Vedran Badun Adventures - putovanja po svetu.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska tema.

Ljubitelj sam putovanja, pa ako ne mogu otići na neko mesto u svetu uživo a ja to kompenziram kroz YouTube snimke koje postavljaju drugi ljudi, pa tako i YouTube kanal "Vedran Badun Adventures", koji zaslužuje svaku vrstu pohvale.

Čovek je inače rodom iz Dalmacije, sa Omiša , govori više jezika, naš jezik, španski, portugalski, engleski i još neke azijske i afričke jezike.

Sve u svemu, preporučujem YouTube kanal.
Screenshot_20200414-121244.jpg

Ma дај, па то је класично генерализовање. Испадоше Руси као Арапи све буржуји, а имаш делове Русије где се живи лошије него код нас.
Са друге стране, Билановић је злобна особа, он на свом ФБ налогу пљује људе који пишу ћирилицом, сметају му домаћи верници, све генерализује и ја му не верујем много, мислим да баш због тих особина баронише као Кристијан.
Ако жели да се бави политиком, нека се бави, али то има своје последице.

Бађун има другачији приступ, велико поштовање према природи и другим културама и етничким групама. Он ако жели да дође до неке информације или просто да створи интеракцију са домороцима, он то ради без камере, па затим то пренесе, дакле не жели да преноси њихову интиму.
Чак када објашњава како се пије вода у прашуми, не жели да исече тај највећи одређени лист и да покаже, јер зашто би то радио, нисмо Американци дебили да мора све да нам црта, скапирали смо довољно је што је показао како изгледа та биљка, не мора да је искасапи.
И Бађун је политички некоректан у Хрватској, прво изјашњава се као Далматинац и залаже се за тај племенски идентитет, обожава далматинску заставу, оженио је девојку која је обојена ... али он за разлику од Билановића не напада Хрвате, не пљује по ХДЗу, без обзира што има најгоре мишљење о њима.

Ma дај, па то је класично генерализовање. Испадоше Руси као Арапи све буржуји, а имаш делове Русије где се живи лошије него код нас.
Са друге стране, Билановић је злобна особа, он на свом ФБ налогу пљује људе који пишу ћирилицом, сметају му домаћи верници, све генерализује и ја му не верујем много, мислим да баш због тих особина баронише као Кристијан.
Ако жели да се бави политиком, нека се бави, али то има своје последице.

Бађун има другачији приступ, велико поштовање према природи и другим културама и етничким групама. Он ако жели да дође до неке информације или просто да створи интеракцију са домороцима, он то ради без камере, па затим то пренесе, дакле не жели да преноси њихову интиму.
Чак када објашњава како се пије вода у прашуми, не жели да исече тај највећи одређени лист и да покаже, јер зашто би то радио, нисмо Американци дебили да мора све да нам црта, скапирали смо довољно је што је показао како изгледа та биљка, не мора да је искасапи.
И Бађун је политички некоректан у Хрватској, прво изјашњава се као Далматинац и залаже се за тај племенски идентитет, обожава далматинску заставу, оженио је девојку која је обојена ... али он за разлику од Билановића не напада Хрвате, не пљује по ХДЗу, без обзира што има најгоре мишљење о њима.

Na ovo sam mislio.

https://forum.krstarica.com/threads/najgori-turisti-britanci-ili.890158/

gde sam stao

4. Rusi- braća naša su uglavnom uz Engleze na vrhu skoro svuda, pre svega zbog buke koju stavaraju i opet ponašanja kao da su sami na ovom svetu,bez obzira prema drugima. Alkoholne dogodovštine su nešto podrazumevano međutim ono što ih razdavaja od engleza je što su zaista miroljubivi čak i u pijanom stanju. Možda je to posledica i toga što se generalno druže skoro isključivo sa svojom grupom i zemljacima , možda i zbog činjenice da uglavnom i ne razumeju druge jer im jezici nisu jača strana pa i nema puno konfliktnih situacija gde su oni umešani. Posebno što mi smeta kod njih je što imaju običaj da na plaži puštaju neke svoje pesmice i to na zvučnike kao da je blam staviti sluške kao sav normalan svet i ne smetati okolini koja baš i ne želi da služa njihove pop dive umesto zvuka talasa.
Takođe i dalje mi u sećanju kada sam jedva stigao iz Havane u Pariz ma let za Beograd jer se ekipica Ruja malo napila da ne kažem podobrano odvalila na terminalu pa su ih izbacili iz aviona neposredno pred poletanje kad su ih provalili naravno uz naknadno izbacivanje stvari pa je let kasnio a time se i moj layover skratio sa 3 sata na 10 minuta pa su me(nas) po pisti Šarl de Gola vozili u kolima kroz nekoliko terminala do aviona za Beograd, za razliku od naših stvari koje su čekale sledeći let sutradan.
Ako ništa drugo ono barem su na plaži lep prizor, mislim na ženski deo populacije. Nekako da i im čovek i oprosti sve ostalo :lol:

Naravno da je generalizacija jer posmatramo veći uzorak, uz sve moguće izuzetke, i izvlačimo neke opšte zaključke o ponašanju primenjive na većinu. Dakle ja se slažem u delu da ne pričaju strane jezike, da se verovatno zbog toga i ne upuštaju mnogo u komunikaciju sa ostalima, da su zboh toga izolovani,imaju praktično svoje klubove i restorane, da vole i to isticanje brendova i statusnih simbola daleko više nego neki drugi evropski narodi,sličnije azijskim.
Ovaj je neki ex-krimos pa je došao u kontakt sa verovatno onim bogatijim i njemu sličnim slojevima, a o njihovoj ljubavi ka kiču i dokumentarci su snimani pa verujem da je tačno.

Ne komentarišem njegove tviter ili fb političke stavove, ili krimi-db prošlost i taj segment priča,ne osvrćem se na to, jer na ovom pdf-u u ovom kontekstu ga posmatram kao vlogera i putopisca i smatram da nije neki blago rečeno, tj da ni rad kamere ni koncept nisu na nekom nivou kvaliteta koji bi me inspirisao da gledam nastavak. Prosečan američki student na proputovanju ima 10x bolje putničke vlogove i tehnički i po konceptu.

Tu je Bađun nešto bolji, ali opet ne toliko da bih ga ispratio. Jednostavno čitav taj hippy-rasta vajb, nisam nešto u tom fazonu pa mi ne leži ali je definitivno profesionalniji za klasu od Bilanovića.

Back