VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verovatno nije. Ali ja jesam. Moj pokojni otac je umirao od raka debelog creva. I t o je trajalo osam meseci.

Moj dobar drug je umro od raka... Na kraju je doslo do toga da naizmenicno vice "Spasite me, pomozite mi!" i "Ubijte me!" tolike je bolove trpeo... Na kraju je bio na morfijumu neprestano... Ogromna patnja i za njega a i za sve oko njega koji su gledali kako se muci i nestaje, a svesni svoje bespomocnosti. Od mog decka otac je takodje umro od raka debelog creva.

Moj dobar drug je umro od raka... Na kraju je doslo do toga da naizmenicno vice "Spasite me, pomozite mi!" i "Ubijte me!" tolike je bolove trpeo... Na kraju je bio na morfijumu neprestano... Ogromna patnja i za njega a i za sve oko njega koji su gledali kako se muci i nestaje, a svesni svoje bespomocnosti. Od mog decka otac je takodje umro od raka debelog creva.

a koja je poenta ove priče?
i ja sam vikala da me ubiju dok su trajali porođajni bolovi. :roll:
druga je stvar ako se neko muči a zna da je krajnji ishod smrt... u takvim slučajevima bi eutanazija bila blagoslov.

a ja pouzdano znam za nekoliko slucajeva koj su posle takvih dijagnoza ziveli godinama i to relativno normalno..
znas li sta volja stvarno predstavlja?
predaja je siguran poraz..borba pruza mogucnost pobede ma koliko ta mogucnost izgledala tanka

Postoje neke vrste raka koje sporo metastaziraju. Ali...rak prostate ili debelog creva ne dopušta mogučnost življenja godinama i to...normalno.

ne znam šta bih uradila u takvoj situaciji... ali je činjenica da se jako mali broj ljudi koji trpe bolove na samrti odlučuju za ovaj korak.
Kada su u bolovima i na samrti, tada ni ne mogu da urade takvo nesto. Mogu pre toga, kada shvate da im nema spasa. Mozda se mali broj ljudi odlucuje za takav korak zato sto imaju jaku volju za zivotom i zato sto se nadaju, cak i kad realne nade da ce biti bolje vise nema. Za takvu odluku je potrebno da iskljucis nadu i da ukljucis cist intelektualizam, a to je jako tesko, i po mom misljenju, hrabro.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back