BIWIN ПОКРЕНУО БРЕНД BIWINTECH
BIWIN Storage Technology Co., LTD., водећи произвођач флеш меморије и DRAM-IC производа, познат у Русији по меморијским модулима и дисковима који се испоручују под брендом hp, лансираo je сопствени брен RАМ-а и SSD уређаја - Biwintech . Нови артикли су већ доступни у САД и Русији.
Проглашен за једног од 10 најбољих произвођача чипова за складиштење података у Кини, BIWIN има преко 25 година искуства на тржишту складиштења и меморије. Компанија се може похвалити независним софтвером, хардвером, фајрмвером, алгоритмом за складиштење и могућностима развоја процеса, и једна је од ретких предузећа за складиштење података у Кини која могу да дизајнирају чипове и да их праве и тестирају.
Biwintech , бренд нуди производе дизајниране да забележе и сачувају ваше најдрагоценије успомене.
Без обзира на ваша професионална или лична интересовања, Biwintech меморија и SSD- ови ће сигурно испунити све ваше захтеве.
С обзиром на изузетно прихватљиву цену, наручио сам један, чисто да га видим и пробам.
Диск од 512Гб за 2772 рубље или 5.800 динара.
Кућиште је израђено од алуминијума са одличном финалном израдом. Визуелно делује јако квалитетно.
Наравно, интересовало ме је шта је унутар кућишта али је заштићен налепницом. Тест каже:
Ипак нисам одолео знатижељи и отворио сам га:
Као што видите, диск је са контролером Maxiotek MAS0902A-B2C (као и горе тестирани Netac). Да поновим, контролер Maxio MAS0902A-B2C у рангу са Silicon Motion SM2258XT, Phison PS3111-S11, Marvell 88NV1120. У преводу, типичан контролер за средњи сегмент!
Такав контролер сам сретао и на брендираним дисковима АDATA, Apacher, Patriot. Сасвим ок контролер са два језгра, има и са једним.
Контролер Maxio MAS0902A-B2C ради без буфер DRAM-а. Рекох, ради на два језгра и подржава контролу грешака AgileECC 2 и SLC-кешировање WriteBooster 2, технологију Virtual Parity Recovery и т. д.
За разлику од претходног диска, овај долази са меморијом од Samsunga. Коришћена je Samsung флеш меморија, 256-Гб 64-слојнa 3D NAND TLC.
Производња тог типа почела је пре 5 година. Да ли се још увек производи, или је то нека залиха, нисам нашао никакве информације. Није најкапацитетнија и брза по савременим стандардима, али тако мали кристали омогућавају контролеру да ради са максималним паралелизмом, што позитивно утиче на укупне перформансе SSD-а.
На једној страни се налазе само два меморијска чипа са ознаком BW29F1T08EMHAFS4. Прва два слова односе се на произвођача диска.
Да видимо и мало синтетике:
Брзина је више него добра.
Пропустио сам га и кроз АIDU али празног:
SLC кеш са максималним перформансама је само око 35 ГБ, а онда пада на неких 170 МБ/с, што је веома добар резултат за овај сегмент диска. Радећи претходни тест диска, са истим контролером, баш ме је интересовао овај тест. Карактеристика записа је готово идентична, са тим што је претходни модел (Netac) имао прегревање што је узроковало тротлинг и карактеристика је мало другачија док су брзине готово идентичне.
Овде прегревања нема, кућиште је од алуминијума. Чак сам мишљења да испод контролера ставим термо траку да боље одводи топлоту контролера на метално кућиште.
Не знам да ли се продаје у Србији али, ако налетите на исти негде у продаји, чисто да знате да је одличан диск средње категорије.