Velika seoba Srba u VII veku

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
VELIKA SEOBA SRBA U 7 VEKU JE NISTA DRUGO DO JEDNE VELIKE LAZI

Ako je tako onda gde su otisli ljudi koji su vec ziveli na ovim prostorima pre nego smo se mi doselili?

To je isto kao sad eto Srbima padne na pamet da danas svi idemo dzumle da se selimo recimo za Nemacku. Pa naravno da ce Nemci da brane svoju zemlju nece dozvoliti da se doselimo ovako svi masovno. Isto je i tad u 7 veku. Znaci da bi se Srbi doselili iz Indije morali su prvo da sve pobiju ove koji su ziveli pre nas ovde pa tek onda da se nastane.

A evo jos jedno logicno pitanje, zasto bi Srbi pesacili cak iz Indije ili odakle su vec dosli, da bi bas ovde dosli? Zasto se nisu naselili negde blize, ili u Grcku, ili u Tursku, nego bas ovde, da stotine hiljada dusa odjednom pesaci toliki put sa svime sta su imali, stoku, bagas itd? I da tako umorni od tolikog puta da lagano u borbi zauzmu ove teritorije koje su itekako bile pune stanovnika.

Tu je bilo i Rimsko carstvo i ljudi su bili zato vesti sa oruzjem koje je verovatno bilo najmodernije u svetu jer je Rimsko carstvo bilo najmodernije kao sad Amerika. I da ti nomadi sa stokom i umorni od dugogodisnjeg pesacenja zauzemu tako lagano ovu teritoriju i da naseli vec gotove gradove i sela, i obradivu zemlju i sve.

I evo jos jedno logicno pitanje ako smo vec masovno krenuli da se selimo sa neke teritorije da bi se ovde doselili zasto smo se iselili sa te teritorije? Mislim Istoricari koji lazu o seobi moraju da imaju odgovor i na ovakva pitanja.

Ja cu vam reci nesto. Za vreme bombardovanja Beograda on Nemaca kad je unistena Bibliotaka spaljene su oko 300 000 starih knjiga. I u tim starim knjigama itekako ima one koje govore o nasem poreklu i da smo mi oduvek starosedeoci ove teritorije. Ono sto Nemci nius unistili za vreme drugog svetskog rata unistili su komunisti tako da danas namerno zapadnjaci lazu o nasoj istoriji.

Znaci ko moze da veruje u tu izmisljotinu o seobi Srba u 7 veku taj je stvarno lud.

Poslednja izmena:
VELIKA SEOBA SRBA U 7 VEKU JE NISTA DRUGO DO JEDNE VELIKE LAZI

Ako je tako onda gde su otisli ljudi koji su vec ziveli na ovim prostorima pre nego smo se mi doselili?

To je isto kao sad eto Srbima padne na pamet da danas svi idemo dzumle da se selimo recimo za Nemacku. Pa naravno da ce Nemci da brane svoju zemlju nece dozvoliti da se doselimo ovako svi masovno. Isto je i tad u 7 veku. Znaci da bi se Srbi doselili iz Indije morali su prvo da sve pobiju ove koji su ziveli pre nas ovde pa tek onda da se nastane.

A evo jos jedno logicno pitanje, zasto bi Srbi pesacili cak iz Indije ili odakle su vec dosli, da bi bas ovde dosli? Zasto se nisu naselili negde blize, ili u Grcku, ili u Tursku, nego bas ovde, da stotine hiljada dusa odjednom pesaci toliki put sa svime sta su imali, stoku, bagas itd? I da tako umorni od tolikog puta da lagano u borbi zauzmu ove teritorije koje su itekako bile pune stanovnika.

Tu je bilo i Rimsko carstvo i ljudi su bili zato vesti sa oruzjem koje je verovatno bilo najmodernije u svetu jer je Rimsko carstvo bilo najmodernije kao sad Amerika. I da ti nomadi sa stokom i umorni od dugogodisnjeg pesacenja zauzemu tako lagano ovu teritoriju i da naseli vec gotove gradove i sela, i obradivu zemlju i sve.

I evo jos jedno logicno pitanje ako smo vec masovno krenuli da se selimo sa neke teritorije da bi se ovde doselili zasto smo se iselili sa te teritorije? Mislim Istoricari koji lazu o seobi moraju da imaju odgovor i na ovakva pitanja.

Znaci ko moze da veruje u tu izmisljotinu o seobi Srba u 7 veku taj je stvarno lud.

Au brate, o cemu ti pricas kakva Indija....

A evo jos jedno pitanje logicno. Recimo i da smo krenuli mi Srbi iz tamo negde hiljadama kilometara daleke zemlje da dodjemo ovde, kako to na stotine hiljada nasih predaka moze da prelazi toliki put a da narodi koji su ziveli na tom putu ne ratuju sa nama? Pa tolike stotine ljudi koji su isli oni mora da jedu, mora njihova stoka da jede . Znaci na tudjim teritorijama su morali da izvode stoku na ispasu a to sigurno ne bi bilo pravo tim narodima. Znaci da bi prepesacili toliki put morali su da se sukobljavaju malte ne na svakom koraku do ovde i pitanje je da li bi neko ziv i uspreo da stigne dovde. I plus tako izmoreni od tolikog puta i tolikih ratova usput kad su stigli ovde onda su morali sve ove ovde koji su vec ziveli da potamane i da ne ostane jedan jedini starosedelac na ovoj teritoriji.

A evo jos jedno pitanje logicno. Recimo i da smo krenuli mi Srbi iz tamo negde hiljadama kilometara daleke zemlje da dodjemo ovde, kako to na stotine hiljada nasih predaka moze da prelazi toliki put a da narodi koji su ziveli na tom putu ne ratuju sa nama? Pa tolike stotine ljudi koji su isli oni mora da jedu, mora njihova stoka da jede . Znaci na tudjim teritorijama su morali da izvode stoku na ispasu a to sigurno ne bi bilo pravo tim narodima. Znaci da bi prepesacili toliki put morali su da se sukobljavaju malte ne na svakom koraku do ovde i pitanje je da li bi neko ziv i uspreo da stigne dovde. I plus tako izmoreni od tolikog puta i tolikih ratova usput kad su stigli ovde onda su morali sve ove ovde koji su vec ziveli da potamane i da ne ostane jedan jedini starosedelac na ovoj teritoriji.

Nemam reci da objasnim sav besmisao tvog pisanija....

Da li si cuo na primer za Vrata naroda i za Veliku seobu naroda?

Da li znas da su se i germanska plemena doseljavala iz Skandinavije na one teritorije koje ce kasnije biti germanske.

Osim ako nam poreklo nije van ovog sveta,Nebeski narod i tako to,ne interesuje me,nije zanimljivo,hah,polovina Srba ima Tursko poreklo,pa moram i da živim sa tim. Na kraju dana svi smo ljudi,inače ne bi bili kompitabilni genetički da se mešamo. Svako ko misli drugačije je rasista.

Nemoguce je odrediti tacne datume iz razloga sto je to tek jedna od poslednjih seoba Srba koje su zapocele od davnina i traju hiljadama godina. Sve od Italije, Alpa i Jadrana, preko Balkana, pa do Indije, Pirineja, Karpata, Kavkaza, Urala pa sve do Kine i Japana jeste prostor kroz koji su se prostirale seobe, a kolevka Srba jeste Podunavlje ili severna obala Dunava. Seoba o kojoj govoris jeste jedan ogranak koji se vracao nazad sa prostra Crnog mora i Kavkaza, iz njega su nastali Varjagi preteca Vikinga, Skiti, Roksolani.. ta seoba je pocela u 1 veku.

...kako to na stotine hiljada nasih predaka moze da prelazi toliki put a da narodi koji su ziveli na tom putu ne ratuju sa nama? ....

Па ти си луд брате! Па које бре смео тада да ратује са Србима!? Шта ти је бре!
...
А сад збиља, јесмо дошли, макар ми И1/ И2 и Р1а. Генетика је чиста математика, нема лажи нема преваре. На Балкану су сви родови МЛАЂИ и потекли су из Чешке, Немачке, Пољске, Украјине и Белорусије.
Што се тиче језика, да смо овде од времена Римљана, језик би нам личио на истарско - румунски, са тек понеком словенском речју.
Наравно, ти веруј шта желиш, нико ти не брани.
....
Цела ова причица, о староседелаштву, је гуруна од стране Јудео - протестантског лобија, да Срби не би схватили одакле су СТВАРНО потекли о ко су СТВАРНО. Јер, ако се прихвати Балкан као праколевка, онда ту стаје све, а то није истина, јер ми смо пре 3500 година били на потпуно другом континенту. Е ТА ПРИЧА се крије ко змија ноге!

Sad neki tvrde da smo starosedeoci a neki tvrde da smo dosli tamo iz podnozja Kavkaza, Crnog mora ili vec odakle a ja mislim da je istina negde u sredini i da smo mi miks starosedelaca i dosljaka i da smo miks bar jedno 20-ak razlicitih naroda i mislim da je to najrealnije i najblize istini.

Verujem samo u slovo,rec i jezik a to mi govori da delimo dosta reci koje se mogu pronaci u vedama i persijskom jeziku.
Za mene je to dovoljno,ja verujem da je ovaj narod Balkana stariji od tvrdnji zvanicne istorije.
Istorija,genetika i ostale nauke mogu da slazu,ali zato jezik ne laze...
E sada odakle smo dosli ili smo ovde oduvek to niko nikada nece moci da utvrdi sa 100%tacnoscu...

Mislim kad neko kaze "narod" treba da ima na umu da to nije konstantan pojam i da je to nesto sto konstantno evoluira, tako da anticki narodi Balkana nije isto sto i Srbi (ili neki drugi narod) u danasnjem smislu, mislim ajde da poverujemo da je bilo velike seobe naroda u 7. veku kako istoricari tvrde ali opet sigurno da nisu dosli u pustinju i da ovde nije bila pustinja pre nego sto su se oni pojavili (mislim takva lokacija, pogodna klima , plodna zemlja....sigurno je tu nekog bilo vec) i sigurno nisu mogli da proteraju citavo domorodako stanovnistvo vec jedino sto je moguce da su se izmesali sa njima.
Tako da mi danas smo miks Slovena, Ilira, Kelta, Rimljana, Gota, Tracana, Persijanaca, Arapa, Turaka..........i ko zna koga sve jos, inace mi juzni Sloveni smo po mentalitetu, temperamentu, crtama lica, boji koze, kose......itd najslicniji Mediteranskim narodima tipa Italijanima, Grcima.....itd (samo smo visi, stasitiji i krupniji od njih jer je kod nas dominantan taj dinarski gen) , tako da odprilike mi smo Dinarci sa jakim Mediteranskim crtama.

Back