Velika nuzda

Ne postoji tačna definicija "normalnog" jer se to razlikuje od čoveka do čoveka i zavisi od niza faktora: visine, težine, stila života, navika, naravno ishrane i još koječeg. Neko ide jednom u dva-tri dana, neko ide dva-tri puta na dan. U principu, između jednom u tri dana i tri puta tokom jednog dana se smatra normalnim, ali opet, postoje izuzeci.

Najzdravije bi bilo i moze se to postici pred spavanje jednom dnevno...
To stvarno nije tesko postici, samo ne znam kako se to postize namerno , ali spontano kad se postigne, vidis prednosti.
Laksi san, totalno drugacije navike posle budjenja...
E sad, ja ne koristim pravilo da ne jedem nista posle 17 , ali znam ljude koji zbog svojih zatvora imaju to pravilo , tj ne zbog ishrane nego zbog praznjenja..

Ja imam pravilo da ne uzimam proizvode koji me naduvaju uvece, znaci mlecni proizvodi , jabuke, jer mi je lepse kad nisam naduven ni malo...

Osoba moze zbog raznih razloga da ima potrebe za vise od 1 nuzde u roku od 3h...
To se desava kad creva imaju primedbu na neku hranu koju ste pojeli , pazite, ne zeludac, ima kad primedbu ima zeludac, kad je neispravna, ili tanka creva isto kad je neispravna, ali ima kad primedbu ima debelo crevo a svi ostali sistemi nemaju primedbu...

To znaci da ce varenje proci normalno , nece krenuti odmah iz zeluca u creva, dalje u crevima ce ici polako i bez grceva, i tako sve dok ne dodje do debelog creva....a tu ce reagovati npr ono sto ja znam neki reaguju na ljuto , a neki na crni luk, samo debelo crevo ne sve...npr primer za sve je mleko i sljive, kruske, gazirana pica i neki keksevi...jaja i neke druge supstance...sir...

Koliko je zapravo, normalno, ići puta u wc za veliku nuzdu?
Neko kaze, jednom desno, neko 2 do 3 puta, neko 3 puta tokom cele nedelje. Sta je u stvari normalno?!
Ja jednom dnevno, a desi se da i jedan dan ceo preskočim pa drugi da idem. Obično posle ručka, jer verovatno ako je ručak bio čorbast, plus nove količine hrane koje su ušle izvršile su pritisak da ovaj otpad nastavi svoj put ka izlazu.Izađem dosta i vrlo jakog, oslobađajućeg mirisa

Back