VeDZbanje medjuljuCkih odnosa

nazovi ga kako hoces, formulisi upakuj kako hoces, to je i dalje tuzakanje.

Nije to pitanje nacina, nego grize savesti.

A ako je nemas, svaki nacin je ok.

Nemam savesti za ljude koji se iracionalno ponasaju, remete atmosferu ili odnose na poslu i neodgovorno ga obavljaju, a da to nije incidentno, nego traje pa shvatis da im je to manir.
Svaku gresku i gaf mogu da shvatim i nisam za to da se tuzakamo, ali ako neko mesecima radi jedno te isto, onda neka se yebe

Kod nas tužakanje ne dolazi u obzir... doduše, sad kad sam sama i nemam na koga da se tužim, ali i kad se koleginice vrate... to je nedopustivo...
Mislim da bi nas direktor nakrpio samo tako...
Ali dobro, mi smo mala firma... mogu misliti kako je tamo gde ima 50 zaposlenih... i svi zgnjecani na jedno mesto... :confused:

Kod nas tužakanje ne dolazi u obzir... doduše, sad kad sam sama i nemam na koga da se tužim, ali i kad se koleginice vrate... to je nedopustivo...
Mislim da bi nas direktor nakrpio samo tako...
Ali dobro, mi smo mala firma... mogu misliti kako je tamo gde ima 50 zaposlenih... i svi zgnjecani na jedno mesto... :confused:

ja radim u firmi sa oko 3000 zaposlenih.

Sva sreca pa nisu svi zgnjeceni na jednom mestu :lol:

Nemam savesti za ljude koji se iracionalno ponasaju, remete atmosferu ili odnose na poslu i neodgovorno ga obavljaju, a da to nije incidentno, nego traje pa shvatis da im je to manir.
Svaku gresku i gaf mogu da shvatim i nisam za to da se tuzakamo, ali ako neko mesecima radi jedno te isto, onda neka se yebe

Nisam mislila na tebe licno, nego uopste.

I nisam mislila na posedovanje savesti generalno, nego na grizu savesti ako neko nie siguran da li je to bilo toliko strasno da bi se prijavilo.

Ni ja ne bih da odgovaram ni kriva ni duzna zato sto neko non stop pravi sranja.

ovo je prava racionaliacija moje situacije o ovako cu i da se ponasam prvi sledeci put

Ne razumem kvinsi jel si ti njoj sef ili ne? Posle tog incidenta sa kovertom ja bih trazila novog asistenta. Mislim, em izgubi kovertu em se pravi luda :eek: lele kako bi letela sa posla ne bi stigla ni da shvati sta je snaslo.
Ti si strozija kao moderator nego kao sef :think:

Pa da...nekako ja sam naucena, u svakoj recenici "molim, hvala, molim te da li bi mogla, puno hvala itd", sto se brljotina tice tri puta tolerises, ako opet zabrlja ukazes, jos jednom pitas da li ima problem, sledeca brljotina pravac nadredjeni ne zbog tuzakanja vec radi cistih odnosa. Cudan smo mi narod, mislimo da je bolje da trosimo energiju na ove igre sto Kistina opisa pod B, ja to nikada ne bih mogla jer bi me zamaralo opasno. Na poslu nismo drugarice, nismo nista zato i postoji termin "koleginica" odnosno "ona koja ti nije drugarica":mrgreen:. Glasam za ciste odnose, i da, ja sam mnooooooogo stroza u zivotu nego na forumu, kada se posla dohvatim postajem pedantni nacista, 'fala Bogu pa nisam ucila za profesora, posteno bi me mrzela sva deca u skoli:mrgreen::mrgreen:

ja nikada nisam radila u sredini kao ovoj sad, ne znam ni odakle da pocnem:confused:
sad sam na distanci sa svima, zakljucila sam da je tako najbolje.
ja imam veoma specificnu poziciju i jedina radim taj posao. moje odeljenje se sastoji od big boss-a, mene i asistenta, koja je zaduzena za administrativne stvari i papirologiju. medjutim, ona pred drugima (drugom firmom sa kojom radimo na projektu) govori kako radi neke stvari koje radim ja. meni to ne smeta, jer je u pitanju nezrela klinka koju niko ne uzima za ozbiljno. ali, desilo se nesto sto ju je direktno dovelu u vezu s mojim poslom i gde se ona kurcilа dok sam ja bila na odmoru i to joj se pre neki dan vratilo, i opomenuta je jer je uradila nesto sto nije trebalo.
u medjuvremenu sam je zamolila da nesto uradi za mene (dostavi papire za refundaciju lecenja, imamo dodatno zdravstveno osiguranje), sto je ona rekla da ce da uradi, odnela kovertu sa sobom, vratila se, ja nsita nisam pitala racunajuci da je uradila to sto je trebalo, da bi nakon nekoliko sati dosao nas vozac i doneo mi kovertu rekavsi da ju je nasao na parkingu.
znaci, ona je kovertu ladno izgubila, nista nije uradila, a nista mi nije ni rekla. sutradan kad sam je videla rekla sam joj da neodgovorniju i bezobrazniju osobu niasm videla, ona se izvinila i kao to je to. njoj to nije big dil nastavlja po starom, stalno nesto zapitkuje, u nekom je super kul drugari smo fazonu, a ja vise ne zelim da pricam sa njom o bilo cemu drugom osim posla. ona nece, ili ne zeli to da skapira:confused:

Prvo, jel ta koverta bila nesto tvoje licno ili u vezi posla?

A za ovo drugo, mislim da bi trebala to da resis sama.Da joj das do znanja. Jer tuzakanje nema vajde, jos ako je mlada, slatka i gotive je dzabe ti sve.

Mene se ne svidjaju odnosi na novom poslu.
Ima dosta novih koleginica, neke nikad nisu radile taj posao. Ove stare nece nista da pokazuju, jos javno govore kako ih mrzi i smara i da nece.
Ja to ne mogu da shvatim, uvek sam sa zadovljstvom obucavala nove ljude i trudila se da zavole posao i da rade sa zadovoljstvom. Nikad nisam bila nadrkana, onako sa visine odgovarala i glumila ludilo, kao sto se ovde radi. Prave dramu od totalno nebitnih stvari. Najgore od svega je sto su i te stare uglavnom nove, tj tu su otprilike 2 do 5 meseci.
I sta vi predlazete da ja tu uradim?

edit- da dodam da je jako zeznuta situacija, jer sumnnjam da obuka nije placena. A ovde su neke od tih starih devojaka bile na obuci po 2 meseca. Sto je totalna nebuloza, na proslom poslu samo ostavljali nove ljude da rade sami posle nedelju dana. Mislim da to mnogo govori o odnosima, jer te neko namerno minira da radis 2 meseca za dzabe.
Sta mislite da li da predlozim direktoru da malo ubrzamo proces? Cudi me da je to tako, zato sto je on upucen u sve i ne mogu da verujem da ne zna da se to tako ne radi. Jedino ako to nije cilj firme, ne placati ljude. Sto je veoma moguce.

Poslednja izmena:

Back