Vaše mišljenje

Vrijedi li trenirati kik-boks, jedan udarac izumire 40 000 moždanih ćelija :dash:

Не вреди. То је замајавање , губљење времена.

Ево шта сам писао о томе на једној другој теми:

Je li i ovo "njezan put" poput dzudoa?

Master_Jeong_Competition.gif

Ne bih rekao. Primaran cilj ovog coveka na slici jeste da razbije glavu ovom drugom, a sve ostalo cime pokusavate da nasminkate taj primaran cilj, poput kondicija, druzenje, zabava, razvoj tela cak i filozofija, predstavlja nesto sekundarno, pridodato glavnom cilju a samim tim i slabo.
Ako ti je do druzanja tu je kafic...tamo je to primarno.
Ako ti je do kondicije...tu je atletika....tamo je to primarno.
Ako ti je do zabave...tu je cirkus ili sta vec.
Ako ti je do razvoja tela tu je teretana.
A ono sto je primarno u borilackim vestinama jeste TUCA, sukob izmedju coveka i coveka ..... stalno zamisljanje problematicinih situacija i spremanje za njih. Pa kako to molim te moze da razvije ista drugo do osobine koje su daleko od morala, ljubavi, dobrote.
Ne mozes to da nasimankas ma koliko ga sminkala.

Дакле, што се тиче духовности борилачке вештине промашују циљ а што се тиче њихове примарне сврхе чак и ту промашују циљ јер доводе човека у опасност пружајући му лажно самопоуздање. Јер живот није исто што и филм.

Ko je izračunao da je baš 40 000 ?
Niti su svi udarci istog intenziteta, niti svi završe na istom mestu...

Stvar slobodne procene - ako neko uživa u istom, za njega valjda vredi.
Ja ne vidim baš nikakav užitak u razbijenom nosu, pocepanoj arkadi, izbijenom zubu i td.

Vrijedi li trenirati kik-boks, jedan udarac izumire 40 000 moždanih ćelija :dash:

Zavisi šta tačno tražiš...
Mada lično mislim da, ako već hoćeš da radiš na razvoju tela, bolje je to raditi individualnim treningom u teretani. Ako ti je cilj da mlatiš nekog, onda naravno da je bolje trenirati borilački sport.
Meni su uvek bili privlačniji kolektivni sportovi sa loptom...

Zavisi šta tačno tražiš...
Mada lično mislim da, ako već hoćeš da radiš na razvoju tela, bolje je to raditi individualnim treningom u teretani. Ako ti je cilj da mlatiš nekog, onda naravno da je bolje trenirati borilački sport.
Meni su uvek bili privlačniji kolektivni sportovi sa loptom...

Da razvijam tjelo a i da mlatim nekog...Luda su vremena treba biti spreman :) Ma da nikako ne mogu da prihvatim takve podatke, koliko je to rizičan sport...

- - - - - - - - - -

neces oglupeti od treniranja osim ako ne upises negde de ces sluziti kao vreca za one najbolje u klubu.
Tako da ako ti se svidja slobodno upisi. Samo se spremi za batine :D

Pa uvek se moraju udarci primati, čak i najbolji primaju udarce

Da razvijam tjelo a i da mlatim nekog...Luda su vremena treba biti spreman :) Ma da nikako ne mogu da prihvatim takve podatke, koliko je to rizičan sport...

Pa onda je to pravi sport za tebe...
Mislim da je rizičan samo ako se baviš profesionalno, amatersko treniranje ti neće naneti posledice, barem ne bi trebalo... Čovek je čvršći nego što izgleda :lol:

Čini mi se da jedno pijanstvo uništava pola miliona moždanih ćelija. Nisam potpuno siguran, ali mislim da je tako.
Prema tome, statistiku odbaci. Statistikom se sve može dokazati i opovrgnuti, pogotovo ako se radi o nekim nesvakidašnjim i nepoznatim oblastima.
Ako ti se sviđa sport, treniraj.

Čini mi se da jedno pijanstvo uništava pola miliona moždanih ćelija. Nisam potpuno siguran, ali mislim da je tako.
Prema tome, statistiku odbaci. Statistikom se sve može dokazati i opovrgnuti, pogotovo ako se radi o nekim nesvakidašnjim i nepoznatim oblastima.
Ako ti se sviđa sport, treniraj.
Tako je -po tuđim leđima uopšte ne boli...Treniraj rode skakanje na stenu naglavačke sa 100 m-to nas ništa ne boli...:mrgreen::hahaha::rotf:

Не вреди. То је замајавање , губљење времена.

Ево шта сам писао о томе на једној другој теми:

Дакле, што се тиче духовности борилачке вештине промашују циљ а што се тиче њихове примарне сврхе чак и ту промашују циљ јер доводе човека у опасност пружајући му лажно самопоуздање. Јер живот није исто што и филм.

Preseli se u neki manji grad. Izadji na ulicu. Počni da zaustavljaš ljude na ulicama, i pričaj sa njima o filozofiji, kao i Sokrat. Javi nam posle mjesec dana, šta ljudi misle o tebi.

Isto tako kao što obični ljudi znaju o filozofiji, toliko i ti znaš o borilačkim vještinama.

Vrijedi li trenirati kik-boks, jedan udarac izumire 40 000 moždanih ćelij
Za sta ti treba? Ako je za kondiciju i aktivnost tela- radi kardio/ aerobik, ako je za snagu- radi osnovne vezbe kod kuce, ako je za samo-odbranu- idi treniraj krav magu. Ako hoces da se bavis borilackim sportom a da ne unistavas mozak udarcima, onda ti ostaju grepling vestine- dzudo, ili najbolje rvanje.

Za one koji nisu nikada nameravali da koriste mozak, batine su dobar izbor.
Oni batinama gube nesto sto uopste ne koriste, i tako gube i na kilazi.

A sta se desava sa odumrlim celijama? Telo ih resorbuje? Postaju hrana?

Back