Vaterpolo repezentacija Srbije na OI 2024

I to nama računaš uspjehe od 2006.
Osvojili smo svjetsko 2005.
A FINA priznaje Srbiju kao pravnu nasljednicu uspjeha vaterpolo reprezentacija SCG I SRJ, pa čak i Jugoslavije.
Srbija je realno od 2006 i tu je odnos jasan
OI 3-1 za nas
SP 2-3 za njih
EP 5-2 za nas

ukupno 10-6 za Srbiju

FINA priznje ali realno sve imovina Jugoslavije pa i SCG bila je deljena medju republikama, za medalje je to ne moguće tako da one ostaju kao jugoslovenske od 1946-1991 i kao SCG (SRJ) od 1992-2005

Srbija je realno od 2006 i tu je odnos jasan
OI 3-1 za nas
SP 2-3 za njih
EP 5-2 za nas

ukupno 10-6 za Srbiju

FINA priznje ali realno sve imovina Jugoslavije pa i SCG bila je deljena medju republikama, za medalje je to ne moguće tako da one ostaju kao jugoslovenske od 1946-1991 i kao SCG (SRJ) od 1992-2005
Po sporazumu o razdruživanju Srbije i Crne Gore, Srbija ostaje naslednica sportskih uspjeha.

Po sporazumu o razdruživanju Srbije i Crne Gore, Srbija ostaje naslednica sportskih uspjeha.
nema od toga ništa, sva imovina zajednice je dedjena u omeru 94% Srbiji i 6 % CG Srbija jeste naslednik u smislu članstva u FINA ali medadje se dele tj ostaju u ovim periodima koje sam gore naveo ti možeš da računaš i od 1946, Hrvatska je dobra ali sa nama thenutno ne mogu da se porede oni nastapuju od 1992 a mi od 2006 i opet su u minusu ali dobro biće još borbi u budućnosti vaterpolo boja izmedju nas i hrvata i madjara

Postovanje svima ukljucujem se u razgovor samo sa pitanjem. Da li postoji bilo koja forma teksta napisanog u vezi sa temom: skauting( ne znam prevod na nas jezik al pretpostavljam posmatrac). Dakle interesuje me bilo kakav tekst prevashodno ako je moguce da bude vaterpolo sto je veoma retko, ali isto tako bilo koji drugi sport. Takodje me interesuju i te statisticke stavke, psiholoski faktori, stavovi ostvarenih ljudi u sportu vaterpola, dakle bilo koja knjiga bilo kog autora samo da je vezana za skauting.
PS ako iko ima predlog za dobru knjigu o vaterpolu kao sto je Banetova “Preokret” sa jakim tezama jacanja mentalne snage i stvaranje sampionskog mentaliteta, i to je ono za sta bih vole da dobijem preporuku.

Back