Vaši stavovi o narkomaniji i narkomanima

Screenshot_20220810_170716.jpg

ne mozes da znas, osim ukoliko nije uradjen genetski test
neko zbog ostecenja nekog hromozoma ima sklonost ka narkomaniji, neko ka alkoholizmu, neko ka hrani i prejedanju, neko ka seksu u smislu avisnosti
to je naucno potvrdjeno
Није научно потврђено али је најлогичније. Генетика има јако велик утицај, вероватно пресудан.
Оно што знамо јесте да свака зависност има у позадини неку трауму. Оно што не знамо јесте зашто људи прођу кроз иста искушења/трауме, а не одреагују исто. Такође, неког поветарац поломи, а неког тајфун само заталаса.
Чак се и бројне хроничне болести доводе у везу с траумом.
Погледај документарни филм за који сам оставила линк.

Није научно потврђено али је најлогичније. Генетика има јако велик утицај, вероватно пресудан.
Оно што знамо јесте да свака зависност има у позадини неку трауму. Оно што не знамо јесте зашто људи прођу кроз иста искушења/трауме, а не одреагују исто. Такође, неког поветарац поломи, а неког тајфун само заталаса.
Чак се и бројне хроничне болести доводе у везу с траумом.
Погледај документарни филм за који сам оставила линк.
Kakve su traume imali deca oficira,doktora,advokata,ranije.Nisu znali sta ce s parama,pa okreni na drogu.'70-ih godina,obijaci apoteka zbog Metadona,90% deca imucnih ljudi.

Bolest je. Fizičkog porekla. Predoziranje endorfinom (namerno ga trpaju) da se osećaš ultra super mega srećno. A onda kad to nestane osećaš se prazno. I ništa ne može da te usreći tako, pa se vraćaš tome.
И кад си под дејством алкохола весео све супер а кад престане дејство утучен, мрзовољан, никакав...

Kakve su traume imali deca oficira,doktora,advokata,ranije.Nisu znali sta ce s parama,pa okreni na drogu.'70-ih godina,obijaci apoteka zbog Metadona,90% deca imucnih ljudi.
Трауме ригидних отаца, живот без љубави и пажње.
Такође, тако су контролисали те исте официре. Навуку им децу на дрогу и имају их у шаци. Ови од муке буду полуспособни. То је служба радила. Вероватно и данас ради тако по потреби.

Трауме ригидних отаца, живот без љубави и пажње.
Такође, тако су контролисали те исте официре. Навуку им децу на дрогу и имају их у шаци. Ови од муке буду полуспособни. То је служба радила. Вероватно и данас ради тако по потреби.
Ima svega.Od tih sluzbi,a i dodje do zasicenja,kada dete-tinejdzer ima sve,pa daj da proba jos nesto.Imalo je tu i bunta,protiv roditelja.Za neke sam znao da su to radili u inat roditeljima i nista vise.

U moje vreme je bilo popularno duvanje "Tigar" lepka u kesi.To vidis uvece po cumezima i coskovima.Nekim poznatima smo pokusali da pricamo da to nije u redu,ni zdravo,ali oni su to koristili sve vise,valjda su umislili da su neki mangupi,a nisu shvatali da su tek tada bili niko i nista.U to vreme su bili popularni mali fudbal i basket.Turniri non stop.Nisam ni imao vremena da razmisljam o tome,sem kada odem u frad,ps ih vidim kako se muce.Neki su pricali da je samo tad,dok se duva lepo,posle nekoliko dana bogu dusu,ne znaju kako da se povrate.Strasno je gledati kako propada jedan mladi zivot,koji poznajes,a ne moze niko da mu pomogne.

Back