Vaspitavate li svoju decu u šovinističkom duhu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Словени су се овде населили у 8. веку, Мађари 3 века касније... :confused:

Pa nisu svi Sloveni Srbi, al' nek ti bude, ne bih više ovde da postujem ni gostujem, kako reče ona spodoba, ja se stalno nešto "pravdam" i imam krizu identiteta. Kamo sreće da svi vi koji ovde pišete imate istu krizu. Ja jesam srpkinja i toga se ne stidim, ali sam i Vojvođanka, jer tu živim, a uskoro ćemo i mi da kažemo pa pa Srbijo, nažalost da je tako, ali biće, šovinizam koji u Srbiji vlada od devedesetih je doneo ovo što sada imamo, Kosovo, srce Srbije, ma, gde je sad, tamo gde je i bilo naravno, ali nikad više srpsko čini mi se, a Vojvodina će za Kosovom, nije mi drago zbog toga, ali tako su hteli oni što misliše da je Srbija do Tokija, što reče naš narod: ko traži veće, izgubi iz vreće.
Srećno vam bilo, mi smo već u Evropi, za vas nisam sigurna da ćete ikad biti.

Pa nisu svi Sloveni Srbi, al' nek ti bude, ne bih više ovde da postujem ni gostujem, kako reče ona spodoba, ja se stalno nešto "pravdam" i imam krizu identiteta. Kamo sreće da svi vi koji ovde pišete imate istu krizu. Ja jesam srpkinja i toga se ne stidim, ali sam i Vojvođanka, jer tu živim, a uskoro ćemo i mi da kažemo pa pa Srbijo, nažalost da je tako, ali biće, šovinizam koji u Srbiji vlada od devedesetih je doneo ovo što sada imamo, Kosovo, srce Srbije, ma, gde je sad, tamo gde je i bilo naravno, ali nikad više srpsko čini mi se, a Vojvodina će za Kosovom, nije mi drago zbog toga, ali tako su hteli oni što misliše da je Srbija do Tokija, što reče naš narod: ko traži veće, izgubi iz vreće.

Ovo je za trajni ban i prijavljivanje drzavnim organima zbog delovanja protiv ustavnog poretka drzave Srbije. :D
Da se ovo prijavi drzavnim organima, IP doticne i da se vidi ko je ta sto propagira razbijanje drzave Srbije.

Poslednja izmena od moderatora:

:roll:
Али су сви Срби Словени...;)

Ко смо то МИ и ВИ?
Ко је то ''у Европи'' а ко то ''никад неће бити''? :confused:

Да ти није Ненад Чанак татица? Биће да јесте. Срећом ви аутономаши у мојој улици не смете да писнете. :)
Поздрав из Старе Пазове ;)

A ti pozdravi Šešelja, ili više ne možeš, i tamo su ga banovali :D:D:D
P.S.
Neću više da lajem, ovde kanda čovek ne sme da iznese svoje mišljenje a da se ne proglasi državnim neprijateljem. Sad će teta Helen da me oma banuje, ti što od prvog posta na ovoj temi propagiraš šovinizam, tebe sigurno neće, ali mene, hmmmm, bolje da ćutim.

Ovdašnji Mađari, bar oni koje ja znam, nikada ne bi želeli da žive u Mađarskoj i imaju baš neki čudan otpor prema življu s'one strane grane, ali im je duboko ukorenjen osećaj da su nasilno "posrbljeni", jer tu, na ovim prostorima žive 1100 godina, a kako kažu, a istina je, Srbi su ovamo došli sa Čarnojevićem pre nekih 300godina. Ne opravdavam niti branim ni Srbe ni Mađare, hvala Bogu u mojoj kući nema tih i takvijeh problema, ali pokušavam da razumem i ovu i onu stranu.

Мађари на подручју Војводине су потомци колониста из 18. и 19. века. У Војводини не постоји слој мађарског становништва старији од тог времена.

У Сенту су Мађари и Немци насељени око 1740-50. године, када су се скоро сви сенћански Срби иселили за Русију у тадашњим великим таласима исељавања. Пре тога у Сенти предака данашњих сенћанских Мађара није ни било.

На овом подручју је 1000 година опстајала угарска држава, али не и мађарски народ. Њега овде није ни било. Угарска краљевина се простирала на три пута већој територији од данашње Мађарске.

Pa nisu svi Sloveni Srbi

Потомци оних Словена који су на територији Војводине живели у 6. веку и одатле се даље селили на југ јесу Срби. Ми Срби смо потомци тих Словена који су овде живели, нису то Словаци, Чеси и Русини који су насељени у 18. веку или Буњевци који су насељени у 16.

Војводина се стално допуњавала српским становништвом, то јесте чињеница. Али Срби као народ су на територији Војводине константа већ скоро 1500 година. Дуже него у централној Србији.

Турци су по немањићком Косову насељавали лојалне Албанце-муслимане из Албаније, а православним Србима чинили живот што тежим. Слично су покушавали и Беч и Пешта са Србијом у Панонији, само на цивилизованији начин.

Није то све сад битно, али кад се помиње историја, да се помене правилно. Да ли си заиста онај "Шуц", национални Црногорац који живи у Војводини и који воли да отвара овакве теме по Политици представљајући се као "староседелачки Србин из Војводине", то не знам, али је једино он овакве ствари писао... а и отворио ову тему, узгред. :neutral:

Мађари на подручју Војводине су потомци колониста из 18. и 19. века. У Војводини не постоји слој мађарског становништва старији од тог времена.

У Сенту су Мађари и Немци насељени око 1740-50. године, када су се скоро сви сенћански Срби иселили за Русију у тадашњим великим таласима исељавања. Пре тога у Сенти предака данашњих сенћанских Мађара није ни било.

На овом подручју је 1000 година опстајала угарска држава, али не и мађарски народ. Њега овде није ни било. Угарска краљевина се простирала на три пута већој територији од данашње Мађарске.

Потомци оних Словена који су на територији Војводине живели у 6. веку и одатле се даље селили на југ јесу Срби. Ми Срби смо потомци тих Словена који су овде живели, нису то Словаци, Чеси и Русини који су насељени у 18. веку или Буњевци који су насељени у 16.

Војводина се стално допуњавала српским становништвом, то јесте чињеница. Али Срби као народ су на територији Војводине константа већ скоро 1500 година. Дуже него у централној Србији.

Турци су по немањићком Косову насељавали лојалне Албанце-муслимане из Албаније, а православним Србима чинили живот што тежим. Слично су покушавали и Беч и Пешта са Србијом у Панонији, само на цивилизованији начин.

Није то све сад битно, али кад се помиње историја, да се помене правилно. Да ли си заиста онај "Шуц", национални Црногорац који живи у Војводини и који воли да отвара овакве теме по Политици представљајући се као "староседелачки Србин из Војводине", то не знам, али је једино он овакве ствари писао... а и отворио ову тему, узгред. :neutral:

Nemam pojma ko je taj "šuc" budibogsnama, nikad čula, na politici mislim da ni jednom nisam postovala, u suštini me politika ne zanima ni najmanje. Živim svoj mali život kako znam i umem. Sticajem okolnosti sam ovde rođena i ovde živim i volim
Vojvodinu jer drugo nemam niti ću imati.
Tema je bila šovinizam i tu sam pokušala da iznesem neke svoje stavove. To što mislim da smo mi vojvođani već u Evropi, a neki bi da me banuju, pa nek me banuju, boli me uvo, ja nisam propagirala šovinizam kao individue koje bi da me banuju. Ja bih samo jedno da reknem: Do udaje sam živela u Inđiji, dakle u Sremu, bilo nas svih fela, Hrvati, Mađari, Slovaci, Dalmatinci, Ličani, da ne nabrajam više, nismo se svađali nikad po nacionalnoj osnovi, no oko fudbalskih klubova, tu smo znali baš da se zakrvimo, sve do sledećeg jutra, pa jovo nanovo. Udala sam se u Bačku, među mađarsko stanovništvo, nisam se pomađarila, i dalje sam ono što sam bila pre 30.g. decu sam vaspitavala da budu ljudi ne šovinisti i nacionalisti. Imaju prijatelje širom Evrope i ove naše bivše Juge.
Možda nisam dobro obaveštena po pitanju Istorije, ja samo navodim ono što sam JA čitala i što sam JA saznala o srbima i srpstvu, ne kažem da sam u pravu, to sam čitala što sam čitala.
Ali vidim da nemam pravo da iznosim svoje mišljenje, da kažem na primer da mrzim Šešelja i Miloševića, to će mi se izgleda uzeti za zlo i zbog toga ću biti banovana, pa neka i budem, ako ni na forumu ne mogu reći šta mislim onako iz srca i duše, pa onda ne treba ni da postujem na krstarici, bem ti i krstaricu, nije ona jedina stvorena da ima forum, ne???

Možda nisam dobro obaveštena po pitanju Istorije, ja samo navodim ono što sam JA čitala i što sam JA saznala o srbima i srpstvu, ne kažem da sam u pravu, to sam čitala što sam čitala.
Ali vidim da nemam pravo da iznosim svoje mišljenje, da kažem na primer da mrzim Šešelja i Miloševića, to će mi se izgleda uzeti za zlo i zbog toga ću biti banovana, pa neka i budem, ako ni na forumu ne mogu reći šta mislim onako iz srca i duše, pa onda ne treba ni da postujem na krstarici, bem ti i krstaricu, nije ona jedina stvorena da ima forum, ne???

Pa ne znam koju si istoriju citala ali vidim da se ne izjasnjavas kao srpkinja a to jesi vec se izjasnjavas kao neka vojvodjanka ili jugoslovenka. OK vojvodjanka to je onako po geografskom a jugoslovenka to ne postoji. Ako si srpkinja ti si srpkinja i treba da cenist to ako si normalna osoba i bar malo obrazovana. Tvoj muz sigurno nije jugosloven a ni vojvodjanin vec je madjar ( ne kazem to u negativnom smislu on je gradjanin Srbije i treba da postuje i voli tu Srbiju u kojoj je verovatno i rodjen )
A ti si se izgleda da neko ne bi bio uvredjen pocela stideto toga sto si srpkinja pa si sad eto vojvodjanka. nista gore nema od ljudi koji se stide svoje nacije i zemlje. Tvoja zemlja nije vojvodina vec Srbija.

Sto se tice ovog drugog....ko ti brani da mrzis Slobu i Seselja. Eto ja Seselja ni ne volim a i ne mrzim a sto se Slobe tice da sam ja bio neko 5.oktobra on bi visio na banderi ispred skupstine zajedno sa svim drugim lopovima nebitno iz koje su stranke. Takodje da dodam da to sto sam naveo za Slobu ne znaci da volim one druge....demokrate,Canka,G17..itd....oni su jos gori od Slobe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back