Vaspitanje i babe

Mozda je off topic, i nije gadno kao to prelazenje na crveno ali nije ni lepo... Ja u lokalnoj prodavnici, svraca baba sa unukom od nekih 5-6 godina (znaci, devojcica je dovoljno velika da razume sta se prica). I baba pozdravi prodavacicu i krene: "jeste, dobila sam i drugo unuce, ovog puta je sin, dobri smo, popravili smo se iz drugog puta", sve u stilu kako samo musko dete valja... a ova mala stoji pored nje i sve slusa.

Joj, kada tada nisam... Ali ne znam ni sta bih rekla a da ne napravim bas zestoko sranje.

Mozda je off topic, i nije gadno kao to prelazenje na crveno ali nije ni lepo... Ja u lokalnoj prodavnici, svraca baba sa unukom od nekih 5-6 godina (znaci, devojcica je dovoljno velika da razume sta se prica). I baba pozdravi prodavacicu i krene: "jeste, dobila sam i drugo unuce, ovog puta je sin, dobri smo, popravili smo se iz drugog puta", sve u stilu kako samo musko dete valja... a ova mala stoji pored nje i sve slusa.

Joj, kada tada nisam... Ali ne znam ni sta bih rekla a da ne napravim bas zestoko sranje.

"pazarite bele bubrege za zeta?":mrgreen:

Ma šta te briga ....

Ebte, šta tebe potresa ???
Plačeš li za "nevinim žrtvama" propalog plafona londonskog pozorišta ?

:roll:

Šta nećete ponavljati u odgoju vaših roditelja, tj. kako nećete vaspitavati svoju decu ili kako niste? Šta ponavljate voljno, a šta nevoljno?

Nadam se da se necu svadjati pred decom.
Tj.da cu uspeti da se iskontrolisem, kako moji nisu uspevali.
I sad vidim da to nisu bile neke ozbiljne svadje ali meni je to kao detetu tesko padalo,
uvek sam bila preosetljiva.

Danas, ja tako planem pred svojim detetom, ne umem.da ocutim, sacekam.
I to me jako nervira.
Jer sam sebi rekla da to necu da radim.
Srecom pa nije cesto ali opet... treba uvek teziti boljem

Plačeš li za "nevinim žrtvama" propalog plafona londonskog pozorišta ?

Kako? Sta je bilo?

Ne znam, meni je to zlostavljanje deteta, kao da sam je videla da joj je lupila samarcinu da poleti na drugu stranu radnje. Ali sto je najgore, i kad vidis da biju decu, ne smes da reagujes...

- - - - - - - - - -

I iskreno, mislim da su mene moji previse po ps odgajali.
Mislila sam da su svi ljudi dobri, posteni, da se zlo kaznjava.
Previse naivno... i zbog toga sam vise puta patila...
I dan danas previse verujem u ljudsku dobrotu

Jao jeste, i ovo je problem. Moja keva je isto tako, svi su dobri, posteni, itd. Nego ne znam kako ovo da izbegnem jer sam i sama ostala naivna i cak i malo dete moze da me zaebe. Ne znam kako cu svom detetu na primeru da pokazem da bude obazrivije kad i mene svako moze da prevesla.

Back