Vaterpolo četvrt finale El klasiko Srbija Hrvatska

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
69.085

Kakav spektakl u četvrtfinalu: Srbija protiv Hrvatske!​


Vaterpolo spektakl očekuje nas u četvrtfinalu Svetskog prvenstva! Hrvatska reprezentacija dominirala je u osmini finala pobedivši Kinu sa čak 22:4, dok je Srbija, kao prvoplasirana u svojoj grupi, automatski obezbedila četvrtfinale.​


Ova pobeda Hrvatske znači da će se ponovo suočiti sa Srbijom, u vaterpolo klasiku koji će se odigrati 13. februara u 17 sati.

Poslednji susret ovih rivala na Svetskom prvenstvu bio je 2022. godine, kada je Hrvatska slavila.

Međutim, Srbija je vezala tri pobede u Svetskoj ligi, te je jasno da će meč biti pravi spektakl.

Nema sumnje da će Hrvati protiv Srbije pokušati da raskrče put ka zlatnoj medalji, nakon srebrne na Evropskom prvenstvu, pošto ih je u finalu savladala Španija.
Podsetimo, vaterpolisti Srbije plasirali su se na Olimpijske igre u Parizu, pošto su u odlučujućem meču u grupi na Svetskom prvenstvu u Dohi savladali Ameriku 14:12 (2:3, 3:4, 6:1, 3:4).

Dušan Mandić, Đorđe Vučinić i Nikola Jakšić su bili najefikasniji kod Srbije sa po tri gola, dok je kod Amerikanaca prednjačio Irving sa tri, odnosno Dod i Daube koji su postigli po dva gola.

Srbija je tako uspela direktno da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ujedno stigavši i do olimpijske vize gde će u Parizu na leto braniti zlatno odličje.
 

Back
Top