Ваши предлози: како решити у Србији питање паса луталица?

Како решити у Србији питање паса луталица?

• стерилизација

• еутаназија

• азили

• нешто четврто

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Софија

Legenda
Poruka
54.588
Сведоци смо ове појаве.

Људи се деле на две категорије: оне којима ова појава не смета и без резерве и остатка заговарају њихово опстајање на улицама и на оне којима смета и на исти начин, истом жестином, се залажу за склањање истих са улица.

Међутим, ако узмемо као пример развијена друштва, тамо паса луталица нема. Верујем да је тако с добрим разлогом.

Животиње о којима нико не брине могу бити резеровари болести , могу бити агресивне, али могу бити и сасвим неприметне, чак умиљате.

Како решити овај проблем у друштву као што је Србија?

Лично, два пута сам била нападнута од стране чопора. Прошла сам добро јер се животиња не плашим, посебно паса чијим сам власник и сама била али кад помислим да је на мом месту могао бити неко ко се плаши, чини ми се да би био растрган.
Напоменула бих да сам само мирно ишла својим путем и да нисам уопште обраћала пажњу на оближњи чопор.

Залажем се за уклањање паса са улица стерилизацијом.

Sterilizacija možda nije brz, ali je dugoročan.Omogućiti da sterilizacija bude dostupna i pristpačna po ceni svim vlasnicima pasa i mačaka
Pored starilizacije uvela bih azile, tj obavezu da svako veće mesto ima azil.

Како ћеш да похваташ и стерилизујеш луталице? Пусти ти власничке псе, није о њима реч.

azili su najbolji nacin.

izgradili bi se , zaposlili bi se ljudi koji bi se brinuli o psima a psi bi lepo ziveli.takodje bi to dobro zbog kontrole razmnozavanja, odvoje se muzjaci i zenke .

Имали бисмо више хектара под азилима него под кукурузом. Глупост неопевана.

Није хумано ни прасиће клати па је л' се неко оглашава тим поводом можда...

Istina. Po evropi nisam viđao čopore lutalica, po Balkanu se ne šunjam osim po Srbiji tako da ne znam. Možemo neke pametna rešenja od njih da preuzmemo a ne samo gluposti.

Како ћеш да похваташ и стерилизујеш луталице? Пусти ти власничке псе, није о њима реч.

Kao što rekoh, sterilizacija učičnih pasa nije brz proces.
Da, nemoguće je pohvatati sve ulične pse odjednom ali vremenom bi se video efeket.
Naravno da treba i vlasničke pse uzeti u obzir da se ne bi dešavalo da ljudi štence izbacuju na ulicu

Istina. Po evropi nisam viđao čopore lutalica, po Balkanu se ne šunjam osim po Srbiji tako da ne znam. Možemo neke pametna rešenja od njih da preuzmemo a ne samo gluposti.

Велико чишћење а затим ригорозна контрола. Од нечега се мора почети.

- - - - - - - - - -

Kao što rekoh, sterilizacija učičnih pasa nije brz proces.
Da, nemoguće je pohvatati sve ulične pse odjednom ali vremenom bi se video efeket.
Naravno da treba i vlasničke pse uzeti u obzir da se ne bi dešavalo da ljudi štence izbacuju na ulicu

Али нама треба брзо решење а не нешто што ће да се отегне деценијама.

Sterilizacija možda nije brz, ali je dugoročan.Omogućiti da sterilizacija bude dostupna i pristpačna po ceni svim vlasnicima pasa i mačaka
Pored starilizacije uvela bih azile, tj obavezu da svako veće mesto ima azil.

Колико дуго се у Србији спроводи cnr програм и колико је исти смањио број луталица?

- - - - - - - - - -

azili su najbolji nacin.

izgradili bi se , zaposlili bi se ljudi koji bi se brinuli o psima a psi bi lepo ziveli.takodje bi to dobro zbog kontrole razmnozavanja, odvoje se muzjaci i zenke .

Генијално, ти као да си економију учио од челних људи у Србији. Има само мали проблем, а тај је да Деда Мраз не постоји и да паре не расту на дрвећу.

Ја од ноћног лавежа не могу да спавам. Јуре се, реже, кидишу један на другог.,,

Нека их похватају и хумано успавају, **** ми се.

Саће одмах да ти објасне како си неприлагођена и мрзиш своје суграђане само зато што не припадају истој врсти као ти.

Саће одмах да ти објасне како си неприлагођена и мрзиш своје суграђане само зато што не припадају истој врсти као ти.

И за то ми се живо ****.

****** их цензура. (гле, ово може! :eek:)

Sterilizacija i obelezavanje.Svaki vlasnik mora da registruje svog psa i istetovira ga ili sl. o svom trosku.Za to treba da postoje sluzbe.Ako mu se nesto desi mora da prijavi njegov nestanak.

Problem su vlasnici koji ostavljaju pse na ulicu.To je u Srbiji postala praksa.
Zigom bi se znao vlasnik a onda posto se napenali, ni drugi vise videvsi kako je on prosao ne bi pravili sranja.

Tako bi prestala praksa izivljavanja nad zivotinjama toboznjih ljubitelja.

Poslednja izmena:
Sterilizacija i cipovanje.

Cipovanjem bi se znao vlasnik a onda posto se napenali, ni drugi vise videvsi kako je on prosao ne bi pravili sranja.

Луталице нису остављени власнички пси. О томе смо већ расправљали на Хроници. То су потомци потомака паса који никада нису ни били нечији.

Sterilizacija i cipovanje.

Cipovanjem bi se znao vlasnik a onda posto se napenali, ni drugi vise videvsi kako je on prosao ne bi pravili sranja.

Власници у 95% случајева држе расне псе, то је симбол статуса, тако бар то они виде. Колико си расних паса видео по улицама?

Власници у 95% случајева држе расне псе, то је симбол статуса, тако бар то они виде. Колико си расних паса видео по улицама?

Бишон луталица, то не постоји. Или чивава.

Back