- Poruka
- 20.959
Jerry Ropero:U zadnjih 10 godina nije se nijedna nasa Srpkinja rodjena ovde udala za muslimana. Verovatno zato sto znaju kakvo ih zlo ceka. One Srpkinje koje se udaju za muslimane su uglavnom iz drugih delova Srbije. Pogotovo iz zapadne Srbije i iz Vojvodine.
Da, potrčale Sose da se udaju u Sandžak.
Ako Jomini ne potvrdi onda ne znam ko će?
Ovime si pokazao svoj nezreli način razmišljanja.
Mešani brakovi, prijatelju postoje.
Iako različitih veroispovesti - po mentalitetu ste isti jer živite u istoj kasabi. Dovoljno je videti tip kuća u Pazaru te isti uporediti sa onim recimo u Vojvodini. Ima doduše i onih mašala, mašala, gotovo u rimskom stilu. Od malih nogu rastete zajedno i iste ste vaške menjali medjusobno.
Jedino kućno vaspitanje od malih nogu gde se porodice iz istog entiteta detetu pokazuju pominjući tačna imena ukućana a porodice drugog - samo po veroispovesti. I onda vam se to ureže negde u mali mozak.
Što se mentaliteta u "biznisu" tiče, tu ste pošteniji od drugih delova zemlje Srbije. Iako sa željom da se zaradi, imate dušu pa iako umete da merite u gram isto tako umete da velikodušno častite bez ikakve nadoknade.
Sve se radi na reč i u oči se tom prilikom gleda da se proceni verodostojnost obećanja datog unapred. Samo jedan nesrećni treptaj oka kod pregovarača uzrokuje širok osmeh nepoverenja kod druge strane i "od posla" ne bude ništa. Kada se švercuje švercuju oba entiteta čak pouzdanije kada rade "u tandemu" nego li da se posao radi "sa svojima". Čudo nevidjeno!
Što se politike unutar Pazarske kasabe tiče njome se bave balavci i neradnici. Počevši od "junačkih deseteraca" na obe strane. Poznati pazarski hitovi su "Sulejmane ti si naše cveće" ali i "Ko je drugi, ja sam prvi...". Dakle, oba entiteta imaju svoje pesmice za EUROSONG. Dakle na obe strane postoji izvestan procenat zatucanih slepaca koji vole da procenjuju "ko je koliko jak čo'ek".
Ono što znam je da jedini deo Srbije koji zaista nešto pa radi je baš Sandžački deo. Ostali čekaju "da im njihov iz stranke" udeli neki dinar. Takodje Novopazarci psuju i kunu sve redom od Sulje do Tadića (dakle ostali su izmedju i ništa manje poštedjeni). Nisu zaboravili ni da ukrase gradski bilbord Bogoljuba Karića.
Logično, taj deo populacije ne voli puste priče. Trgovački kraj koji vrlo brzo sračuna koliko će izaći sa nekim. Radi se svašta - od farmerki do "unosnijih rabota". E ti što rade profitabilnije poslove se ugnezde u neki od stranačkih odbora. Odnosno, to je takvo mesto da svi, počevši od onih u gradu, pa do onih na brdima što čuvaju koze dobro znaju ko je čiji i čime se bavi. I svi se prave Englezi katolici bez obzira na osnovnu nacionalnu tj versku pripadnost kada je reč o novcu.
Nemojte paničiti dok god muftije odbijaju da saradjuju sa ekstremnim tumačima Islama koji pritom pucaju po džamijama?
Više se brinite kome se SPC obraća i za kakvu pomoć, tek čisto balansa radi (mada se ovde niko nije bunio).
Opet o džamijama pričaju oni koji ih ne obilaze.
I opet priča ode u pustu maštu...