Vašington i Peking "na nož": Zaplenjen "podvodni dron" SAD

MIT je pre 7 godina a mozda je proslo i vise razvio rojeve.....Tj kad se daje komanda ona se algoritmom razlaze na vise komandi za ucesnike, masine...
Koliko ja znam vezbali su na onim muvama sto lete i na dronovima.....
Muve su mikroletelice, ali mnogo pakosti u njima...valjda su zamisljene da sire biootrove...totalno neeticko oruzje i za ubijanje neprijatelja sto nece da se potkupe...
Inace, te mikroletelice su sada toliko usavrsene da je sreca sto zvanicno nijedna vlast vojna pojma nema o tome....ono sto oni znaju je uvek mainstream...
Svaki delic je odonda toliko usavrsen da je strasno...ali onda bi to vec procurelo negde, da su spojili to...

MIT je pre 7 godina a mozda je proslo i vise razvio rojeve.....Tj kad se daje komanda ona se algoritmom razlaze na vise komandi za ucesnike, masine...
Muve su mikroletelice, ali mnogo pakosti u njima...valjda su zamisljene da sire biootrove...totalno neeticko oruzje i za ubijanje neprijatelja sto nece da se potkupe...
Inace, te mikroletelice su sada toliko usavrsene da je sreca sto zvanicno nijedna vlast vojna pojma nema o tome....ono sto oni znaju je uvek mainstream...
Svaki delic je odonda toliko usavrsen da je strasno...ali onda bi to vec procurelo negde, da su spojili to...

I rusi su se okrenuli robotici.. Ne znam koliko njih zanimaju mali spijunski roboti, ali tenkovi, avioni i helikopteri su odavno razvijeni a neki i u uoptrebi. U Siriji su ruski roboti tamanili dzihadiste..
Zao mi buducih vojnika, jedno je kada se pucas sa ljudima a drugo kada na tebe pucaju masine :sad2:

Те микролетелице су исто тако веома осетљиве на микроталасно ометање од тога да се ,,погубе" до тога да се масовно скрнџају.

А...где је уфаћена :lol: беспилотна подморница...:huh:

У ...Јужном Чмаричком ...или...Јужном Кинеском мору...:think:

Изгледа да кинези нису разумели оно : Власништво УСА....на енглеском.....да је писало на кинеском, можда...хммм...можда, не би узели...и мало га испрегледали..

Vašington i Peking "na nož": Zaplenjen "podvodni dron" SAD
Kineska ratna mornarica je zaplenila u Južnom kineskom moru podvodno bespilotno plovilo koje pripada američkoj mornarici, javljaju svetski mediji.

IZVOR: B92 PETAK, 16.12.2016. | 17:19

Iz Pentagona je odmah upućen demarš Pekingu uz zahtev da besposadna podmornica bude odmah vraćena.

Uskoro opširnije...
......................................................................

:klap::klap::klap:

Ko umije njemu dron!

simpatično, ali ipak neoriginalno :D

Kина поднебесна империја. Амерка би остала сама у евентуалном сукобу са Кином, можда би Јапан дао логистику, али и то је упитно.
Азијски Змај ако се покрене оде све у вражију матер!
Кина поседује најбоље хакере и доступне су јој све информације Пентагона као и најбоље противбродске ракете за уништавање носача авиона на свету.
Тако да америчка стратегија базирана на "покретним аеродромима" на Пацифику не пије воду.
Запад је раније дициплиновао кинески империју удружен "Боксерски устанак", данас то је неузводљиво из више разлога.
Кина је водећа економска сила света, у војном је савезу са Русијом и способна је да мобилише армију од 300 000 000 војника.

Back