Veličina Boga

Dragoljub69

Buduća legenda
Poruka
26.820
Koliki je Bog?
Iz osnovnih atributa:svemoćan,sveznajući i večan (samodovoljnost mu ne može biti imanentna jer tad ništa
drugo i ne bi postojalo!) proizilazi da je sveprostoran-neograničen!
A da li je baš tako?
Da li dobrota njegova ima nekih zastoja ,nekih propusta,dvojnosti i loših ,žutih minuta?
Na ovaj tekst iz Peščanika me podsetio moj drugar Rajzman kad smo se sreli,a pomenuli
proslavu Snežne Gospe Tekijske za koji dan na Tekijama Petrovaradinskim...
http://pescanik.net/bog-nije-veliki/

Moram napomenuti da moja vera u Boga iz sličnih razloga je vrlo oprezna...Može se slobodno reči da
sam vernik koji Bogu ne veruje baš previše...Malo je sila njegova šarena;)...

religija je puna kontradiktornosti , pa recimo za svetog iliju ( cim je svetac treba biti smiren i uzvisen) se kaze - * tog dana se ne radi u polju jer se veruje da bi rad mogao da navuče gnev svetitelja.*

kako sad gnev kad hriscanstvo propagira nesto drugo.zasto se sveti hriscanski covek toliko iznervira samo zato sto neko radi

gnev svetitelja

ili citat iz teksta pescanika koji sadrzi sustinu vere

“Vi možda sada ne vidite šta je svrha vere”, rekao nam je, “ali videćete jednog dana, kada počnete da gubite bliske i drage ljude.” Opet sam osetio ubod neverice i nelagode. Pa to je kao da kaže da religija možda nije istina, ali nema veze, pošto nam može poslužiti kao oslonac kad nam zatreba uteha. Kako jadno!

bog je potreban coveku kao simbol utehe i nade i to je to

i postoji isto kao i deda mraz

Koliki je Bog?
Iz osnovnih atributa:svemoćan,sveznajući i večan (samodovoljnost mu ne može biti imanentna jer tad ništa
A da li je baš tako?
Da li dobrota njegova ima nekih zastoja ,nekih propusta,dvojnosti i loših ,žutih minuta?
Na ovaj tekst iz Peščanika me podsetio moj drugar Rajzman kad smo se sreli,a pomenuli

Moram napomenuti da moja vera u Boga iz sličnih razloga je vrlo oprezna...Može se slobodno reči da

zar je bitna velicina..vazno da ume da radi..svuda ume da bude prisutan ali ne sustinom nego slobodnom voljom tj energijom..to je bozija tajna njegove licnocti..ume da iskoci iz sebe i da na tebe navali a da ti ne isparis.. i sta mu mozes..:D

Koliki je Bog?
A da li je baš tako?

не читам пишаник.
дуго ниси ни вецу ни рибице обилазио...
па ти баш фали ...агноза...

- - - - - - - - - -

milijarde ljudi su se kroz istoriju molili za mir , srecu itd

i vidimo da to ne radi

"што луд замрси ни иљада паметних не размрси"
а ти би да мрзиш и да све ваља...
и да буде стварање из глупости.

не читам пишаник.
дуго ниси ни вецу ни рибице обилазио...
па ти баш фали ...агноза...

- - - - - - - - - -

Pusti prvo-nisam ja momak za jednu noć...(:mrgreen:)
Drugo ti je ono pravo...

Znaš ranego,nekad baš mislim kako treba biti ravnodušan u stvaranju poput Boga da bi sve dobro ispalo...
Ali ne ide to dobro nama smrtnicima,baš jer nas smrt požuruje,a ono malo mudrosti kaže :"polako-sve vreme imaš...":manikir:

bas tako

klecati i moliti je divno

како где. хришћанима је забрањено да клече. чак им се и подвлачи- ''стојте право''. тиме што стојимо пред Богом, сведочимо да нас је Христос усправио и да смо кроз Њега и ми синови Божји. а бити син Божји, то има лепоту, признаћеш.

Poslednja izmena:
Zar mora biti Bog velik, možda pitanje za Engleze, zar je moguće da je Bog veći od njih samih.

Polazna tačka za jednog agnostika, ateisu ili anglikanca Engleza je uvek pogrešna iz razloga što nije moralna niti etička. A još nikada ne polaze od svojih dela učinjenuh. A kada se desi da naidju na svoja dela iza sebe onda počinju da traže opravdanja. Zapravo kritikuju moral i etiku. Na primer, postoji jedan Englez koji je pre Hitlera pobio deset miliona ljudi, masovnim istrebljenjem, za ENgleze on nije zločinac, jer po poreklu vrste on je imao apsolutno pravo da učini takav zločin, pa zar je onda moguće da postoji tamo neki Bog koji je iznad Engleske časti koja istrebljuje čitave civilizacije, zar je moguće da postoji neko iznad Engleza koji sme da se drzne i kaže im da to nije moralno i etički, to što čine. Tako oni sebe vide, tako se oni bune protiv Boga. Tako se i Nimrod pobunio....

како где. хришћанима је забрањено да клече. чак им се и подвлачи- ''стојте право''. тиме што стојимо пред Богом, сведочимо да нас је Христос усправио и да смо кроз Њега и ми синови Божји. а бити син Божји, то има лепоту, признаћеш.

mislis ovako nekako

ekumenizam-papa-i-vaseljenski-patrijarh-.jpg

- - - - - - - - - -

http://srbin.info/2014/10/04/zajednicka-molitva-sa-inoslavnima-ekumenistima-i-nepravoslavnima/

- - - - - - - - - -

н

milijarde molitvi dnevno

a lako bi bilo svemogucem da donese mir ili bar drasticno smanji nasilje na zemlji

otkloni iz ljudskih glava mrznju i alavost

i eto

zar je bitna velicina..vazno da ume da radi..svuda ume da bude prisutan ali ne sustinom nego slobodnom voljom tj energijom..to je bozija tajna njegove licnocti..ume da iskoci iz sebe i da na tebe navali a da ti ne isparis.. i sta mu mozes..:D
Ovo je po definiciji jedna vrsta seksualnog zlostavljanja podredjenih i istovremeno nova vrsta mobinga.

- - - - - - - - - -

U praavu si, velicina nije bitna, ali ima znacajnu ulogu.

Veličina nije bitna. z:D

Jaoj ljudi, divni ste. Taman pomislim da na forumu ništa više ne može da me iznenadi i ušokira,
al eto...

U pojavnom sve je relativno. Sve je nastalo, rođeno, sastavljeno. Ima svoj početak i kraj. Neprestano
nastaje i nestaje. Iz čega? Gde?
Tamo Boga tražite.

A mož i da mu uznemo mere. :zcepanje: Al to onda nikako Bog ne može biti.
Eventualno neki polubog.

Jedno je sigurno, Bog je zakon koji kroz istoriju je doneklo poznavalo jako malo pravnika, a koji nazalost nisu dovoljno dobro preveli sirokim masama ... dok krsitelji sami snose kaznu u tezini svog postojanja.

Mislim da je "presuda" haosa i slučajnosti daleko češća...Izmiće mu previše toga...
Kao da se smorio više...:sad2:

- - - - - - - - - -

Zar mora biti Bog velik, možda pitanje za Engleze, zar je moguće da je Bog veći od njih samih.

Polazna tačka za jednog agnostika, ateisu ili anglikanca Engleza je uvek pogrešna iz razloga što nije moralna niti etička. A još nikada ne polaze od svojih dela učinjenuh. A kada se desi da naidju na svoja dela iza sebe onda počinju da traže opravdanja. Zapravo kritikuju moral i etiku. Na primer, postoji jedan Englez koji je pre Hitlera pobio deset miliona ljudi, masovnim istrebljenjem, za ENgleze on nije zločinac, jer po poreklu vrste on je imao apsolutno pravo da učini takav zločin, pa zar je onda moguće da postoji tamo neki Bog koji je iznad Engleske časti koja istrebljuje čitave civilizacije, zar je moguće da postoji neko iznad Engleza koji sme da se drzne i kaže im da to nije moralno i etički, to što čine. Tako oni sebe vide, tako se oni bune protiv Boga. Tako se i Nimrod pobunio....
Englezi i sad koriste sile haosa!
Nešto je na tim ostrvima zaostalo od kuge...
No ,ne treba se sladiti budućom njihovom nesrećom...Meni je tih englesćića pomalo i žao...
Nije lako budalesati ceo svoj vek...

Teološko pitanje je sledeće,s tim u vezi:umiru li redovno i uredno ti angli?:mrgreen:

Poslednja izmena:
Haos i slucajnost su poznati krsiteljima samo ...a oni svjesniji prestupnici bi trebali znati da je tako moralo biti, jer u suprotnom ne bi ni bilo ... iako ne shvataju sam uzork svemu tome

ако неће брег Мухамеду, оће Мухамед брегу ;)

како мислиш да човек пољуби плочу ако се не сагне.
на најсветијој Тајни над Тајнама стојимо. а лакше је клечати него усправити се пред Богом. но ти свеједно ништа не капираш.

Zivot bez paranoicnog straha od nevidljivih visih sila je izuzetno lep, veruj mi.

ови што скачу банџи кажу да је страх оно што им диже адреналин. вриште и смеју се истовремено.

но, што се тиче Бога, не треба се плашити Њега. треба се плашити себе.

Back