Velike demonstracije protiv zakona o abortusu

Ја сам против абортуса.
Међутим, ова наша јадна држава би морала да поведе рачуна о едукацији млађих.
Деца треба још пре пубертета да буду упућена у то како се остаје у другом стању и који је најбољи начин заштите.
Да имају у школи и предмет о томе, с обзиром да већина не може од родитеља да научи нешто о сексу.

Ако и после тога неко случајно направи дете, не бих му опростила.

Међутим, како је код нас ситуација по том питању крајње незавидна и како је народ тотално неедукован у том смислу, не могу апсолутно ни да кривим оне којим се деси таква ствар.

Осим, наравно, жена које су већ рађале. Оне знају како се остаје у другом стању и њима ни једној не бих дозволила абортус. Посебно у данашње време, кад у Србији влада бела куга.

Међутим, како је код нас ситуација по том питању крајње незавидна и како је народ тотално неедукован у том смислу, не могу апсолутно ни да кривим оне којим се деси таква ствар.

Осим, наравно, жена које су већ рађале. Оне знају како се остаје у другом стању и њима ни једној не бих дозволила абортус. Посебно у данашње време, кад у Србији влада бела куга.

Sofija, ja bih ipak da se ostavi neki prostor i za mogućnost abortusa.
Ako mogu svi hronični bolesnici i invalidi, u našem zdravstvenom sistemu, da imaju određena ograničenja, zašto ne bi mogli i ovde da ih uvedu? Znate da svi koji koriste određena medicinska pomagala moraju jednom godišnje da ide na komisiju da se utvrdi stanje (da nije nekome, ne daj bože, izrasla nova noga a on uzima pomagalo od države) i na osnovu tog izveštaja ostvaruje svoja prava. Možda bi nešto slično, neka ograničinja po pitanju broja abortusa na godišnjem nivou mogla da pomognu? Ne kažem da je ovo odlična ideja, ali bar da se nešto pokrene. Uz obavezno dizanje nivoa edukacije (i nivoa komunikacije, koliko vidim).

@Sofija

najveci procenat abortusa vrse zene starije od 20 godina, dakle to su osobe koje su dovoljno upoznate kako stvari funkcionisu
Slazem se da treba vise raditi na seksualnoj edukaciji ali to nece resiti problem.
Ма знам....али конташ, свака забрана одмах ствара тло за којекакве приче о нарушавању права појединца...планета је отишла у перверзију, у сваком смислу.:roll:

Ako mogu svi hronični bolesnici i invalidi, u našem zdravstvenom sistemu, da imaju određena ograničenja, zašto ne bi mogli i ovde da ih uvedu? Znate da svi koji koriste određena medicinska pomagala moraju jednom godišnje da ide na komisiju da se utvrdi stanje (da nije nekome, ne daj bože, izrasla nova noga a on uzima pomagalo od države) i na osnovu tog izveštaja ostvaruje svoja prava. Možda bi nešto slično, neka ograničinja po pitanju broja abortusa na godišnjem nivou mogla da pomognu? Ne kažem da je ovo odlična ideja, ali bar da se nešto pokrene. Uz obavezno dizanje nivoa edukacije (i nivoa komunikacije, koliko vidim).
Прва ствар која би била и најделотворнија је то да држава треба да поведе кампању ''за рађање'' деце.
То би одмах смањило број абортуса.
Али држава то не ради.

Е сад, неко би рекао да не треба увести забрану због могућих злоупотреба, али ја мислим да би се и злоупотребе свеле на минимум кад би се прописивале строге казне .

Ма не вреди, док држава не схвати да мора на том пољу нешто да уради, ништа се неће променити, марак полемисали три дана о томе.

Tu postoji samo jedno pitanje - da li ovo drustvo gaji takve vrednosti da je svaki ljudski zivot neprikosnoven - da li je ovo drustvo koje vrednuje zivot ili drustvo koje vrednuje smrt.

Abortus bi trebalo dozvoliti samo u slucajevima kada trudnoca ozbiljno ugrozava zivot ili zdravlje majke i u slucaju teskih osetcenja ploda kada bi rodjenje takvog deteta njemu samom donelo izuzetne muke i kratak zivotni vek (takvi su slucajevi jako jako retki <1% abortusa)

I kod silovanja,mada taj slucaj ne postoji......u stvari postoji,ali samo na papiru desi se jednom u 10 godina na planeti......otrilike na svakih par miliona abortusa :roll:

Za maloletne je diskutabilno,cim je stupila u odnos....

Kad ponestane argumenata hvataju se za silovanje iznova i iznova.
Za maloleletnike bi trebalo roditelji da odgovaraju ukoliko su pod roditeljskim staranjem.

Kad ponestane argumenata hvataju se za silovanje iznova i iznova.
Za maloleletnike bi trebalo roditelji da odgovaraju.

Konstantno,i konstantno vrte jedan te isti krug.
Tacno racunaju da se strana zavrsi i iznova na sledecoj :roll:

Mene toliko ne zabrinjava abortus koliko bezobrazluk pojedinih ljudi.

Iskreno,svi mi znamo i to veoma dobro da 95% abortusa izvrse kojekakve fufice,u proseku svaka po 5 puta,i shabani koji bi sex a za dete nece ni da cuju.

One koje su silovane,zivot im je ugrozen i slicni primeri su na granici statisticke greske.....

da ja cu da cuvam unucice...ne pricajte gluposti.......

Sta nas briga sta ces ti da radis sa svojim unucicima?
To sto ti lupetas gluposti ne mora da znaci da svi to rade.

Konstantno,i konstantno vrte jedan te isti krug.
Tacno racunaju da se strana zavrsi i iznova na sledecoj :roll:

Mene toliko ne zabrinjava abortus koliko bezobrazluk pojedinih ljudi.

Iskreno,svi mi znamo i to veoma dobro da 95% abortusa izvrse kojekakve fufice,u proseku svaka po 5 puta,i shabani koji bi sex a za dete nece ni da cuju.

One koje su silovane,zivot im je ugrozen i slicni primeri su na granici statisticke greske.....

Heba ga kad misle da im zakon moze sve dozvoliti. To su isti koji traze legalizaciju prostitucije,marihuane i ostalih devijantnih modela ponasanja. Na cupanje fetusa klestima iz utrobe idu kao na liposukciju to su uglavnom takvi mozgovi.

One žene koje su silovane, uzmu PCC pilulu i ne moraju na abortus.
Maloletnice jesu pod starateljstvom roditelja i roditelji odgovaraju za njihove postupke. U ovom slučaju je to moralna odgvornost. Verujem da je najviše takvih slučajeva tamo gde roditelji nisu dovoljno svesni mogućnosti njihovog deteta i posledica tog čina. Ako roditelj nije na vreme objasnio detetu šta da učini kako bi se zaštitio (bilo da je žensko ili muško dete) i ako nije razvio odnos poverenja sa detetom, ostaje mu samo da "trpi" posledice svog nečinjenja. Ako postoji opravdani razlog za strah od moguće trudnoće, dete treba da kaže to roditeljima i da oni reaguju i odvedu ga kod lekara po PCC pilulu.
Naravno da se deca ne ponašaju uvek kako mi to očekujemo, pa i pored preventivne priče može da dođe do ovakve situacije, ali je zato baš taj iskreni odnos između dece i roditelja bitan. Ovakav scenarijo i meni može da se desi, jer imam žensku decu. Verujem da ne bih uticao na svoje dete da uništini novi život, već bih taj novi život prihvatio kao najveću sreću koja nam se dogidila nakon rođenja naše dece. Novi život nikako ne može da bude razlog za tugu!

One žene koje su silovane, uzmu PCC pilulu i ne moraju na abortus.
Maloletnice jesu pod starateljstvom roditelja i roditelji odgovaraju za njihove postupke. U ovom slučaju je to moralna odgvornost. Verujem da je najviše takvih slučajeva tamo gde roditelji nisu dovoljno svesni mogućnosti njihovog deteta i posledica tog čina. Ako roditelj nije na vreme objasnio detetu šta da učini kako bi se zaštitio (bilo da je žensko ili muško dete) i ako nije razvio odnos poverenja sa detetom, ostaje mu samo da "trpi" posledice svog nečinjenja. Ako postoji opravdani razlog za strah od moguće trudnoće, dete treba da kaže to roditeljima i da oni reaguju i odvedu ga kod lekara po PCC pilulu.
Naravno da se deca ne ponašaju uvek kako mi to očekujemo, pa i pored preventivne priče može da dođe do ovakve situacije, ali je zato baš taj iskreni odnos između dece i roditelja bitan. Ovakav scenarijo i meni može da se desi, jer imam žensku decu. Verujem da ne bih uticao na svoje dete da uništini novi život, već bih taj novi život prihvatio kao najveću sreću koja nam se dogidila nakon rođenja naše dece. Novi život nikako ne može da bude razlog za tugu!

A roditelje na to mozes naterati samo ako im ukazes da im sledi robija za to.

Da vish kako ce da se bace na posao prevaspitavanja,gutanja kljuceva i sl.

A roditelje na to mozes naterati samo ako im ukazes da im sledi robija za to.

Da vish kako ce da se bace na posao prevaspitavanja,gutanja kljuceva i sl.

Gutanje ključeva i slične metode "zaključvanja" deteta nisu nikad imale efekta, niti će ga imati. Samo jasno objašnjenje i upoznavanje dece sa problemom i načinima zaštite može da donese rezultate. Misliš li da bilo kakava roditeljsak zabrana može da zaustavi dete? Otvoren i iskren odnos roditelja i deteta može da spreči neželjenu pojavu.

Ја сам против абортуса.

Ti onda nemoj abortirati. I ja sam protiv droge i ne bih se nikada drogirao. Također se zalažem za uvođenje smrtne kazne i za oduzimanje prava glasa starijima od 73-75 godina.

Међутим, ова наша јадна држава би морала да поведе рачуна о едукацији млађих.
Деца треба још пре пубертета да буду упућена у то како се остаје у другом стању и који је најбољи начин заштите.
Да имају у школи и предмет о томе, с обзиром да већина не може од родитеља да научи нешто о сексу.

Naravno, edukacija je ključ svega, tu se slažemo, samo što ja ne bih baš počeo s tim prije puberteta.

"Djeco, ovo su Barbika i Ken, e vidite sad znaaaači kad Barbika raširi noge a Ken otkopča pantalone, e ondaaaa..."

Ако и после тога неко случајно направи дете, не бих му опростила.

Vješala, giljotina? Što bi MU uradila? :mrgreen: Čuj "ne bih mu oprostila", hahaha.... :mrgreen:

Mada, to bi mogao biti efikasan način da se iz društva potrijebe oni kojima edukacija ne ide od ruke. :think: Tad bi i ovaj forum bio poluprazan...

Zaista je nezgodno kad se desi "takva stvar" :sad2: Onda "takvu stvar" valja abortirati ili "takvu stvar" valja ljuljati, nema trećega. Kao gripa ili kvar na automobilu, "takve stvari" se uvijek dese u najgorem momentu, ali to nije i ne može biti razlog za uvođenje drakonskih mjera poput zabrane abortusa. Hajde da zabranimo Fiat - puno se kvari, yebiga, nezgodno je.

Zakonski bi ženama zabranila abortus jer u Srbiji vlada bijela kuga? :lol: I jer "znaju kako se ostaje u drugom stanju"?

Pa ti si stvarno /cenzurisano/ koliko si teška, možda čak i još /cenzurisano/ od toga. :lol:

Back