veliki telefonski racun

Nama se to jednom desilo... Stigao nam je račun oko 3.500 dinara, a uglavnom imamo oko 500, jer koristimo mobilne telefone više nego fiksni. Na naše zahtevanje su nam poslali listing poziva i lepo se vidi vreme kada su pozivani upravo ti kvizovi, tj 0900... Vidimo mi da je to u prepodnevnim časovima, kad smo i suprug i ja na poslu, a kod kuće su naša ćerkica i svekar koji je čuva. Pritisnemo mi njih i oni se "prisete" da su zivkali, pa pošto su ih stalno stavljali na čekanje, oni su prekidali vezu, pa ponovo zvali...a u prinicu to fukcioniše tako što se samo uspostavljanje veze naplaćuje 50 din, tako da broj poziva x 50 dinara= teško nama! Eto, a ja sam se baš bila nameračila da se svađam sa njima...:rtfm:

Bili bio netko ljubazan i objasnio mi ovo:neutral:
Kako vam mogu sa mobilnog ulaziti na kucni?
Ne pravim se pametna, ne mudrujem vec samo pitam jer nikad nisam cula za to:eek:

Nije preko mobilnog, dial up je internet konekcija preko fiksnog telefona.
Telefonski kabal je ustekan u kuciste preko modema, uplatis internet sate i kada se konektujes istice ti uplaceno vrijeme ali i idu impulsi preko telefona jer se to smatra otvorenom vezom, tj. dok si na internetu telefonsaka veza ti je zauzeta. Sve se to obracunava kao lokalni poziv ali opet postoje ti virusi koji ti presrecu konekciju i prebacuju na medjunarodnu zonu.
Mozda sam sad zakomplikovala ali valjda je bar malo jasnije.
Pisala sam na predhodnoj strani o tome. :cao:

Back