Vedrana Rudan: Hrvati su gladni kruha

Parra-Bellum

Buduća legenda
Poruka
40.087
Vedrana Rudan: Hrvati su gladni kruha, a pale se na četnike, Bleiburg i Dinamo

Čačić je metafora bahatosti ove vlasti. Dolazi iz minorne strančice koju vode dvoje ljudi, on kakav je i Vesna Pusić koja je jedna prepotentna gospođa koja nikada nije ništa napravila za ovu državu a puna su joj usta njezine uspješnosti. To je dvojac koji se na sav glas buni protiv kriminala, a istovremeno su u stranci okruženi kriminalcima i licemjerima.

Jesu li Hrvati inertan narod ili su jako zadovoljni postojećom situacijom? Naime, ovo pitanje se postavlja nakon što su sindikati u nekoliko navrata, zadnji puta za prvi svibanj, pokušali organizirati prosvjede protiv Vlade s nikakvim ili mizernim odazivom.

Još jedan povod za ovo pitanje jesu reakcije, odnosno izostanak reakcija, na blog poznate književnice Vedrane Rudan o knjižici 'Pobunite se!' Stephana Hessela, u kojoj ovaj heroj francuskog Pokreta otpora, diplomat te jedan od sastavljača UN-ove 'Opće deklaracije o pravima čovjeka' poziva građane svijeta na otpor. Rudan, pak, poziva građane Hrvatske da se udruže u protestu protiv Radimira Čačića, za kojeg kaže kako je 'nekvalificirano, bahat, nepristojan, agresivan čelnik stranke koja ne postoji'.

Rudan je pozvala čitatelje da lajkaju tekst, komentiraju ga te se potpišu svojim imenom i prezimenom.

Navedeni tekst je imao devet komentara, od čega samo dva potpisana. Pa ponovno postavljamo pitanje, jesu li Hrvati inertni ili zadovoljni?

- Očekivala sam ovakve reakcije. Pokušala sam isprovocirati ljude da vidim kako djeluje glas razuma, kako funkcionira ideja dobrote. Rezultat je tipičan za nas Hrvate, brundat ćemo, ali nikada nećemo reagirati - kaže nam Vedrana Rudan.

Znači nismo zadovoljni nego inertni?

- Upravo tako. Ljudi su gladni kruha, a pale se na četnike, Bleiburg ili Dinamo, a ne na one što im otkidaju kruh iz usta. Ma iako sam ovako nešto očekivala zgrožena sam nepokretnošću ovog naroda.

Zašto se baš izabrali Čačića za 'metu'?

- Zato jer je on metafora bahatosti ove vlasti. Dolazi iz minorne strančice koju vodi dvoje ljudi, on kakav je, i Vesna Pusić koja je jedna prepotentna gospođa koja nikada nije ništa napravila za ovu državu a puna su joj usta njezine uspješnosti. To je dvojac koji se na sav glas buni protiv kriminala, a istovremeno su u stranci okruženi kriminalcima i licemjerima. Gade mi se. Pa pogledajte, Čačić je slika ove vlasti, on je lijeva i desna i ne znam koja još ruka premijera. I što radi? Zgrće lovu i vrijeđa radni narod kad god stigne. Zato sam spomenula njega jer je moćan, zašto prozivati nekoga tko je u Vladi samo fikus.

Ima li uopće netko pozitivan u ovoj vladajućoj garnituri?

- Ima, Slavko Linić. To je čovjek koji je 90-ih spasio riječke građane od Merčepa, jedini koji je tada imao 'muda' da mu se suprotstavi. Merčep je tada Liniću, koji je bio šef kriznog stožera Rijeke, poslao listu s imenima i poručio mu 'dolazimo'. Na listi sam bila i ja, Linić me osobno nazvao i rekao mi da se sklonim. Nakon toga je javio Merčepu 'čekamo te'. Merčep nikada nije došao i mnogo ljudi je spašeno.

Vidite li uopće izlaz iz ove situacije?

- Da, treba nam nasilje. Da se razumijemo, nisam nasilna ali povijest nas uči da su se sve promjene događale uz dozu nasilja. Događa se to i danas, pogledajte Španjolsku, Grčku ljudi su na ulicama, Vlade padaju dogodit će se promjene.

Za kraj Vedrana Rudan nam je naglasila da svoj blog piše za svoju dušu.

- Ja sam za hrvatske prilike bogata, ne pišem jer se nekome želim ulizati ili uvući u 'guzicu'. Na žalost moja djeca to nisu, a unucima će biti još gore, zato pokušavam probuditi uspavali narod da se pobuni da dođu promjene nabolje.

61777.jpg

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...e_se_na_cetnike_bleiburg_i_dinamo/729748.html

-----------------------------------------------------------------------------------------

Sledeci put kad im budemo slali besplatni grah, da se ne zaboravi i lebac!!! :rtfm:

Vedrana Rudan je u pravu . Ne tice se to samo Hrvata nego svih nas .I mi se palimo na Zvezdu ili Partizan
ili na Nikolica ili Tadica , kao da je nekom bitno sta cemo zapisati .Ovdje lupetamo , a za to vrijeme smo mogli
uraditi nesto korisno za sebe !:confused:
Ниси у праву.Овде се дружимо,проводимо време и размењујемо мишљење са људима,са којима се из разних разлога не можемо да видимо у РЛ.

Матијевић прави највеће ђубре и трпа ГМО соју у све.Али је избегао од њих,кроатијанска школа,тровач.
Знам, старија од моје две млађе сестре ради у канцеларији министарства пољопривреде за јужнобачки округ.
Има све инспекције под шапом!
Наравно мислим да Матијевића!

Знам, старија од моје две млађе сестре ради у канцеларији министарства пољопривреде за јужнобачки округ.
Има све инспекције под шапом!
Наравно мислим да Матијевића!

Pa što ne prijavite trovača, kriminalca?
ohh i vi ste inertni.
tadićevci.. nikolićevci
grobari zvezdaši
virtualni lovci na ustaše i pedere
rugala se sova sjenici...

Tamo Daleko
Objavljeno: March 30th, 2012,| Vedrana Rudan

Dugo nisam bila u Srbiji, preciznije u Beogradu. Nedostaju mi pohane tikvice iz Kluba književnika. Ovih me dana čežnja za tim tikvicama posebno ubija jer se po svim portalima toliko piše o Biljani Srbljanović da to nije normalno

Ženska je dramska spisateljica, uspješna, pametna, mlada, lijepa. Prvi put u životu vidjela sam je baš na terasi Kluba, gutala sam šumske jagode i ljubomorno buljila u vitko tijelo poznate žene.

Nije čovjeku lako imati godine koje ja imam i voljeti djevojke u ljetnim haljinama.

Ovih sam dana sretna iako sve deblja i sve starija. Srbljanovićka je jednako lijepa, ali… Hvala Bogu ima Boga. Uhvatiše je kako je od nekog dilera, nadam se da po nacionalnosti nije Hrvat, kupila nula cijelih i još nešto grama kokaina.

Jes! Koja je to pokvarena zemlja, ta Srbija?! Tamo šmrka pametna, uspješna i lijepa i mlada spisateljica. Što tek rade neuspješni, stari i ružni?!

Dugo njihovi mediji baš i nisu bili sigurni da li je Srbljanovićka zaista umočila nos ali je ovih dana priznala pa se stanje u Srbiji koliko toliko stabiliziralo.

Blago Srbima. Njihov je najveći nacionalni problem da li je neka njihova poznata ženska šmrnula ili nije. Nemaju kriminalaca, ubojica, korumpiranih sudova, odvratnih političara, prodanih novinara, dilera koji rade za policiju…

Njihovim liječnicima ne pada na pamet analizirati koliko je stotina tisuća ljudi tamo ušmrkalo osiromašeni uran pa danas crkavaju od raka u najstrašnijim mukama a bolnice u raspadanju.

Blažena, blažena zemlja. Ja, građanka Hrvatske vidim oko sebe samo mračne likove koji iz dana u dan iz sata u sat uništavaju sudbinu mene i moje djece. Odavno smo prodani pitaj boga kome.

Gledamo kako ovih dana i Španjolska gori. Shvatili smo poruku. Ako se dignemo na zadnje noge policijski konji kopitima će nam razvaliti glave. Sve naše televizije objavile su snimke iz Španjolske da dobro utvrdimo gradivo.

Znala sam, znala sam još kad je rat počeo. Srbi će proći bolje od nas. Znala sam da će jebeni Srbi imati više sreće. Mi u Lijepoj Našoj crkavamo od gladi, bolesti i beznađa a njima je jedini problem uloviti jednu i jedinu Biljanu kako šmrče.

Srbi, Srbi, blago vama. I ja sam poput Biljane uspješna i ja pišem. Danas ću izaći na cestu, kupiti 0,0008 grama kokaina, uvaliti ga u nos, ući u sve novine, rastegnut će me na svim portalima, snimit za teve.

Baš me briga. Netko mora spasiti Hrvatsku.

Poslednja izmena od moderatora:
Tomo i Tomislav
Objavljeno: May 22nd, 2012| Vedrana Rudan

Očajni su. Moji srpski prijatelji. Četnik im je postao predsjednik države. Nikako ih ne mogu utješiti. Govore mi kako Srbi ovim izborom šalju svijetu poruku da se vraćaju u pećinu.Ne kuže, moji srpski prijatelji, da bi na ovim izborima pobijedio Četnik i da mu je konkurent bio Sveti Sava.

“Srbi”? Za četnika Nikolića su glasali “Srbi”? Svaki put kad mi netko od prijatelja kaže kako se osjeća neugodno zbog odluka koje je donio “njegov narod” pomislim kako sam okružena glupanima.

Otkad to “narodi” donose odluke? Nikolića je izabrao “narod”? Ako zanemarimo broj Srba koji nisu izašli na izbore i tako pokazali žestoko gađanje prema svojim političarima, ne smijemo zanemariti činjenicu da su Četniku na pobjedi tri sata prije zatvaranja birališta čestitati čelnici EU.

Kampanju mu je vodio Wiliam Montgomery Amer koji je zanat davno ispekao ubijajući Vijetnamce. Ubijanje Vijetnamaca? Kakve ono veze ima sa srpskim izborima?

Ima. Odabirom četnika za predsjednika Srbije evropske zemlje i Ameri ubili su u Srbima svaku nadu da će idućih sto godina imati pravo na normalan razvoj.

Što je to “normalan razvoj”? Ukidanje korupcije. Otvaranje mogućnosti mladima da se zaposle i dobivaju plaću. Dostojanstvena starost. Bolnice koje neće biti u raspadu. Onkolozi koji će znati liječiti oboljele od trovanja američkim osiromašenim uranom. Gradnja dječjih vrtića, škola, fakulteta…

Suosjećam sa svojim srpskim prijateljima iako je meni teže nego njima. Četnici su, htjeli to oni priznati ili ne, ipak njihovi. Tomo Grobar je srpske gore list. Tomi Grobaru je do jučer najdraža pjesma bila, “Biće mesa, biće mesa, klaćemo Hrvate”.

Kako se tek ja i moji hrvatski prijatelji osjećamo kad naš Josipović četniku šalje telegram i čestita mu na izboru? Nije li naša trauma ipak tisuću puta veća?

Da nam je netko pred dvadeset godina rekao da će naš predsjednik kolegi četniku telegramom slati tople pozdrave mislili bismo da takvo jedno siroče treba smjestiti u ludnicu.

Kad tamo? Što se dešava? Ništa. Hrvati su u međuvremenu postali “civilizirani”, posjekli su sve vrbe, ne pada im na pamet da se zgroze nad Josipovićevim činom jer je i Josipović “civiliziran”.

U Hrvatskoj su danas građani tako tolerantni da im je i četnik čovjek. Ne bi me čudilo da za godinu ili pet, nakon neke teške bitke kojom će Srbi i Hrvati Irancima u raskomadana tjela zabiti američku demokraciju, naš Josipović uruči Tomi Grobaru najviši hrvatski orden za ratne zasluge, Orden kralja Tomislava.

Tomo Tomi? Tomi Tomo? Ima smisla. Kad je Obama mogao dobiti Nobelovu nagradu za mir…

Poslednja izmena od moderatora:
Jos jedna od milion onih koji zele da provokativnim tekstom dodju do kinte ili placene kolumne. Koliko vidim neko je i cita ali objektivno tanko je to ,na nivou Teofila Pancica ,Jelene Karleuse ,kao nedostaju joj pohovane tikvice u klubu knjizevnika ,a tamo kao dobra klopa,lose Vedrana,a sto se tice gladi nisu samo Hrvati gladni, gladna je cela istocna Evropa ,vise sto su naivni i glupi nego sto su siromasni.

Jos jedna od milion onih koji zele da provokativnim tekstom dodju do kinte ili placene kolumne. Koliko vidim neko je i cita ali objektivno tanko je to ,na nivou Teofila Pancica ,Jelene Karleuse ,kao nedostaju joj pohovane tikvice u klubu knjizevnika ,a tamo kao dobra klopa,lose Vedrana,a sto se tice gladi nisu samo Hrvati gladni, gladna je cela istocna Evropa ,vise sto su naivni i glupi nego sto su siromasni.

Pa očigledno nisi pročitao do kraja, pominje ona i Grčku...
Žena ima šlifa, kako možeš sa retardiranom Karleušom da je porediš? Ili onim tronjkom Teofilom? :eek:

Pa očigledno nisi pročitao do kraja, pominje ona i Grčku...
Žena ima šlifa, kako možeš sa retardiranom Karleušom da je porediš? Ili onim tronjkom Teofilom? :eek:

..zena zaradjuje na ovakvim kolumnama od pojedinaca koji je citaju,tako da za dnevnu konzumaciju alkohola ima .poanta svega je da to sto ona pise zna i onaj prosjak na ulici i politicar u saborskim klupama...nije rekla nista novo...a karavana prolazi..:D

Vedrana Rudan: Hrvati su gladni kruha, a pale se na četnike, Bleiburg i Dinamo

Čačić je metafora bahatosti ove vlasti. Dolazi iz minorne strančice koju vode dvoje ljudi, on kakav je i Vesna Pusić koja je jedna prepotentna gospođa koja nikada nije ništa napravila za ovu državu a puna su joj usta njezine uspješnosti. To je dvojac koji se na sav glas buni protiv kriminala, a istovremeno su u stranci okruženi kriminalcima i licemjerima.

Jesu li Hrvati inertan narod ili su jako zadovoljni postojećom situacijom? Naime, ovo pitanje se postavlja nakon što su sindikati u nekoliko navrata, zadnji puta za prvi svibanj, pokušali organizirati prosvjede protiv Vlade s nikakvim ili mizernim odazivom.

Još jedan povod za ovo pitanje jesu reakcije, odnosno izostanak reakcija, na blog poznate književnice Vedrane Rudan o knjižici 'Pobunite se!' Stephana Hessela, u kojoj ovaj heroj francuskog Pokreta otpora, diplomat te jedan od sastavljača UN-ove 'Opće deklaracije o pravima čovjeka' poziva građane svijeta na otpor. Rudan, pak, poziva građane Hrvatske da se udruže u protestu protiv Radimira Čačića, za kojeg kaže kako je 'nekvalificirano, bahat, nepristojan, agresivan čelnik stranke koja ne postoji'.

Rudan je pozvala čitatelje da lajkaju tekst, komentiraju ga te se potpišu svojim imenom i prezimenom.

Navedeni tekst je imao devet komentara, od čega samo dva potpisana. Pa ponovno postavljamo pitanje, jesu li Hrvati inertni ili zadovoljni?

- Očekivala sam ovakve reakcije. Pokušala sam isprovocirati ljude da vidim kako djeluje glas razuma, kako funkcionira ideja dobrote. Rezultat je tipičan za nas Hrvate, brundat ćemo, ali nikada nećemo reagirati - kaže nam Vedrana Rudan.

Znači nismo zadovoljni nego inertni?

- Upravo tako. Ljudi su gladni kruha, a pale se na četnike, Bleiburg ili Dinamo, a ne na one što im otkidaju kruh iz usta. Ma iako sam ovako nešto očekivala zgrožena sam nepokretnošću ovog naroda.

Zašto se baš izabrali Čačića za 'metu'?

- Zato jer je on metafora bahatosti ove vlasti. Dolazi iz minorne strančice koju vodi dvoje ljudi, on kakav je, i Vesna Pusić koja je jedna prepotentna gospođa koja nikada nije ništa napravila za ovu državu a puna su joj usta njezine uspješnosti. To je dvojac koji se na sav glas buni protiv kriminala, a istovremeno su u stranci okruženi kriminalcima i licemjerima. Gade mi se. Pa pogledajte, Čačić je slika ove vlasti, on je lijeva i desna i ne znam koja još ruka premijera. I što radi? Zgrće lovu i vrijeđa radni narod kad god stigne. Zato sam spomenula njega jer je moćan, zašto prozivati nekoga tko je u Vladi samo fikus.

Ima li uopće netko pozitivan u ovoj vladajućoj garnituri?

- Ima, Slavko Linić. To je čovjek koji je 90-ih spasio riječke građane od Merčepa, jedini koji je tada imao 'muda' da mu se suprotstavi. Merčep je tada Liniću, koji je bio šef kriznog stožera Rijeke, poslao listu s imenima i poručio mu 'dolazimo'. Na listi sam bila i ja, Linić me osobno nazvao i rekao mi da se sklonim. Nakon toga je javio Merčepu 'čekamo te'. Merčep nikada nije došao i mnogo ljudi je spašeno.

Vidite li uopće izlaz iz ove situacije?

- Da, treba nam nasilje. Da se razumijemo, nisam nasilna ali povijest nas uči da su se sve promjene događale uz dozu nasilja. Događa se to i danas, pogledajte Španjolsku, Grčku ljudi su na ulicama, Vlade padaju dogodit će se promjene.

Za kraj Vedrana Rudan nam je naglasila da svoj blog piše za svoju dušu.

- Ja sam za hrvatske prilike bogata, ne pišem jer se nekome želim ulizati ili uvući u 'guzicu'. Na žalost moja djeca to nisu, a unucima će biti još gore, zato pokušavam probuditi uspavali narod da se pobuni da dođu promjene nabolje.

61777.jpg

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats...e_se_na_cetnike_bleiburg_i_dinamo/729748.html

Imamo i mi svoje Don Kihote, ali džaba im, malo ih je i svi pljuju po njima, jedna lasta ipak ne čini proleće.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Back