Verenička i Partner viza - Australija

Kako ste vi prošli kroz tu proceduru dok niste dobili vizu jeste li išli na intervju ja sam predala i za turističku vizu da bi prije otišla tamo pa tamo da čekam ovu partner neznam za koliko bi bila ova turistička viza gotova
Na intervju me nisu zvali niti su me ikada pozvali da pitaju bilo sta. Lekarski sam uradila odmah kada sam predala, dodali 2-3 puta neki dokument (tipa avionske karte kada je muz dolazio) i to je to. Kada sam prvi put pravila turisticku pre nekih 5-6 godina trajalo je nekih dve nedelje. Tada su me i zvali da pitaju gde idem zasto idem …. Posle bih je dobila za svega par dana.
Ako ovde cekate partner vizu moracete izaci iz AU da je odobre. Turisticku sam ja dobijala na rok od 3 meseca.
Nemojte da vam se zuri ovamo…uzivajte tamo. Uzivajte u ukusima i mirisima. Uzivajte u vocu i povrcu. To ovde tesko moze da se nadje. Uzivajte u izlascima jer ovde toga bas i nema. Uzivajte u mirisu i ukusu vruceg hleba jer toga ovde nema. I tako….ne zalim se ja…samo mnogo cega sto smo uzimali zdravo za gotovo ovde nema.
Gde dolazite u Australiji?
Srecno!

Hvala vam puno pa ja trebam u Melburn ali predali smo i za turističku vizu a djeca su mi dobila državljanstva pa sad trebam da predam da dobiju australske pasose pa valjda i oni budu brzo gotovi pa bi ja tamo čekala ovu partner vizu ako mi danu turističku na jednu godinu

31 mesec? To jos nisam cula. Samo kod viza za indijce ili azijate. Jeste li sigurni da ste sve dobro odradili? Da su vam dokazi dovoljno jaki?
Verovatno ste odavno u Australiji, sad je trenutno processing time 38 meseci, sve sto nam je trazeno od dokumenata sve je uredno predato kad god posaljemo mail oni kazu da je u procesu obrade, a mi smo vec 3 godine u braku a 32 meseca kako smo aplicirali i jos nista

Već duže vreme je haos sa vizama, jer nemaju osoblja da radi. Australiju je pogodila najveća nestašica radne snage, ljudi napuštaju sigurne državne poslove radi mnogo bolje plaćenih u privatnom sektoru, ili rudarstvu. Mi trenutno čekamo turističku vizu za rođaku, rok im je 3 meseca da odgovore, ranije je bilo 2 do 3 nedelje.
Prioritet sada imaju radne vize, jer je na nivou cele Australije haos. Mislim da će potrajati neko vreme dok se ne vrate na stare nivoe obrade viza. Ilustracije radi, ne mogu da nađu osoblje da izdaje pasoše i ljudi mesecima čekaju. Da mi je neko pričao, ne bih verovala.

Ako vam se ne čeka, imate opciju da uputite žalbu. Napišite pismo kako vi razumete da oni imaju jako puno posla i da su sada rokovi za izdavanje viza produženi, ali vaša razdvojenost utiče na vaše mentalno zdravlje, finansijsku situaciju i slično.
Srećno svima :)

@bmistok Koji vetar u Pertu? :D Za nas iz Banata, ovo u Pertu je mali povetarac.

Za kolko se vremena dobije turistička viza i što traže opet da se rade otisci prstiju ako si već radio za partner vizu
Već duže vreme je haos sa vizama, jer nemaju osoblja da radi. Australiju je pogodila najveća nestašica radne snage, ljudi napuštaju sigurne državne poslove radi mnogo bolje plaćenih u privatnom sektoru, ili rudarstvu. Mi trenutno čekamo turističku vizu za rođaku, rok im je 3 meseca da odgovore, ranije je bilo 2 do 3 nedelje.
Prioritet sada imaju radne vize, jer je na nivou cele Australije haos. Mislim da će potrajati neko vreme dok se ne vrate na stare nivoe obrade viza. Ilustracije radi, ne mogu da nađu osoblje da izdaje pasoše i ljudi mesecima čekaju. Da mi je neko pričao, ne bih verovala.

Ako vam se ne čeka, imate opciju da uputite žalbu. Napišite pismo kako vi razumete da oni imaju jako puno posla i da su sada rokovi za izdavanje viza produženi, ali vaša razdvojenost utiče na vaše mentalno zdravlje, finansijsku situaciju i slično.
Srećno svima :)

@bmistok Koji vetar u Pertu? :D Za nas iz Banata, ovo u Pertu je mali povetarac.

Dobar dan, zanimaju me vasa iskustva sa dokazom o intended marriage za prospective marriage. Da li je nuzno koristiti NOIM dokument i kako se potpisuje van Srbije? Moj verenik je u Srbiji i zanima me koji je najbrzi nacin da nabavimo “dokaz” o intended marriage. Hvala puno unapred 😊

Back