Vaših najboljih 5 domaćih serija u 21.veku???

The Life Architect

Aktivan član
Poruka
1.404
Dakle, mislim da je jasna tema. Svako od forumaša neka po svom ukusu izabere 5 najboljih serija po njemu, domaćih serija (sa područja Srbije i Crne Gore), obuhvatajući period od 2000-te godine pa na ovamo, do 2013. Ova će tema siguran sam pokazati da naša produkcija u poslednjoj dekadi (+3) itekako ima serije koje su već sada, a tek će postati kultne, sa sjajnim pričama, glumom i citatima koji će biti spominjani još dugo... ;)

Naravno, bilo bi poželjno da uz Vašu listu objavite i komentare po kojim ste to kriterijumima ocenjivali, zašto su Vam se baš te serije dopale, i šta Vam je najupečatljivije iz te serije, tako da mogli bi postovati i replike, scene iz serija itd...

Ja ću svoju listu objaviti drugi put, pošto zaista ima fenomenalnih serijala i još sam daleko od toga da odaberem svojih pet. Naravno, da napomenem, možete rangirati serije, ali ako se baš ne možete nikako odlučiti (a valjalo bi potruditi se ) oko rangiranja, ne morate, ali bi onda ok bilo da priložite komentare i date svoj pristojan doprinos temi...

U narednom periodu ćemo videti i kako će se tema razvijati, mislim da bi mogla jako dobro, pa ako tako bude, možda i napravimo neku anketu od po Vama odabranih serija, pa izaberemo apsolutno najbolju. Videćemo... :)

ne znam dal mogu da nabrojim 5
vruc vetar
price iz radionice
otpisani
kamiondzije
i nek bude grlom u jagode mada moze se gleda i policajac s petlovog brda
Sorry tebra, da se radi o tim koje si ti napisao, ja ni za 300 godine ne bih uspeo da se odlučim za samo 5... :lol:

Ali, ako ikako možeš prepravi listu ili napiši novi post, reč je o serijama nastalih od 2000-te pa dosad, 2013...

Evo i moje liste:

1. Porodično blago

2. Crni Gruja
3. Vratiće se rode
4. Budva na pjenu od mora
5. Selo gori, a baba se češlja.

Nekako sam se odlučio za 5... A Porodično blago sam izdvojio, jer to je ipak legendarna serija, kojoj druge 4, kao ni bilo koja druga odtad snimana nije ni blizu, zasigurno jedna od naših najboljih serija ikada...

A trilogiju 1941-1945, odnosno seriju Ravna gora nisam hteo da postavljam, i voleo bih da to niko ovde ne uradi sve dok ne prođe više epizoda i zaista se ne uveri da je serija kvalitetna i dobra... Zasad zaista obećava i jeste jako dobra, ali je tek treća epizoda završena i prerano je da ocenjujemo da će to biti jedna od naših najboljih serija ikada, kako se zadnjih meseci najavljivalo... :)

Evo i moje liste:

1. Porodično blago

2. Crni Gruja
3. Vratiće se rode
4. Budva na pjenu od mora
5. Selo gori, a baba se češlja.

Nekako sam se odlučio za 5... A Porodično blago sam izdvojio, jer to je ipak legendarna serija, kojoj druge 4, kao ni bilo koja druga odtad snimana nije ni blizu, zasigurno jedna od naših najboljih serija ikada...

A trilogiju 1941-1945, odnosno seriju Ravna gora nisam hteo da postavljam, i voleo bih da to niko ovde ne uradi sve dok ne prođe više epizoda i zaista se ne uveri da je serija kvalitetna i dobra... Zasad zaista obećava i jeste jako dobra, ali je tek treća epizoda završena i prerano je da ocenjujemo da će to biti jedna od naših najboljih serija ikada, kako se zadnjih meseci najavljivalo... :)
Mislim da si zaboravio M(j)ešoviti brak. Krajnje vrhunsko delo!

ma brate ta sranja koja su pocetkom 90ih pa na ovamo snimana i napravise ovako retardirano drustvo,koji je to slepacki sarkazam jedini humor koji se ocekuje od istih 5 glumaca
Ne znam na koju seriju konkretno misliš. Od 90-tih pa na ovamo iznedrili smo 10-tak dobrih serija, niko nije rekao da su one vrhunske, nikada neće biti u rangu onih koje si ti naveo npr. mislim greškom :lol: Otpisanih, Kamiondžija i sl... Ali im je Porodično blago npr. vrlo blizu u tome. Verovatno poslednja velika serija koju ćemo snimiti u narednih ko zna koliko...

Mislim da si zaboravio M(j)ešoviti brak. Krajnje vrhunsko delo!
Š`a je bilo? :mrgreen:

O ukusima ne vredi raspravljati. I M(j)ešoviti brak nije loša serija nikad bila, jedino što se odužila previše i postala preterana. Ali šta ćeš kad nije cool... :lol:

1. Роде
2. Црни Груја(прва сезона са Трифуновићем)
3. Љубав навика и паника (Сека и Никола покидали)
не могу да се сетим више ниједне домаће серије а да није из Павићевског казана или Мирјам шотра продакшн.

Од хрватских добра Битанге и принцезе и то је то

Miris kise na Balkanu,Jesen stize Dunjo moja, i Jagodici,to je prvo sto pomislim na ove novije serije
A sto se tice nasih serija po meni je najbolja Sivi dom
Miris kise uzivala sam citajuci knjigu,serija je samo popravila utiske
Uz Jesen sam se lepo opustila
Jagodici imaju misteriju koja je u nasim serija retko kad zastupljena

Back