Volela bih da podelim svoje mišljenje o ovoj temi. Ja sam jedno vreme bila vegeterijanac, međutim desilo mi se da mi je menstrualni ciklus dosta kasnio a pre vegeterijanske ishrane nikada se to nije dešavalo. Međutim, kada sam pitala vegeterijance da li to ima neke veze sa drugačijom ishranom, rekli su mi da nema ali sam ipak na internetu našla dosta istih slučajeva (da žene izgube ciklus na toj vrsti ishrane,nekima opada i kosa..) Došla sam do zaključka, veganska/vegeterijanska pa čak i karnivor ishrana ne odgovara svima isto. Dakle, nekome odgovara da ne jede meso, nekome da jede samo meso a nekome da bude umeren. Ja lično smatram da je najzdraviji izbor biti umeren u jelu i picu tj jesti raznovrsnu ishranu. ,,Problem" je što je meni zao životinja i veoma sam empaticna prema njima. A sa druge strane, dok nisam jela meso, ceo dan sam razmišljala sta cu spremati, koliko cu kalorija uneti jer mi je to bilo bitno jer sam prirodno jako mrsava... I tako upadnem u svakodnevnu rutinu razmišljanja. Da ne spominjem koliku sam krivicu imala kad sam ponovo počela da jedem meso. Razmišljala sam da se ponovo vratim na vegeterijansku ishranu iz etičkih razloga, a da li smatram da je to poptuno zdrava ishrana-NE. Ali ovog puta cu skupiti i platiti nekome plan ishrane, recepte i slično da bih bila sigurna da necu sebi pogoršala zdravlje. To bih preporucila i svima koji žele da se prebace na vegeterijansku ishranu.