Velike demonstracije protiv zakona o abortusu

Tebi očito nije jasno da zbog toga što neko možda i koristi abortus kao sredstvo kontracepcije, nemaš pravo da ga zakonski ukineš svima.

Mislim da bi i ti trebao da se edukuješ. Abortus nije sredstvo kontracepcije.
Kontracepcija (lat. protiv začeća) je upotreba zaštitnih sredstava koja sprečavaju začeće.
Kako misliš da sprečiš začeće nakon začeća? :dontunderstand:

Tebi očito nije jasno da zbog toga što neko možda i koristi abortus kao sredstvo kontracepcije, nemaš pravo da ga zakonski ukineš svima.

То право бих задржао за жртве силовања (ако га желе), код тешких медицинских (физичких) поремећаја плода (такође ако га желе) и евентуално још неких оправданих медицинских разлога, све ово наравно уз ригорозну контролу (пошто смо познати по томе да свако право час посла злоупотребљавамо), и то је све!
Све остале здраве (ментално и физички) особе треба на време упознати са целом лепезом метода превенције, и ПОСЛЕДИЦА некоришћења ових цивилизованих метода!

Ако ово није поштено, цивилизовано и демократски - не знам шта јесте!

Cak znam jednu zenu koja je mrzela svoje dete sve do porodjaja, a bilo je opasno da abortira (iako je htela to). Kad je rodila bebu, kaze da nije mogla da veruje kako je momentalno sva averzija prema detetu ishcezla i sva osecanja su se pretvorila u cistu i neizmernu ljubav prema tom malom bicu.

I ti mislis da bi se tako osecale sve koje bi da abortiraju ? Pa onda si veeliki optimista.
U pravu si, takve zene postoje, i mozda bi zbog njih trebalo uvesti odredjenje procedure visednevnih razgovora sa psihologom pre izvrsenja abortusa.

Ali i dalje ne mozete da zakonom odredjujete zeni sta ce da radi sa svojim telom.

Ratovi jesu uzrok smanjenja populacije. U fizickom smislu, rec je o nekoliko desetina pojedinaca. Necu vise o tome.

Tebi nije bio upucen ceo post, a ti kojima je upuceno to za zapadne neprijatelje ce se sami prepoznati, i ti kojima je upuceno vrlo dobro znaju zasto sam to napisao. Ne znam da li si citao moje postove samo na par tema, ali da si citao moje postove na vecini tema, video bi da je to kod mene cinizam, ne govor mrznje.

I ono za roditeljstvo nije bilo upuceno tebi, vec ovima koji bi da donose zakon koji bi zabranjivao abortuse.

U redu, nema ljutnje. Neka onda ti kojima je upućeno razumeju za "zapadne neprijatelje".
A što se tiče ovog prvog, pogledaj statistiku koliko je bilo Srba pred I Svetski rat i koliko je bilo Engleza u isto vreme, pa onda pogledaj današnje statistike i uporedi ih. Videćeš da nam je narod desetkovan. To jeste glavni uzrok "bele kuge".

То право бих задржао за жртве силовања (ако га желе), код тешких медицинских (физичких) поремећаја плода (такође ако га желе) и евентуално још неких оправданих медицинских разлога, све ово наравно уз ригорозну контролу (пошто смо познати по томе да свако право час посла злоупотребљавамо), и то је све!
Све остале здраве (ментално и физички) особе треба на време упознати са целом лепезом метода превенције, и ПОСЛЕДИЦА некоришћења ових цивилизованих метода!

Ако ово није поштено, цивилизовано и демократски - не знам шта јесте!

Dobro, onda ne znaš šta jeste.

Pošteno i civilizirano je da gledaš svoja posla. Jer što je slijedeće, ukidanje prava ženama da voze auto kao u Arabiji? Ono, imaju slabije reflekse, daj da mi njih isključimo iz saobraćaja?

Nije meni što ste vi u srednjem stoljeću, nego što tamo uživate.

Nije. Njihov interes je, sa njihovog gledišta, veoma ispravan. Druga je tema da li se ti ili ja slažemo sa crkvom.

Ok, gledište i interes su im zatucani.

Ja sam tebe citirao. Znaš, klikneš na ono dugmence "citiraj" i pojavi se novi ekran u kome je to pod navodima. I onda dodaš svoj komantar na to citirano. Šta je tu izvtanje reči?

Citiraš, izvrneš, i onda se još snebivaš što je tu čudno. :lol: Forumska klasika, dobar, dobar...

Ok, gledište i interes su im zatucani.

Citiraš, izvrneš, i onda se još snebivaš što je tu čudno. :lol: Forumska klasika, dobar, dobar...

Otišli smo daleko od teme. Da ne bi više tako radili, hajde baz ikakve dalje priče samo daj citat ili neki link ka delu gde sam ti izvrtao reči.
Inače, interesi ne mogu da budu zatucani. Gledišta mogu.

Dobro, onda ne znaš šta jeste.

Pošteno i civilizirano je da gledaš svoja posla. Jer što je slijedeće, ukidanje prava ženama da voze auto kao u Arabiji? Ono, imaju slabije reflekse, daj da mi njih isključimo iz saobraćaja?

Nije meni što ste vi u srednjem stoljeću, nego što tamo uživate.

Укинуо сам им "право" да возе фићу, јер сматрам да је опасно (чак и по живот) да се њиме возе, али сам им као алтернативу омогућио да возе "средњовековне" мерцедесе, бмв-е., аудије, опеле, реное.....

Ово са слабијим рефлексима је тотално глупо поређење са било чиме што сам написао!

Ко је у средњем веку ти који женама копаш по утроби и вадиш децу, или ја који се залажем за целу палету контрацептивних метода, ако људи баш толико не желе тај терeт (децу)?

Opusti se, ti si prije bio cool lik, sad ti sve smeta... :lol: Stariš izgleda, što li.

Da, rekao sam "živi i pusti druge da žive", samo ta se izreka odnosi na druge ljude a ne na embrione, spermatozoide i jajne stanice.

PS - koliko si me puta danas prijavio? :roll:

Ниједном

Сперматозоид и јајана ћелија нису нови живот него ћелије

после спајања долази до новог живота ,нико нем права да убије невин живот детета

Живи и пусти друге да живе

И ово нема везе са религијом нити са било чим другим него са основним законима хуманости

Otišli smo daleko od teme. Da ne bi više tako radili, hajde baz ikakve dalje priče samo daj citat ili neki link ka delu gde sam ti izvrtao reči.

Još se nejač i naivna pravi. :lol: Ajde, evo...

Mislim da bi i ti trebao da se edukuješ. Abortus nije sredstvo kontracepcije.

I što drugo da te čovjek pita nego jesi li normalan, jesi li pismen, je li ti dobro... možda ti je pozlilo, što znam....

Inače, interesi ne mogu da budu zatucani. Gledišta mogu.

Netočno, no nećemo o tome, otegnuće se prepucavanje a nije tema.

Ко је у средњем веку ти који женама копаш по утроби и вадиш децу, или ја који се залажем за целу палету контрацептивних метода, ако људи баш толико не желе тај терeт (децу)?

Ti. ;) Ali ne brini, imaš dosta istomišljenika na temi.

Pravo na abortus je jedno od temeljnih ženskih prava, želio ti to prihvatiti ili ne.

Ti. ;) Ali ne brini, imaš dosta istomišljenika na temi.

Pravo na abortus je jedno od temeljnih ženskih prava, želio ti to prihvatiti ili ne.

Ово је једна од најјачих феминистичких флоскула, од којих су већина лезбејке, жене без деце, или просто мушко мрзитељке. Ти си за промену могао да пробаш да одговориш на оно што сам написао, а не да се фрљаш фразама (кад већ одговараш на мој пост)

J

I što drugo da te čovjek pita nego jesi li normalan, jesi li pismen, je li ti dobro... možda ti je pozlilo, što znam....

Upravo sam tu objasnio da abortus nije kontracepcija. Kako bilo ko može da koristi abortus kao kontracepciju? A ti si napisao "da neko možda i koristi abortus kao kontracepciju". Ne može niko da ga koristi, jer je to nemoguće. U čemu je ovde problem, osim tvoje želje da vređaš?

Ниједном

Сперматозоид и јајана ћелија нису нови живот него ћелије

после спајања долази до новог живота ,нико нем права да убије невин живот детета

Живи и пусти друге да живе

И ово нема везе са религијом нити са било чим другим него са основним законима хуманости

Prosto ne vjerujem da nisi nijednom. :lol: Jesi dobro? :lol:

Činjenica da fetus ne može osjetiti bol u prvih pet mjeseci trudnoće, a nakon 5 mjeseci se abortusi ionako rade samo u zbilja iznimnim slučajevima.

Nego, možemo nastaviti sutra, ako me modovi ne sahrane opet na neki period. Sad idem.

:bye:

Pa nisam ni ja,tesko se to moze izmeriti.....ali izvesno je da ljudi to prestavljaju zaista 50 puta jace nego sto zaista jeste......ljudi to rade iz izadovoljstva a nikako iz prirodnih potreba,kazem u tom obimu.

Pa da,svi ljudi imaju iste nagone,samo zavisi da li je to seljak ili seljanka ili profesor ili profesorka.......jer muskarac ima,dok zena........ima ali 10 puta slabiji :ok:....sve ostalo je puko zadovoljstvo ;)

Eto onako :mrgreen:.....pa tako se ponasas:mrgreen:....

Sta ti tu lupetas, da muskarac ima sexualne nagone, a zena 10 puta manje, pri tom se zene sexaju samo iz zelje za produzenjem vrste... I to pisu muskarci koji kao znaju bolje od zena sta one misle i osecaju. I onda se svadjas za tim istim zenama koje su za abortus. Jesi li ti lud ili zbunjen? Ja se sexam sa onim ko me privlaci ili koga volim i to kad osetim zelju za tim i pri tom mi ni na pamet ne pada trudnoca i ono sto sledi, trudim se da ne zaglavim, sto bi se reklo... Pa, sad rokajte da sam fufa jer se sexam zbog sexa, a ne kao Mile sa Klise koji se 'ebao tri puta u zivotu jer ima samo troje decA, a i to je radio samo da udovolji bogu i otadzbini, tj. zrtvovao se za sve nas.

Upravo sam tu objasnio da abortus nije kontracepcija. Kako bilo ko može da koristi abortus kao kontracepciju? A ti si napisao "da neko možda i koristi abortus kao kontracepciju". Ne može niko da ga koristi, jer je to nemoguće. U čemu je ovde problem, osim tvoje želje da vređaš?

Nejači zbunjena, tvoj kolega Zoka The Metropola je rekao da se abortus u Srbiji praktično koristi umjesto kontraceptivnog sredstva, ne ja. Citirao si moj odgovor njemu, a imputirao mi njegove stavove. Kao što rekoh, forumska klasika.

Pa-pa. :bye:

Ne, nego pravo na telesni integritet.

Зашто да интегритет ограничимо на само пар недеља, нека абортира и пет дана пре порођаја, ипак је у питању интегритет.
Се.рем им се у интегритет - затуцане краве, баш оне знају шта је то телесни интегритет!

Back