Vera u rezonovanje

Umri_muski

Legenda
Poruka
70.611
Srbima je takva vera zabranjena, steta....
Ali maksimalno su onda dobri vernici , iako smo svedoci da nisu.
Kako to zasto to , ne vredi pitati , jer pitanje je pozivanje na razmisljanje, a to je strogo zabranjeno , jer verau rezonovanje je zabranjena, samo u verovanje....

I tako propade varijanta tumacenja da je Bog dao slobodu ljudima , ljudima jeste dao slobodu da grese, ali Srbima nije dao slobodu da razmisljaju , oni moraju samo da veruju....

Osim ako nisu vernici e onda mogu da rade sta hoce....kao sto kaze pesma , najbolje je ziveti kao nevaljalac....ili nevaljala, Kuda idu dobre devojke......

Mislim da je previse slozeno da ja postavim dva cvora razmisljanja u vezi vere i rezonovanja, zato to ne radim nego se drzim ovih cvorova koje ljudi oko mene postavljaju..

Inace bih odmah u sekundi povezao pravoslavlje , slobodu izbora, postovanje bogougodnosti , i usmerenje da se upravo tako brani bozija rec u nekom drustvu , a ne obrnuto , uzvisavanjem neznalica i onih koji nisu bas mnogo spremni dastvaraju i unapredjuju sve oko sebe....Jasno je opredeljenje ka rigidnosti u svemu...
Strah od nedovoljnosti sopstvenog stanja i svesti usmerava ka mirnoj luci i minimalnim promenama onih koji sebe nazivaju Bozijim, dok se svi ostali , neBoziji menjaju i samim tim ceo svet dobija njihove forme i sfere uticaja, to je neminovno

Za zlo da pobedi je dovoljno da dobro ucuti, ne znam odakle je ta poslovica...ali je maksimalno primenjena u sadasnjem pravoslavlju...

Mislim da je previse slozeno da ja postavim dva cvora razmisljanja u vezi vere i rezonovanja, zato to ne radim nego se drzim ovih cvorova koje ljudi oko mene postavljaju..
ja mislim da su oni vec odavno postavljeni biblijski cak, a kasnije u periodu humanizma i renesanse se iskristalisao oportunizam, mada se ja sada javljam da povucem moju procenu tebe da si ti, jer je ova tema obecavajuca, a kasnije se opet javljam, moram prvo da se apdejtujem; za sada samo kompjuterski mogu da kazem da od ulaznih podataka zavisi rezon
'Rezon' je reč francuske kulture i romanskog porekla i znači 'razum' ( franc. 'raison' ), mada se u nekim specifičnim prilikama može prevoditi i kao 'razlog' ( ...

ima tu jos definicija...

Back