Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Moje omiljene su daleko bilo najgore boleštine: Kuga, Slepilo, Besnilo. normalno Alksandrijski kvartet, zatim Derviš i smrt, Prokleta avlija, Nož, Zarobljenici, Narcis i Zlatousti, Rob. Eto, to mi prvo pada na um.
Pa padaju ti ove dve prve na um zato sto si ih skoro citala. A jesu genijalne ( Besnilo nisam citala).
Ja bih mogla da nabrojim 10 knjiga jugoslovenskih autora, ali Pekica jos nisam citala, nisam ni Kovaca.
Znaci 2x Crnjanski, 2x Kish, 2 x Andric , 2x Krleza, 1x Selimovic i 1x ( recimo Dragan Velikic).
Verovatno...
Ne može neko sa 20 godina da voli iste knjige kao onaj sa 50. Kad se setim šta sam volela pre 30 godina, prosto mi bude smešno. Valjda nisam znala za bolje...
Verovatno...
Ne može neko sa 20 godina da voli iste knjige kao onaj sa 50. Kad se setim šta sam volela pre 30 godina, prosto mi bude smešno. Valjda nisam znala za bolje...
Djelo je negde napisao da je coveku dovoljno da procita 150 knjiga ( onih najboljih) i da nije potrebno vise da cita.
Ali da bi poceo sa prvom od tih 150 ti ipak moras pre toga da procitas hiljadu ovih koje su ti sada smeshne.