VEČE BEOGRAĐANA

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne lupetaj.. A u konclogor da me pošalješ, nećeš? U gulag, a na Goli Otok?
Ponašaj se kao ljubazan gost.
A da ustanem ja, da VI sednete, a da odem ja, da vi dođete da mrzite sve što diše?
Za razliku od VAS koji ste došli, mi nemamo gde da se VRATIMO, ali to ne znači da ćeš "ISUSE, KAK JE VEIK" moći da pljuješ kada ti se prohte. Nismo svi tunjavi...

Sevaj..

Izvini, sad sam ozbiljna: a ko su VI „koji mrzite sve što diše"??? :?
KO ovde govori o mržnji, actually? Ajde pročitaj ponovo temu. Jbg, gde god da se deneš - kad ono opet ti :lol:

KO tačno treba da ode, a ko da dođe? Treba li IKO da dođe, ili će u tom slučaju, neko ipak morati da ode? A što idu ovi što idu, zbog "dođoša" u Bgd ili iz drugih razloga?Das svi zamrznemo i petrificiramo, najbolje - i svi izumrli u istom danu :P Brkat ti taj marketing, HeBe, mutna voda pomutila vidik.

Okean nije dovoljno veliki za sve - Just SWIM, darling: fish are friends not food :P

Cela ova tema u stvari ne postoji, postoji ali samo kao tema na forumu internet krstarice. Odavno nisam čula da neko o ovome javno govori.
Ja bih joj dala nov smisao, gde se ne govori o mržnji nego o ljubavi i poštovanju koje raste preko kuće i dvorišta, ulice, kraja, grada i širi se preko čitave zemlje. Ako je moj grad nekom raširio ruke zbog čega ja da mu se suprotstavim?

Jedino mogu da budem zgađen malograđašntinom.
Pitanje je bilo, nakon uvrede meni upućene: šta mogu da učinim za one nezadovoljne mojim gradom i ljudima? Očigledno da je pljuvanje po tuđem kućnom pragu nečiji manir, a ja ne umem protiv toga da se branim. Habitat mi je malo viši od ravničarskog mozga već generacijama.

Mislim, Bet, nismo se okupili, ne organizujemo okupljanje, nemoguće je. Beograd nije autarhičan.
Jedino paori uvek misle da će neko da ih zayebe unapred, oni muljaju po mutnom Dunavu i tamnim vilajetima, slepi su i mrze sve što diše. Jbte, meni stvarno nije jasno otkud to tebi, ne uklapa se.
Kome ti zameraš? Povraća mi se od takvih..
Aj Ćao..

jos nesto: Hebe, odgovori mi - da bih razumela o cemu pricas : KO SMO TO „MI” koji „mrzimo sve sto dise”?!

Sta ti to meni imputiras?

...i svi izumrli u istom danu...a da pri tom nije imao ko da ih ozali. Like it? Naravno da ne.

Nije tačno..

Kaži ko ti smeta i zbog čega?

Da ga eliminišem odmah... ako si u pravu.

Ti si mi pljuvala na prag, na prvi komšiluk..

VI ste oni koji nemate pripadnost i ne volite ništa u gradu koji zahteva da bude voljen da bi se u njemu živelo. Bilo bi dobro da je tako...zarad onih koji stvarno imaju osećaj pripadnosti, a taj osečaj nije sramota imati.
Ne razumem ko ti smeta, nisi mogla da nađeš posao, ili nisi mogla da studiraš ili šta?
Ne sviđa ti se GSP, previše je pasa, ne kapiram nikako..

btw. u Brodarskoj kasini, a ti bi to trebao znati, desavalao se svasta....dugo je luka bila steciste secikesa i inih...OTUD metafora, ni na kraj pameti mi nije bilo gde ti u rl zivis :D

...pazi, ne razmisljam o RL kad sam ovde, nemam to u vidu, moj bag, sori, fajtamo se bez razloga.

Za šta je metafora? Alegorija za Beograd? Boli me pače za tvoje trope..drugi put kaži Čubura, oni tamo nemaju zidove na stanovima..
Ne znaš ti šta hoćeš prvo nauči šta je to što nećeš, a za to, svakako, nije Beograd kriv..aj ne zamajavaj me.
Organizuj putovanje u Nicu ili bilo gde , povešćemo te :razz:

Cya

Betty:
jadni pervertovani ksenofobi - strah vas je KOMŠILUKA jbt...ne daj Božo & Gazdarice da vam neko svrne u prćiju...ajd sad svi mrš u Savamalu, tamo vam je i mesto, bitange i secikese.
Ma, i tamo će vas neko "prevariti" i naguziti vam ženu i "oteti posao" i..ma...gde god odete, kad tamo - OPET VI :lol: Jadna moja pučino beslovesna...crna je to slika, neću da se družim više s vama. Bu!
8)
Nisi u pravu ove nema ni reci o ksenofobiji.
Žao mi je ali seve ono što iole poseća na tipično Beogradsko,neki drugi ljudi su počeli da uništavaju.Pogledaj samo koliko je lepih beogradskih kafana nestalo...
Tri lista duvana nikako nisu zaslužila da postanu parking mesto.Orač,Lipa,Beli Bagrem...
Da ne nabrajam dalje.
Zasigurno znam da te simbole Beograda nisu uništili ljudi rođeni u ovom gradu.
Čubura ne liči na sebe,Bulbulder,Dorćol...
Zvezdarsku šumu nisu posekli i nastanili Beograđani već gomie novokomponovanih skorojevića.
U ostalom ne vidim ništa loše u tome da se borim za svoj grad.
Pomenuste GSB,pogledajte malo registracije autobusa privatnih prevoznika,nisam siguran da bi meni dozvolili da prevozim ljude u Milanovcu,Priboju ili Bjelom Polju.

HeBePoBaTaH - Totalno kapiram o cemu pricas! Mog dedu su iz Bg-a isterali 40-tih godina ti likovi koji su se zapatili ovde, i sada misle s pravom da je ovo njihov grad, a pritom ga pljuju i prljaju kako stignu! Zbog toga je moja mama rodjena van Bg-a! Da ne poverujes! Posle toliko generacija koje su odrasle ovde... I oni su sada novi Beogradjani! I cesto i zive na Novom Bg-u!
I krenuli su vrtoglavom brzinom da se kote... Zidaju kuce gde stignu!! Dolaze ovde i ne rade nista - u penziji su...i dosadjuju kako nemaju od cega da zive! Umesto da se vrate u svoja sela i tamo obradjuju zemlju i pocnu da privredjuju! I zive od plodova svog rada! Prvi put posle 50-60 godina!!
Meni ne smeta sto oni nisu originalni Beogradjani, vec mi smeta sto ne postuju nista! Ali apsolutno nista!! Njihova deca - nastavljaju tim stopama! Iver ne pada daleko od klade!
Apsolutno se slazem da treba da pocnemo da se zovemo medjusobno Zemljacima i da se zaposljavamo medju sobom! Ovde su Beogradjani domacini, i oni ce ovde da zive i rade, a ne neki dodjosi koji ce ceo zivot provesti ovde pljujuci po Bgu i hvaleci svoje selo! :D

lider:
Ma nemam ja ništa protiv onih koji nisu Beograđani.Samo mislim da ih je u mome gradu previše,uz pomoć svojih zemljaka zauzimaju pozicije,laktaju se trpaju u sve segmente života.
Pa gde će moja deca da se školuju,rade,ako im sami Beograđani ne pomognu.
Ljudi deda mi je ovde rođen,nemam nikoga na selu,ni nemam njive ni one koji me snadbevaju mesom,sirom kajmakom....
:shock: :-? :-x :cry: 8-) :idea: :lol: :lol:

Andzi:
HeBePoBaTaH - Totalno kapiram o cemu pricas! Mog dedu su iz Bg-a isterali 40-tih godina ti likovi koji su se zapatili ovde, i sada misle s pravom da je ovo njihov grad, a pritom ga pljuju i prljaju kako stignu! Zbog toga je moja mama rodjena van Bg-a! Da ne poverujes! Posle toliko generacija koje su odrasle ovde... I oni su sada novi Beogradjani! I cesto i zive na Novom Bg-u!
I krenuli su vrtoglavom brzinom da se kote... Zidaju kuce gde stignu!! Dolaze ovde i ne rade nista - u penziji su...i dosadjuju kako nemaju od cega da zive! Umesto da se vrate u svoja sela i tamo obradjuju zemlju i pocnu da privredjuju! I zive od plodova svog rada! Prvi put posle 50-60 godina!!
Meni ne smeta sto oni nisu originalni Beogradjani, vec mi smeta sto ne postuju nista! Ali apsolutno nista!! Njihova deca - nastavljaju tim stopama! Iver ne pada daleko od klade!
Apsolutno se slazem da treba da pocnemo da se zovemo medjusobno Zemljacima i da se zaposljavamo medju sobom! Ovde su Beogradjani domacini, i oni ce ovde da zive i rade, a ne neki dodjosi koji ce ceo zivot provesti ovde pljujuci po Bgu i hvaleci svoje selo! :D
Kako da se vrate?? Gde da se vrate??? Pa prodali su i zemlju i stoku samo da bi došli ovde!? Pokupovali dobre poslove, dobre gajbe, dobre limuzine i sada su gospoda... I ko još obraća pažnju na to što bacaju kese sa, svojim, đubretom po dvorištima i ulicama!?.. kad su se doselili na angro.. to prljanje je postalo k'o dobar dan, normalna pojava... ma ko će sad da ide ''čak tamo'' da baci đubre u kontinjer, lakše je kroz prozor, susedu, na terasu... pa nek' se on bakće s'tim... :oops:

Brate od takvih mozeš i da nastradaš.
Ja sam letos sedeo ispred jedne zgrade i igrao šah sa ortakom.Na deset santimetara od mene pao je kuhinjski nožTip je tresao ostatke lubenice preko terase i zaboravio na "Ćakiju" .
Još se vratio da traži nož.
Malo je falilo da mu vratim , ali u ....

Back