Vaznost domena...?

Macro_ek

Primećen član
Poruka
506
Molio bih odgovor na ovu temu...

Da li je izbor adekvatnog domena bitan (narocito u nasim uslovima kada je veoma niska internet pismenost) i kako izabrati onaj pravi?

Trenutno u saradnji sa nekoliko kolega sa Ekonomskog fakulteta u Podgorici pravimo odredjeni projekat pa smo se malo sporeckali oko internet adrese! Da li zeljeni domen treba da bude sto kraci i jasniji, da se lako pamti i da postoji minimalna mogucnost greske prilikom unosa te adrese ili je sta kriterijum? Uglavnom, (na moje negodovanje) usvojen je domen:

www. ime projekta .cg.yu

dok je moj predlog bio

www. inicijali projekta .com

Inace, to je projekat koji se prvi put radi u Crnoj Gori i koji za osnovni cilj ima povezivanje poslodavaca i potencijalnih kadrova radi smanjenja nezaposlenosti... Vec je odredjeni broj vodecih kompanija u Crnoj Gori pokazao veliko interesovanje za projekat!

Naravno da ce marketing team imati veliku ulogu u svemu ovome da promovise projekat i samim tim i internet prezentaciju pa mislim da nije od ESENCIJALNE vaznosti da kompletno ime bude u adresi!

Ime projekta je na Engleskom jeziku i nije jednostavno za zapamtiti (ja koji sam 10 godina kroz skolu ucio engleski jezik morao sam da konsultujem rjecnik da provjerim pravopis), tako da je mogucnost greske prilikom unosa veoma velika... da ne spominjem da je za 10 karaktera manji predlog sa inicijalima! Takodje .com domen pokazuje nivo globalizma, profesionalnosti i otvorenosti, a .cg.yu je vise lokalnog karaktera (iako je ovo projekat koji je samo za CG)...

Volio bih da cujem i Vasa misljenja...

Pozdrav!

P.S. Ljuuudi, lijepo je biti ponovo sa Vama!
 
loop:

SEO ??? Mora da sam malo duze bio odsutan... sta to bijase :D :D

Ajde da vas pitam: kako se pise rijec karijera na engleskom?

Ali nema gledanja u recnik... Slican projekat se radi u Srbiji, u BG vec nekoliko godina i to je postalo tradicija... mozda ste culi za Career Days?? Eto... ja odgovorih kako se pise :D :D 
Zato ako je namjenjeno samo za CG, samim tim domena CG je mnogo atraktivnija ljudima u CG, nego COM.
Jer com i jeste globalna domena i kao takva bi se trebala, a vjerovatno i tretira za svjetski razmjeran sajt (sadrzaj).
Dakle druga je prica da je to neki sadrzaj koji bi bio koristan svima (dakle svjetskih ili eventualno regionalnih razmjera).
 

Back
Top