345 Dana wow! Nadam Se nece bidi jos mnogo jer stvarno e teze I teze, let's hope for the best !

- - - - - - - - - -

Mada I strah I anksioznosti je to ...

tako je i meni supruga regla da joj je agent rekao da je Marija jako ljubazna, nadam se da ce i nama u utorak lepe vesti stici, posto agent ne radi vikendom i ponedeljkom. mozda mi je i odobrena viza ali do utorka necu znati. koliko sam pratio forum u vecini slucajeva su po dve vize odobravane.
Da rabbit84 moj CO je bila marija. Prijatna osoba i mnogo uslužna. Biče ljudi samo budite pozitivni i veseli. Znam kako je al sa ankcioznost nepostičete ništa

Caos drugari. Da vas obavestim da juce posle 359 dana od pocetka aplikacije za partner vizu, moja supruga i ja smo imali interview, prvo su mene pozvali a zatim nju. Standardna pitanja, kad smo se upoznali i kako, vreme provedeno zajedno, planovi za ubuduce, itd.. Isto nam je postavljeno pitanje kakvi su nam planovi ukoliko viza bude odbijena? takodje je receno da ce odluka uskoro biti donesenja da je proces 10-14 meseci. Sad me interesuje da li je jos nekom postavljeno takvo pitanje i da li ste vi koji ste imali interview, oba partnera imali interview ili samo jedan od partnera? unapred hvala na odgovoru!

Ja sam pročitao na drugom forumu da postavljaju takva pitanja. Ne svakom jer meni nisu. Al moja verenica nije dobila intervju. Sve zavisi dali pamtiš kako ste upisali u aplikaciji jer pitanja su po toj osnovi. Jer meni su rekli aplikacija je razumljiva al treba nam neko pojašnjenje o nekim stvarima. Mogu ti reči da ja sam dobijo vizu nakon 16 dana od intervjua. Danas letim za Melbourne. Pa sretno. Nadam se da češ je dobiti u kračije vreme jer čekanje posle intervjua je stvarno još više teže

Hvala Kas&Sal, prvo da ti pozelim sretan put! Sve sto smo upisali u statement u aplikaciji to su tacne informacije koje su se izdesavale. Ista pitanja su nam postavljena i odgovori su se poklopili. jeste, i meni se cini da je ovo najtezi deo cekanja. Ja se isto nadam da ce odobriti za nekih dvadesetak dana da konacno budem zajedno sa svojom lepsom polovinom i jos praznike da provedemo zajedno, lepsi poklon ne postoji! :) \
Ja sam pročitao na drugom forumu da postavljaju takva pitanja. Ne svakom jer meni nisu. Al moja verenica nije dobila intervju. Sve zavisi dali pamtiš kako ste upisali u aplikaciji jer pitanja su po toj osnovi. Jer meni su rekli aplikacija je razumljiva al treba nam neko pojašnjenje o nekim stvarima. Mogu ti reči da ja sam dobijo vizu nakon 16 dana od intervjua. Danas letim za Melbourne. Pa sretno. Nadam se da češ je dobiti u kračije vreme jer čekanje posle intervjua je stvarno još više teže

Nas oboje smo imali intervju, i pitali su nas isto sta planiramo ako nas odbiju. Ja sam tada bila u AU, a moj suprug, tada verenik, je bio u Srbiji. On im je rekao da on nije ni razmisljao da ce da ga odbiju, ha ha ha! A ja sam im rekla da cu u tom slucaju sigurno ici da zivim sa njim u Srbiji, posto mi je pocetkom godine odobreno srpsko drzavljanstvo, i nemamo nikakvih prepreka za to. Dva mjeseca kasnije nas je odobrena viza, ali od razgovora je proslo bar 5 nedjelja dok neka viza nije bila odobrena, posto je bio kraj finansijske godine. Pa nam je onda CO bio na godisnjem par sedmica...Srecno rabbit84 i svima ostalima sto cekaju, a cestitam svima kojima je skoro odobrena viza!

Da li ima nekog ovde koji je prosao kroz ceo proces provisional partner visa 309 i dobio stalnu vizu, permanent residency?
Ja sam posle tacno dve godine od apliciranja za partner vizu poslala ponovo dokumenta kao dokaz da smo i dalje zajedno i receno mi je da se na permanent residency ceka od 6-8 meseci. Aplicirali smo u julu 2013 a dokumenta poslali ponovo u julu ove godine. Medjutim, od nekoliko osoba sam dobila info da cekanje moze da bude mnogo krace, oko 4 meseca.
Ukoliko neko moze da mi kaze koliko je cekao na permanent residency, nakon vize 309, bila bih mu jako zahvalna!
Pozz svima i srecno!

Back