Većina priča o čudesno izlečenom raku su lažne

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Muad'Dib

Buduća legenda
Banovan
Poruka
30.114
Većina priča o čudesno izlečenom raku su lažne – Examinus

Naslovi u medijima su bombastični, dok se u samim tekstovima ispod njih tek ponekad stidljivo provuče informacija da su ovi ljudi primali hemioterapiju, radioterapiju ili imali operaciju kojom im je tumor uklonjen. U mnogim slučajevima se priča prenosi bez ikakve provere, koju zaista nije teško uraditi. Mogu samo reći da se radi o vrlo neodgovornom novinarstvu, koje je do sada doprinelo mnogim smrtima obolelih od raka.

Obradio sam popularne priče iz medija, dao jake argumente da su u pitanju dezinformacije.

U pitanju je moj najnovi tekst na sajtu, ko ima volje i želje neka pročita, cenim sugestije i ocene :)

Neke i nisu dezinformacije.

Postoje izleceni od raka.

Napisao sam "većina" a naveo neke najpopularnije. Na kraju teksta imaš ovaj deo:
Da li je moguće da rak čudesno nestane? DA, moguće je!

Rak je kompleksan skup oboljenja (preko 200 njih) koja još uvek nisu potpuno proučena, ali se dosta razlikuju međusobno. Statistika kaže da od 100.000 obolelih barem jedan iskusi spontanu remisiju tj. neobjašnjivo izlečenje, najčešće nakon infekcija nekim virusima i groznice – imuni sistem počne da prepoznaje maligne ćelije i napada ih. Ukoliko se to dogodi kod nekog ko je pokušao da se izleči nekom od ovih kvaziterapija ishranom on zaista će moći da tvrdi da je to dokaz i (površno gledano) niko to neće moći da ospori. Zato se ne treba oslanjati na anegdotalne dokaze o uspešnosti terapija, već je jedini način potvrde ozbiljna naučna studija, koja bi tu terapiju ispitala na većem broju ljudi, u kontrolisanim uslovima i uz vođenje pažljive statistike.

Pošto sam jedan od onih koji su u kući imali obolelog naravno da smo hteli da učinimo sve.
Od pomoći prijatelja iz inostranstva preko lekara koje smo na svu sreću poznavali ako se to srećom može zvati ali opet jeste,
da smo bez razmišljanja i stan hteli da prodamo samo da je bilo šta moglo da se uradi...

Čitao sam mnogo i došao do zaključka da su za sada kompanije spremne da nas truju lošim proizvodima koji povećavaju šanse za kancerom a zbog svog profita pa se još kao statistički čudimo o porastu kancera i tražimo primere iz prošlosti, tako da se ljudskim životom ionako mešetari kao i da se pojedini lekari sprečavaju u svojim pronalascima za ovu genetsko-imunološku bolest...

IZBEGAVATI SVE ŠTO POVEĆAVA KISELOST ORGANIZMA
takodje izbegavati slanu i prsslatku hranu, jedva nadjoh zašto se malo vode kampanje protiv a zatim se sve zabatali oko duvana dakle i duvan.
organizam se dugo bori sa ovim stvarima, ali dodajmo NAJVAŽNIJI MOMENAT - STRES
Stres nije samo momenat kada nam skoči pritisak već proces kojim se mozak bavi predugo zanemarujući ostale funkcije, zar ne?

Gomila neznalica treniranih na stresno "profit ili smrt" poslovanje jednostavno prave ovu bolest ljudima svojim idiotskim postupcima.
Usled stresa na poslu ne ora samo kancer da se pojavi, može da se fasuje dijabetes2 "normalna bolest", može i centar za ravnotežu da zakaže, da vam se zatvara jedno oko i počne da trni ruka...

Poslednja izmena:
Inače zbog svega onog pročitanog NE ŽELIM da se ikad pronadje lek za ovu dvojaku imunološko-genetsku bolest.
Nije zato što sam izgubio najbližeg ukućanina pa sad patološki želim nesreću drugima,
nego je stvar u tome čemu bi taj pronalazak služio patološkim monstrumima koji zaista upravljaju ovim svetom.
Laboranti znaju o čemu govorim...

- - - - - - - - - -

Takodje NE ŽELIM da se neke prirodne elektromagnetne pojave ikada demistifikuju naučno zbog istog razloga.
Na kraju krajeva medicinski i elektrotehnički fakulteti spadaju u najcenzurisanije po pitanju odobrenog znanja u odnosu na saznanja.

Poslednja izmena:
Neke i nisu dezinformacije.

Postoje izleceni od raka.

Kao što kijavica nije "jedna bolest" već postoji nekoliko tipova pa ne može da se napravi univerzalni lek.
Tako ni kancer nije "jedna bolest" mada se zasniva generalno na padu imuniteta i poremećaju dnk strukture (dnk? laku noć).
Sad, da imunitet skoči tek tako i da se dnk samokoriguje nekako mi zvuči naučno fantastično

Jedan od pametnijih saveta koje sam pročitao je da surutka i kefir buu deo naše svakodnevne ishrane.
Surutka mnogo pomaže i jednom naviknuti na istu smanjićemo značajno mnoge tegobe u organizmu počevši od varenja, preko normalizacije funkcije lenjih i zatrovanih creva i jetre i samim tim telesne težine...

Bukvalno sam silovao sebe dva meseca sa surutkom (odmah uskoči neko pametan za kozju a ni kravlju ne pije) pun efekat sam osetio posle dve nedelje pijenja od litar do dva dnevno...
... a onda zabatalio mesec dana počevši sa starim navikama i evo opet problemčića....
dakle da ne zezam ja organizam i da mu pomognem...

Kao što kijavica nije "jedna bolest" već postoji nekoliko tipova pa ne može da se napravi univerzalni lek.
Tako ni kancer nije "jedna bolest" mada se zasniva generalno na padu imuniteta i poremećaju dnk strukture (dnk? laku noć).
Sad, da imunitet skoči tek tako i da se dnk samokoriguje nekako mi zvuči naučno fantastično

Jedan od pametnijih saveta koje sam pročitao je da surutka i kefir buu deo naše svakodnevne ishrane.
Surutka mnogo pomaže i jednom naviknuti na istu smanjićemo značajno mnoge tegobe u organizmu počevši od varenja, preko normalizacije funkcije lenjih i zatrovanih creva i jetre i samim tim telesne težine...

Bukvalno sam silovao sebe dva meseca sa surutkom (odmah uskoči neko pametan za kozju a ni kravlju ne pije) pun efekat sam osetio posle dve nedelje pijenja od litar do dva dnevno...
... a onda zabatalio mesec dana počevši sa starim navikama i evo opet problemčića....
dakle da ne zezam ja organizam i da mu pomognem...

Rak je NAJUNOSNIJA bolest za lekare, farmaceute, proizvodjace medicinske oprema , nutricionbiste, grobare....

SVI ZARADJUJU na raku...

Kada bi cajevi lecili rak, mnogi bi mogli da kupe shatru....I ostanu bez posle...

A to niko ne voli....:nono3:

ZATO rak nema leka.....

Nemoj da temu vodiš u teorije zavere bezveze.

Prosta istina je da niti jedna "nefarmaceutska" metoda za lečenje raka ne deluje i to ne na sve nego ne deluje ni na jedan tip raka.

Ako imaš dokaze za suprotno iznesi ih, ovako mlatiš paznu slamu sa pretpostavkom "kada bi postojao lek krili bi ga".

To na zalost nisu teorije zavere. :nono3:

Farmaceutska industrija je NAJMOCNIJA INDUSTRIJA NA SVETU iza industrije oruzja.

Veliki deo te moci je dobila bas zahvaljujuci raku i njeghovom "lecenju":rtfm:

Nastavljaš sa teorijom zavere i dezinformacijama. Evo pogledaj listu najmoćnijih kompanija na svetu, kada je u pitanju farmacija prva firma je tek na 46om mestu:

The World’s Biggest Public Companies List - Forbes

Da li ti to deluje kao druga najmoćnija industrija na svetu?

Čak i kada bi bila, to nije nikakav dokaz da neko krije lek za rak. Za farmaciju će uvek biti mnogo posla, zapravo sve više jer se ljudi sve gore hrane i ponašaju.
Čak i da danas nestane rak, to ne bi dramatično smanjilo njihov profit.

Najveca katastrofa za svetsku medicinu danas bi bilo kada bi se otkrilo da rak moze da se leci sa nekim cajevima....

To je stravicna zabluda :)

Sto je bilo teorije zavere do sad na temi, bilo je. Svaka dalja prica o farmakomafiji bez dokaza bice brisana, nemojte dzabe da gubite energiju na kuckanje.

Edit: Za one koji su resili da se ipak inate - ljudi, meni je to 2 klika :)

Obradio sam popularne priče iz medija, dao jake argumente da su u pitanju dezinformacije.

U pitanju je moj najnovi tekst na sajtu, ko ima volje i želje neka pročita, cenim sugestije i ocene :)

Super je ovako lepo sve prevare na jednom mestu.
Ovo je tvoj sajt? Ko je pravio?

Poslednja izmena:
Super je ovako lepo sve prevare na jednom mestu.
Ovo je tvoj sajt? Ko je pravio?

Nije moj sajt ali sam autor na njemu, povezan je sa fejsbuk stranicom iz mog potpisa (Vakcine i alternativa - reč nauke).

Što se ovih prevara tiče, kamo sreće da su sve, nabrojao sam samo najočiglednije.
Posebnu zahvalnost dugujem Kamaelu koji mi je skrenuo pažnju na većinu ovih prevara. Za njega su one dokaz ispravnosti veganizma :)

Od kad je na Krstarici dozvoljeno reklamiranje drugih (sopstvenih) sajtova?

Niko se ne bavi temom teksta, samo sporednim glupostima. Sajt je bez reklama tj neprofitabilan i ovde je samo linkovan kao izvor teksta, o kojoj reklami pričaš?

Uostalom, kada bi se striktno poštovala pravila foruma većina sadržaja na forumu morala bi da bude obrisana:
- postavljanje besmislenih, nejasnih sadržaja i sadržaja koji su sami sebi svrha
- banalna komunikacija
- višestruko postavljanje poruka/komentara iste ili semantički slične sadržine
- skretanje sa teme diskusije
- podsticanje svađe
- izrugivanje nad javnim ličnostima
...

Lek protiv raka jos ne postoji. :nono3:

Iz tih razloga hirurgija i hemo terapija je JEDNAKO VALIDNA kao i narodni lekovi, biljni napici, pa cak i vradzbine...

Kraj je uvek izvestan, samo sto cete ako se koristite savremenom medicinom potrositi jedno 1000X vise i vase pare ce se sliti u dzepove lekara, farmaceutske industrije i medicinske opreme ....

I na kraju kod onih koji se bave pogrebom i molitvama...

Ili kolega Mikelo ja gresim, mozda Vi lecite rak?:think:

Ili samo SKUPO PRODAJETE BOLESNICIMA NADU?

Razmislite....

Jos vise od ovih prica i prevara o izlecenim raku kojekakvim besmislenim metodama i cajevima mene nerviraju clanci koji se svaki
dan pojavljuju u medijima , a naslovi su uglavnom tipa " deset ( moze i sedam ili dvanaest) namirnica koje sigurno izazivaju rak, a tu su i jagode,
jabuke, paradjz, o mesu i da ne govorim pa cak i krompir. Naravno uvek i beli secer i gazirana pica.
Alkohola nigde nema, a nema ni cigareta, ali bogami ni marihuane ( a da, ona leci rak:D)

Lek protiv raka jos ne postoji. :nono3:

Iz tih razloga hirurgija i hemo terapija je JEDNAKO VALIDNA kao i narodni lekovi, biljni napici, pa cak i vradzbine...

Kraj je uvek izvestan, samo sto cete ako se koristite savremenom medicinom potrositi jedno 1000X vise i vase pare ce se sliti u dzepove lekara, farmaceutske industrije i medicinske opreme ....

I na kraju kod onih koji se bave pogrebom i molitvama...

Ili kolega Mikelo ja gresim, mozda Vi lecite rak?:think:

Ili samo SKUPO PRODAJETE BOLESNICIMA NADU?

Razmislite....

Prvo, kolege nismo. Da bi ti bio moj kolega, morao bi mnooogo da ucis i radis.

Drugo, nemam ja sta da razmisljam o tome, kad postoje statisticki podaci koji govore o tome koliko ljudi se izleci od raka zahvaljujuci modernoj medicini.
Sad, sto neko voli da mrzi ceo obrazovan svet, tu ne pomazu hirurzi i hemioterapija. Za to je zaduzena jedna druga specijalnost.

Trece, ova fraza “kraj je uvek izvestan” je ekstremno glupa, posto je tacna i za ljude koji nikad ne obole od raka. Dok ne izmisle nacin da budemo besmrtni, kraj je svakako uvek izvestan.

Poslednja izmena:
Opet se ne držiš teme i papagajišeš standardne gluposti.

Stalno pitate nešto a nikada ne čitate odgovor, zato sam i digao ruke od objašnjavanja budalama po forumima i preneo tekstove na sajt + fejsbuk.

Evo odgovora na tvoja pitanja, naravno potpuno sam siguran da ih nećeš pročitati:

Chemotherapy doesn’t work? Not so fast…
Does chemotherapy work or not? The “2% gambit” – Respectful Insolence

Gde ti vidis gluposti?

Sta ti znas o savremenoj medicini?

Znas li ti da je ZAGADJENJE PLANETE 3% od citave svetske industrije, a 50% od LEKOVA?

O tome nikada nisi citao nista, pa ti se cini da je sve glupost sto nije NA ZVANICNOM KURSU?

Zamara me da citam jer je na engleskom koji slabo govorim.

Opet se ne držiš teme i papagajišeš standardne gluposti.

Stalno pitate nešto a nikada ne čitate odgovor, zato sam i digao ruke od objašnjavanja budalama po forumima i preneo tekstove na sajt + fejsbuk.

Evo odgovora na tvoja pitanja, naravno potpuno sam siguran da ih nećeš pročitati:

Chemotherapy doesn’t work? Not so fast…
Does chemotherapy work or not? The “2% gambit” – Respectful Insolence

Hemoterapija svakako ne leci, ali pomaze ihihi ljuidima i produzava im barem zivot za nekoliko godina.
A da je otrov to je valjda svakome jasno.

- - - - - - - - - -

Gde ti vidis gluposti?

Sta ti znas o savremenoj medicini?

Znas li ti da je ZAGADJENJE PLANETE 3% od citave svetske industrije, a 50% od LEKOVA?

QUOTE]

Al kad se ubodes na zardjao ekser odmah ides po tetanus?:zcepanje:

Prvo, kolege nismo. Da bi ti bio moj kolega, morao bi mnooogo da ucis i radis.

Drugo, nemam ja sta da razmisljam o tome, kad postoje statisticki podaci koji govore o tome koliko ljudi se izleci od raka zahvaljujuci modernoj medicini.
Sad, sto neko voli da mrzi ceo obrazovan svet, tu ne pomazu hirurzi i hemioterapija. Za to je zaduzena jedna druga specijalnost.

Trece, ova fraza “kraj je uvek izvestan” je ekstremno glupa, posto je tacna i za ljude koji nikad ne obole od raka. Dok ne izmisle nacin da budemo besmrtni, kraj je svakako uvek izvestan.

Posto znam sta si po struci, mogu da ti kazem da imam VISE skole od tebe, tako da smanjis prepotenciju....:per:

Drugo, teski si dogmaticar, idealan za komunisticki sistem: postoji samo jedna istina, sve ostalo je spam....O tome se ne razmislja jer ne moze da udje u tvrdu glavu.

Trece, pricamo o kanceru i njegovom eventualnom izlecenju ili ne, a ne o besmrtnosti duse. Nisi ispao pametan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back